Росен Плевнелиев на 50: Лаф след лаф, гаф след гаф

Pan.bg 14 май 2014 | 14:02 views (2480) commentaries(4)
img pik.bg


Скъпи чехи, вече сте поляци

На 14 май президентът Росен Плевнелиев ще навърши 50 г. Юбилей – достоен за напиване, както ще кажат много българи, но и за равносметка – както се полага на един поживял половин век човек. За съжаление след две години и четири месеца начело на „Дондуков” 2 така и не свикнахме да гледаме на Плевнелиев като на сериозен държавен глава и обединител на нацията, а по-скоро като „президент на ГЕРБ“. Престоят му в институцията произведе много гафове, а лафовете на инженера от Благоевград ще се запомнят като „крилати”.


По време на първото си официално домакинство като държавен глава например, на което прие чешкия президент Вацлав Клаус, Плевнелиев посрещна високите гости с: „Уважаеми господин президент, уважаеми дами и господа от Полша…” А след като срещна изумените им погледи, тотално обърка нещата: „Дами и господа от Чехословакия…, от Чехия. Извинявайте, извинявайте, още веднъж извинявайте.”

С първото си новогодишно обръщение като президент Плевнелиев развесели налегнатите от махмурлук първоянуарски глави на българите с друг гаф. На кадър, илюстриращ думите му, че България има неповторима природа, бе показана снимка от курорта Аспен, Колорадо. Какво да кажем пък за 200-килограмовото позлатено яйце – дар за папа Бенедикт XVI, което така и не може да влезе през папските двери? С много ирония беше посрещнато и смайващото признание на държавния глава, че в предишния си живот той е бил ирландска пастирка, живяла някъде в средните векове. И още, и още.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Грешка 14 май 2014, 15:49
   
  0
   
  0

  Президента сбърка, в това няма спор, но кое в България не е сбъркано.

 2. #2
  observer 14 май 2014, 18:23
   
  0
   
  0

  А това, че Б.Б. вечерта след изборите му набива канчето пред толкова много наши и чужди камери, за да разберат всички, че това е президента на ПП ГРОБ, грешка ли беше или нещо сбъркано???

 3. #3
  abv 22 май 2014, 01:18
   
  0
   
  0

  Стига бе, хора! Сега пък бил "ирландска пастирка" в предишния си живот... Ирландците са толкова затворен народ. А тоя няма граници на осиране.

 4. #4
  Васил Тодоров 30 май 2014, 13:08
   
  0
   
  0

  За толкова години не можахме да уцелим /не с АК-47/ свясен президент - Желю-глупака ли, Пешо-адвоката ли, Плевнята ли?!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка