Ангел Антонов застава начело на НСО

Pan.bg 17 май 2014 | 17:44 views (2418) commentaries(0)
img actualno.com

Правителството освободи от длъжност и от военна служба подалите оставка бригаден генерал Тодор Коджейков и полковник Калин Иванов и определи ново ръководство Националната служба за охрана, предаде БГНЕС.

Началник на НСО ще бъде бившият директор на главните дирекции "Криминална полиция" (2010-2011) и "Национална полиция" (2011-2013) Ангел Антонов.

Той е роден през 1960 г., завършил е УНСС и почти цялата му кариера е преминала в системата на МВР.

За заместник-началници на НСО са определени полк. Красимир Станчев и подп. Юлиан Харалампиев.

Припомняме, че на 27 февруари 2014 г. ръководството на Национална служба за охрана (НСО) - началникът на службата бригаден генерал Тодор Коджейков и заместник-началникът полковник Калин Иванов, подадоха оставки. На сайта на НСО бе съобщено, че оставките са подадени на 26 февруари, като мотивите за това са лични.

В края на април 2013 година служебното правителство на Марин Райков предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Тодор Коджейков като заместник-началник на НСО и да го назначи за началник на службата. Ген. Коджейков и полк. Иванов изпълняваха временно двете длъжности от май 2012 г. след подадения рапорт от генерал-лейтенант Димитър Димитров за освобождаване от поста началник на НСО.

Тодор Коджейков работеше в Националната служба за охрана от 1997 година. НСО е подчинена на държавния глава. Освен зам.-началник на НСО, преди да оглави службата Коджейков ръководеше охраната на бившия премиер Бойко Борисов.Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка