РПГ пита: Защо не се търси отговорност на Бойко за полетите му с хеликоптери на ВВС?

Pan.bg 18 апр 2014 | 12:07 views (2283) commentaries(7)
img afera.bg

„Движение за справедливост – РПГ“ създава структури в цялата страна На първата си пресконференция, която се проведе днес в БТА, „Движение за справедливост – РПГ“ повдигна няколко въпроса в публичното пространство, за които бившите управници от ГЕРБ упорито запазват мълчание.

„Движение за справедливост – РПГ“ е създадено да обедини различни хора, сред които редица емблематични фигури, които под една или друга форма са пострадали от управлението на ГЕРБ и произвола на Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Поставяйки си за основна цел да търси прозрачност и справедливост, днес председателят на Движението Николай Цонев постави три въпроса, чиито отговори са определящи за управлението на ГЕРБ.

1. Защо не е потърсена отговорност от кмета на София Йорданка Фъндъкова за двата случая на изядени от кучета?

2. Защо Цветанов мълчи кой е платил за 17 дневния си престой в луксозен хотел в САЩ в края на 2012г?

3. Защо се крие отговорността на бившия министър-председател Бойко Борисов относно АВИООТРЯД 28, а по-точно за нарушена бойната готовност на ВВС, за изразходван боен капацитет и причинени разходи на стойност 6 млн. лв?

Търсенето на отговори на тези въпроси е едва началото от редица мерки, които Движението си поставя да предприеме за да даде публичност на злоупотребите, които ГЕРБ са причинили по време на управлението си.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Мърморкото 18 апр 2014, 17:12
   
  0
   
  0

  Хайде сега - отговорност на ББ за това че летял с хеликоптерите. Че нали бе премиер - каквото той каже, това става. Все едно на мен да ми търсят отговорност, че понякога се возя на такси... Ха-ха-ха

 2. #2
  Preslav 18 апр 2014, 18:08
   
  0
   
  0

  Мърморко... ВВС не са такси... А Бойко за това ги използваше...

 3. #3
  До Мърморкото 18 апр 2014, 19:38
   
  0
   
  0

  Явно нещо не си на ясно! И понеже е премиер, значи може да си прави каквото и както иска ли? Може да прави каквото си иска, ама в дома си, каквото заповяда на жена си (ох, пък той нямаше жена)това да става!А колкото до таксито, ти се возиш, ама ти си го плащаш, не шефа ти или държавата, нали! Така, че бате ти Бойко ще трябва да си плаща след като е ползвал държавните самолети и вертолети като таксита за лични облаги! Така е в целия свят, така трябва и да е у нас!Пиеш - плащаш, са казали хората!

 4. #4
  OP 18 апр 2014, 20:08
   
  0
   
  0

  А ще потърсят ли отговорност от сегашното правителство за използването на самолетите за провеждане на въздушен парад?
  Разлика няма - и в двата случая полетите са от индивидуалните план-графици за собствена подготовка на пилотите, а не от отделно заделен ресурс.

 5. #5
  Мърморкото 19 апр 2014, 10:02
   
  0
   
  0

  До Преслав и останалите:
  Когато си мърморя мога да казвам всичко с присмех, но го крия под мустака си...
  Какво, трябва да казвам всичко на висок глас ли? Ама туй тук не е гласова поща, а място за коментари... Ха-ха-ха-аааааа

 6. #6
  До Ор 19 апр 2014, 15:57
   
  0
   
  0

  Ор говориш пълни глупости, за пореден път...
  Ти на кой свят живееш? Теб хубаво ли ще ти е да те таралянкат насам-натам като боен пилот и да те ползват за лаладжия, да развеждаш Бойко с курвите му и фоллапачките до няколко хижи на ден? А да возиш хавлията и джапанките на Бойко до красивите плажове на Шабла, щото така му е хрумнало на Тиквата?
  Има разлика нали?
  Въздушният парад показва, че все още ВВС са живи, а онова там е курвалък и национално предателство...
  Аз се срамувам, че бях в един хеликоптер с Боко няколко пъти и изпълнявахме прищевките му.

 7. #7
  OP 19 апр 2014, 21:15
   
  0
   
  0

  Тиквенските полети нямат сравнение като степен на трудност с въздушния парад. Да не говорим за рисковете, които това носи на София.
  Ти явно не осъзнаваш какво е да се готвиш за парад с мизерни три-четири полета, включващи и възстановяване на подготовката и всичкото това за сметка на индивидуалната планировка на пилота.
  Парадът трябва да бъде заложен финансово от предната година. За него трябва да се води подготовка целево. Не може да им хрумва в края на март, че ще се прави парад. Това е по-незаконно и от полетите на Бойко.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка