НОВИНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ

Pan.bg 08 апр 2014 | 14:22 views (6736) commentaries(0)
img Командване на СВ

ВЪВ ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 26 400 – БЛАГОЕВГРАД, СЕ ПРОВЕДЕ ПРЕГЛЕД НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ХУДОЖЕСТВЕНО ТВОРЧЕСТВО

На 04.04.2014 г. във военно формирование 26 400 – Благоевград, се проведе станалия вече традиция Преглед на любителското художествено творчество. С прегледа на любителското художествено творчество и празничната програма от съставите към Военен клуб Благоевград, военнослужещите от формированието отбелязаха и 10 годишнината от присъединяването на Република България в НАТО.
Началото на празничната програма бе поставено от актьорска школа „Благоевградски младежки театър” и клуб по танци „Блясък” към Военен клуб Благоевград.

След поздрава от съставите, започна същинското съревнование между индивидуалните изпълнители и творческите колективи.
Прегледа на любителското художествено творчество бе уважено от Началника на Военен клуб Благоевград – г-н Недко Шопов, Артистичния секретар на Ансамбъл „Пирин” – г-жа Атанаска Ковачева, г-жа Снежана Захариева, експерт в Регионален исторически музей Благоевград, както и от представители на военно-патриотични организации и съюзи.
Прегледът на любителското художествено творчество завърши с „Хороводна китка”, от „Трио Мегдана”, към Военен клуб Благоевград.

image

В ГАРНИЗОНЕН ВОЕНЕН КЛУБ СТАРА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ ТЕОРЕТИЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПОСВЕТЕНА НА 10 ГОДИНИ ОТ ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НАТО

На 04.04.2014г. от 15.00 ч. в Гарнизонен военен клуб Стара Загора се проведе теоретична конференция, посветена на 10 години от присъединяването на България в НАТО.
По повод годишнината брифинг на тема „Приносът на 2 Тунджанска механизирана бригада към Северноатлантическата принадлежност на Република България” изнесе майор Георги Георгиев.
В теоретичната конференция взеха участие военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада.

ШАМПИОНАТ ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА МЕЖДУ ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ ОТБОРИ НА ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ ВТОРА МЕХАНИЗИРАНА БРИГАДА


През изтеклата седмица в гарнизон Стара Загора се проведе шампионат по лека атлетика между представителните отбори на военните формирования от Втора механизирана бригада.
В бригадния шампионат по лека атлетика участваха:
- отбор на военно формирование 48430;
- отбор на военно формирование 44200;
- отбор на военно формирование 54230;
- отбор съставен от военнослужещи на военно формирование 54140, разузнавателна рота и рота ”Военна полиция”;
- отбор на военно формирование 52740;
- отбор на военно формирование 54100.
Отборите бяха съставени от водач и треньор – 1 офицер и състезатели – 4 военнослужещи мъже и 4 военнослужещи жени.
Шампионата се проведе в следните дисциплини:
- 100м гладко бягане, 200м гладко бягане, 400м гладко бягане, 800м гладко бягане, 1500м/3000м гладко бягане, 4 х 100м щафета, 4 х 400м щафета и тласкане на гюле.
На І – во място се класира отбора на военно формирование 48430.
На ІІ – во място се класира отбора на военно формирование 44200.
На ІІІ – во място се класира отбора на военно формирование 54100.

image

СЪС СПЕЦИАЛИЗИРАН СКИ КУРС С ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ ОТ 101 АЛПИЙСКИ БАТАЛЬОН – СМОЛЯН ЗАКРИХА СКИ-СЕЗОНА ЗА 2014 Г

В продължение на 6 дни 40 военнослужещи от 101 алпийски батальон - Смолян начело с командира на формированието подполковник Димитър Кацаров проведоха специализиран ски курс в курортен комплекс Пампорово под ръководството на ски инструктори от Българската федерация по ски. Инструкторите бяха предвождани от господин Валентин Стефанов – човекът който отговаряше за пистите на зимната олимпиада Сочи – 2014 г.
Това мероприятие беше залегнало в годишният план на батальона. За шест дни военнослужещите подобриха значително своята ски подготовка и придобиха много нови умения.

image

В ГАРНИЗОН СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗАХА 10-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПРИЕМАНЕ НА СТРАНАТА НИ В НАТО


На 06.04.2014 г. в гарнизон Сливен тържествено бе отбелязана 10-та годишнина от приемането на България в НАТО. С тържествен концерт пред Военния клуб военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен, граждани и гости на града почетоха усилията на хората с пагони, независимо от социално-икономическите условия в страната, да бъдат достойни партньори на колегите си от НАТО и надежден гарант за националната сигурност.
image

image
В концерта участие взеха Военният духов оркестър на ЦПС – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев, детски фолклорен танцов ансамбъл „Тракийче” с главен художествен ръководител Мирчо Дерменски и танцово студио “Борис Панайотов” при Военен клуб – Сливен. Концертът бе организиран със съдействието на ръководителя на институцията главен експерт Атанас Чолаков.
В приветственото слово от името на командира на формированието полковник Христо Стаматов бе подчертано участието на голяма част от подчинения му личен състав в различни мисии под егидата на НАТО в Ирак, Афганистан, Косово, Босна и Херцеговина, както и съвместните действия с армиите-партньори в различни многонационални учения.

ПРИКЛЮЧИ „SABER GUARDIAN 2014”

На 04.04.2014 г. с тържествена церемония на полигон „Ново село” бе закрито най-голямото за годината компютърно-подпомагано командно-щабно учение на Сухопътните войски „SABER GUARDIAN 2014”, проведено съвместно с Европейското командване на ВС на САЩ в Европа, с участието на общо 13 нации.
image
„Всички участници в учението свършиха страхотна работа и постигнаха напълно поставените цели. За това аз като командир, като военнослужещ и като човек бих искал да изкажа своята огромна благодарност към всички вас – близо 700 военнослужещи от Азербайджан, Армения, Белгия, България, Грузия, Италия, Молдова, Полша, Румъния, САЩ, Сърбия, Турция, и Украйна.
Приятелствата, които бяха създадени тук през тези 15 дни надскочиха етническите и националните различия, помогнаха да се създадат съвместни работещи колективи и доказаха още веднъж , че макар всеки един сам по себе си да е уникален, всички заедно сме еднакви в желанието си да гарантираме мира и сигурното бъдеще на нашите деца.”, каза бригаден генерал Красимир Кънев в обръщението си към участниците по време на церемонията по закриването на учението.
Всички участници получиха сертификати за участие, а най-добрите бяха отличени с персонални награди и грамоти, връчени лично от съ-директорите на учението генерал-майор Ричард Лонго и бригаден генерал-Красимир Кънев.
След много снимки за спомен и последно съпреживяване на споделените на учението емоции, участниците поеха своя път към близки и далечни дестинации с надеждата, че пътищата на съдбата отново ще ги срещнат като приятели и партньори.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка