ВНИМАНИЕ: СТРЕЛЯ АРТИЛЕРИЯТА!

Pan.bg 23 май 2014 | 09:44 views (7392) commentaries(30)
img Формированията на артилерията на Сухопътните войски завършиха полевото лагерно обучение на Полеви учебен полигон „Корен”
ВО НА МО

Артилерийските формирования на Сухопътните войски завършиха днес, 22 май, десетдневното полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“. Началник на лагерното обучение и ръководител на бойните артилерийски стрелби и управлението на огъня на артилерийската група беше командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Димитър Илиев.

По време на полевия лагер акцентът на подготовката беше поставен на провеждането на тактическите учения с бойни стрелби.

image
Финал на полевото обучение беше управлението на огъня на артилерийската група, което се проведе на 20 и 21 май.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети огневите позиции на дивизионите, наблюдава нощните артилерийски стрелби и управлението на огъня на артилерийската група.

Лагерното обучение беше наблюдавано от курсанти – профил „Земна артилерия” и профил „Артилерийско въоръжение” от Факултет „Артилерия ПВО и КИС” – град Шумен на Националния военен университет „Васил Левски”.

image

image

image

image

image

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 30

 1. #1
  Ееееееех... 23 май 2014, 11:54
   
  0
   
  0

  Ееееееех... мъка, мъка... А тези стари джелеза кога ще ги заменим с нещо от нашето съвремие? Напъват се господата да модернизират ВВС и ВМФ, а артилерията на СВ още пука с черешовите топчета Д-20 от съветско време, тътрени от татрите! А кога ще имаме и по-далекобойна РСЗО? Сега на снимките мязаме на някогашната опърпана армия на преждявременно усопшия Садам Хусеин.

  Алоуууу, господа управниците - крещяща нужда има от превъоръжаване с нови и адекватни на времето арт. системи! Като гледате снимките не ви ли хваща срам от вас си???

  Чудно е как още не са затрили 4-ти артилерийски полк? Беше бригада, сега полк, а до година-две може би ще е батарея, с няколко обозни каручки, теглени от асеновградски келяви магарета...

 2. #2
  nato rip 23 май 2014, 13:42
   
  0
   
  0

  Ne si pravv.... D 20 I bm 21 grad.. Sa mn dobri oryjiq. Problema e che ni lipsvat otrk kompleksite ss 23... Seriozno vuzpirashto oryjie.. Spored men mn po dobre bi bilo da se Dade predimstvo na zakupuvaneto na otrk kompleks ot kolkoto na 9 mijavi opurpani iztrebitelq 3 ryka.. I pak povtarqm d 20 I bm 21 sa mn dobri oryjiq.. Nqma staro ili losho orujie.. Prosto ima hora koito nemogat da boravqt s nego..

 3. #3
  Бивш вйник 23 май 2014, 13:48
   
  0
   
  0

  През далечната 1983г. бях в тогавашната школа в Асеновград, като гледам не са мръднали за 30г. с 1см. Наистина е срам, защото това не са самолети или корвети за да няма пари. Но нали знаете от историята, като не можеш да храниш своята ще храниш чужда армия.

 4. #4
  lo6a rabota...... 23 май 2014, 14:23
   
  0
   
  0

  E,pogledni pozitivno- vse pak ne sa s vu6karnicite...Qki4kite pomni6 li hahahahahahah...
  Nqma na4in da ne pomni6:-))))

 5. #5
  До 2 23 май 2014, 15:33
   
  0
   
  0

  И кое й е толкова хубавото на Д-20? Още повече, че е буксируема и годна само за позиционна война. Като гръмне веднъж, няма да има време за втори път, а на нейната позиция ще зее огромна яма, а от разчета няма да има ни вест, ни кост! Ами с Градовете и тяхната мижава далекобойност какво правим? Още преди да са заели позиция ще бъдат унищожени! Безспорно е, че не са чак толкова лоши, но днес стават само за бойни действия срещу диверсанти или партизани...

  А за ракетните комплекси е съвсем по-друга работата, но никой няма да ни ги позволи. Ама освен точките, които също си отиват, ни остават само едни празни ръце... с които "радостно" да прегръщаме новите си освободители или поробители, ърво едните, а после и другите. Странното е, че СВ методично и безвъзвратно се свеждат до шепа-две мотострелковаци, половината от които турци и цигани, а ще хвърлят луди пари за стари самолети. Ми то и сега имаме стари самолети, които не летят, логично е да се запитаме защо са ни други стари таралясници със златна поддръжка? Обаче някое друго немско САУ втора употреба (а защо не и ново) никак няма да ни навреди.

 6. #6
  General Stonewall Jackson 23 май 2014, 19:02
   
  0
   
  0

  Колеги, нали като си нарязахме нашите ОТР, трябваше да получим от новите съюзници други ракетни комплекси??? Кво стана с тия доставки? Някой знае ли? А иначе № 3 и 4 са прави - само униформите са други...

 7. #7
  Без ойро в джеба 23 май 2014, 19:20
   
  0
   
  0

  Абе, какво да се самозалъгваме, горе на снимките има само допотопно оружие. Кой и кога ще се сети за СВ! Стига с тез спартани, кугари, евентуални грипени и псевдовъоръжени корвети - сума пара потъна там. Само малка част от парите да бяха инвестирани в модерни САУ-та и в нови тактически ракетни комплекси, БА щеше да стои изправена поне на единия си крак. А сега е на инвалидна количка и на команден апарат за изкуствено дишане.

  Що ли се чудим след толкова много рИформи, арм. ген. Йордан Мутафчиев го каза в прав текст:

  "Неотдавна прочетох едно интервю на бившия командващ на Сухопътните войски генерал-лейтенант Кирил Цветков в списание ,, Военен глас” от 2007 г. Заслужава си човек да се замисли. Отговаряйки на въпрос за реформата в Българската армия, той казва: ,,Целта на реформата е, в Източна Европа и на Балканите, България да бъде елиминирана като регионална военна сила”. Всеки може да се съгласи, или отхвърли подобен извод. Но аз си задавам въпроса, дали командващия Сухопътните войски, не е имал основание за подобно твърдение."

  http://pan.bg/view_article-6-23188-Armejski-general-Mutafchiev-Oficerstvoto-ni-nqma-lobi-v-parlamenta.html

 8. #8
  Хипотезатора 24 май 2014, 13:07
   
  0
   
  0

  Една работна хипотеза, относно твърдението на бившия командващ на СВ ген.-лейт. К. Цветков, че "Целта на реформата е, в Източна Европа и на Балканите, България да бъде елиминирана като регионална военна сила”.

  Cui bono? Кой има полза или кому е изгодно? Още в Римското право това е основният въпрос, на който трябва да се намери отговорът, за да бъде разкрито наистина едно престъпление и да се въздаде справедливост. И така - кой има полза или кому е изгодно България да бъде елиминирана като регионална военна сила в Изт. Европа и на Балканите? Не е лесно да се преглътне и каже, но май това са настоящите ни съюзници и още по-точно новият ни голям брат. Защо, чисто хипотетично, е редно да се допусне едно такова, на пръв поглед нелогично предположение? Защото тук иде реч за глобално проявление на регионално ниво на геополитиката, а не за нещо друго. Истината е следната - ние никога не можем да бъдем 100% надежден и лоялен партньор на НАТО. Защо това е така? Причините са комплексни - исторически, етнически, културни и дори верски. Ние никога не сме били истинска част от Западната цивилизация. Нашето естествено културно пространство е източното православие и славянството. Нека си припомним какво каза за нас посланикът на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов: Вие сте нашият троянски кон в ЕС. Да, прав е човекът, защото изхожда от действащите геополитически реалности. Ние влязохме в НАТО и ЕС, защото тогава Русия беше слаба, но днес текат обратните процеси и съвсем логично ще е да се запитаме, дали няма отново да ни преориентират!? Истина е и това, че нас никой не ни пита за нищо. Ние сме осъдени да живеем на една ветровита територия, където ветрове и бури от хилядолетия си дават среща. Днес сме в ЕС, но още утре може да се събудим "пълноправни" членове" на новата глобална сила - великият Евроазийския съюз. Пак ще повторя - нас никой, за нищо не ни пита (искаме или не искаме), а и в бъдеще няма да ни питат.

  Не можем да бъдем лоялни, просто не ни се позволява, а не защото българинът е с неустановен или продажен характер. И понеже големите братя знаят това, те така "обгрижват" България, щото тя да бъде елиминирана като регионална политическа, икономическа, демографска и не на последно място - военна сила...

  Ето затова НИКОГА няма да получим на добра цена ново въоръжение (подобно на гърци и поляци), защото НИКОГА не се знае дали същото това въоръжение няма да се обърне срещу въоръжителя ни!

  И все пак - никой няма моралното право да обвинява българския народ в политическа "проституция" - нито Русия, нито САЩ! Техните егоистични и задкулисни игри са причината за това, да бъдем поставени на колене и да сме обърнати на ветропоказатели! Не сме виновни, че повече от хилядолетие живеем на този ураганно ветровит Балкански полуостров. За да оцелеем трябва да сме такива, каквито сме - нямаме друг избор и не трябва да си вменяваме сами вина, нито да допускаме други да ни я натрапват!!!

  За да се ободрим, от налегналите ни напоследък черни мисли, е достатъчно да си припомним, че българският народ открай време е изпращал в забвение дори най-страшните си поробители.

  Утре, уви, може да няма ЕС и САЩ, но току-виж, нас пак ще ни има! Бог да пази България от нейните врагове и приятели!

 9. #9
  PzH 2000 24 май 2014, 23:10
   
  0
   
  0

  155 mm Panzerhaubitze 2000 (Krauss-Maffei Wegmann)  Според независими експерти, към момента PzH 2000 се счита за най-съвременната серийно произвеждана САУ в света. Само един голям кусур има - цената, но от време на време изпада нещо втора ръка, което е далеч по-поносимо. Холандците преди около 3 г. разпродадоха към 20 парчета PzH 2000.

 10. #10
  SUH 25 май 2014, 20:04
   
  0
   
  0

  #5 те хамериканците в Афганистан не ползват буксирни системи. На една артилерийска система е важно тялото, а от ВСВ насам нищо ново като тяло не е измисляно, само модификации на вече съществуващо.
  Виж системи за управление на огъня и боеприпаси това е друга работа. В БГ има възможност за работа в тази насока, но явно няма желание от отговорните лица за това. СМХ Тунджа си е наша разработка, Вулкана също но до там, а можем още да усъвършенстваме, и самите артилериски системи, и системите за управление, и боеприпасите също.

 11. #11
  М777 25 май 2014, 21:07
   
  0
   
  0

  Те хамериканците в Афганистан ползват буксирни системи, но ги "буксират" предимно по въздуха с хеликоптер или конвертоплан, сиреч, доста са поработили по олекотяване на конструкцията с вкарването на нови сплави и титан (М777 е с тон и половина по-лека от Д-20). Освен това, М777 е несравнимо по-модерна като конструкция на люлката, откатни и накатни устройства, станове, станини, далекобойност, скорострелност и прочие.

  Поне да имахме нещо като Д-30, което поне като концепция доближава М777. Иначе наистина Д-20 могат още дълго да служат, но в резерва. Нека не се заблуждаваме, тяхната лебедова песен е изпята отдавна. И с градовете е същата работа... Гвоздиките могат да останат в строя още известно време, но и на тях ще трябва, още отсега да се търси заместител.

 12. #12
  До Хипотезатора 26 май 2014, 17:40
   
  0
   
  0

  Кога България е била регионална военна сила, може би преди Ньойския договор! Не ставайте смешни и не цитирайте тези изкукуригали старци. От кого на Балканите сме били по-силни - от Турция ли от Гърция ли или от Югославия, или от Румъния - от кого?

 13. #13
  Хипотезатора 26 май 2014, 22:12
   
  0
   
  0

  #12, като за начало вземи да прочетеш малко военна мемоаристика, за да се ограмотиш. Можеш да започнеш с "На главното направление", с автор армейски генерал о.з. Йордан Мутафчиев, а също и "Ракетните войски на България", с автор генерал-лейтенант о.з. Димитър Тодоров. Първата ще трябва да си я купиш, а втората книга я има тук във формат PDF >>> http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/D_Tododrov_Raketnite_vojski_na_BG.pdf

  Освен прочетеното, имах щастието да видя някои неща от описаните в двете книги с очите си. На кого да вярвам - на очите и опита си, в комбинация със сведената информация от двамата достойни български генерали или на теб? Въпросът естествено е реторичен...
  НРБ Е била регионална военна сила докъм 1993 г. Чети, чети и пак чети, защото казаното в мемоарите днес не може да се види, осмисли и разбере!

  От кого на Балканите сме били по-силни? От когото си избереш без Турция, но и с нея имахме паритет, но е твърде дълго за обяснение. Помисли, защо турците имаха цели три укрепени линии в Одринска Тракия - една по границата, една по р. Ергене и последната при Чаталджа, след като не сме били регионална военна сила?

 14. #14
  До Хипотезатора 27 май 2014, 11:10
   
  0
   
  0

  И ако действително бяхме регионална военна сила до 1993 г. на теб това какво ти донесе в личен план? И като пишеш за укрепените линии на Турция не забравяй за Одеския военен окръг...

 15. #15
  Хипотезатора 27 май 2014, 12:39
   
  0
   
  0

  @ #14

  Какво на мен ми донесе в личен план? Някогашната военна мощ на България няма много общо с дядо Коледа, за да носи чувал с подаръци за децата, но все нещо е допринесла - напр. усещане за сигурност, гордост и самочувствие на гражданите си. Със сигурност не ми е донесла мерцедес и мезонет, но дори не ми е хрумвало, че трябва да ги очаквам точно от нея.

  А за помитащата всичко по пътя си стоманена лавина, сиреч - Одеския военен окръг, турците не са си правили никакви илюзии, че могат да се укрепят срещу нея, знаейки, че целта е много зад тях, т.е. установяване на контрол над Суецкия канал.

 16. #16
  Туркия ке падне 27 май 2014, 12:52
   
  0
   
  0

  Никакъв шанс не са имали турците. През 80-те съветските и българските войски превъзхождат турските войски, защитаващи Проливната зона, в съотношение 2:1 за сухопътните и 5:1 за въздушните сили.

 17. #17
  до хипотезаторите и други 27 май 2014, 13:03
   
  0
   
  0

  Сега, като прочетох някой неща, писани от вас и знаейки до къде я докараха нашата армия (и в частност артилерията), си спомних нещо от моята младост.
  До колко са ни вземали на сериозно, едни наши сегашни съюзници (тогава противници), на своите учения, за да пробият по Тунджа, срещу един наш полк поставяха три техни бригади (механизирани или бронетанкови). Който има представа от една такава бригада от преди 20-30 години, да смята!
  Хайде чао!

 18. #18
  До Хипотезатора 27 май 2014, 13:12
   
  0
   
  0

  Благодаря за бързата реакция. Разбрах, че някогашната българска военна мощ ти е донесла сигурност, да разбирам ли че в днешно време се чувстваш несигурен в този аспект? И ако си несигурен, би ли споделил от коя външна сила се чувстваш заплашен? А колкото до помитащата стоманена лавина, тя опита установяване на контрол над Суецкия канал по по-краткия път, но стигна само до Афганистан...

 19. #19
  Хм, хм... 27 май 2014, 13:46
   
  0
   
  0

  #18, бе ти от небето ли падаш! Кой в тази държава днес се чувства сигурен? Бизнесът ли, работниците ли, учителите ли, лекарите ли, земеделците ли, войниците ли, офицерите ли, младежите ли, децата ли, бабите ли...??? Ааааааааа, заборавих нас един алианс ни пази и всякакви безпокойства са безпочвени...

  Колкото до Афганистан, другите "завоеватели" след руснаците каква я свършиха? Май като кучето на нивата...

 20. #20
  Ех Хм, хм... 27 май 2014, 14:06
   
  0
   
  0

  Май ти падаш от някъде си. Говорим за военна сигурност, мухльо, говорим и за Суецкия канал, склери...

 21. #21
  Ха-ха-ха... 27 май 2014, 14:34
   
  0
   
  0

  @#20

  Липсват ти първите 7 години семейно възпитание, но нейсе... Говорим за военна сигурност, казваш, добре тогава, да разбирам ли, че ти се чувстваш достатъчно доволстващ, обгрижен и защитен? Ако е така, то ти си наивен малчуган, за който света е детска градина, с множество подгъзуващи те лелички и госпожи! :)

  Апропо, силната армия би трябвало да генерира всякаква сигурност, или иначе казано, военната сигурност е безпредметна, ако не осигурява останалите аспекти на общото понятие национална сигурност. Да ти припомня ли, че преди промените беше точно така? А днес е много съмнително дали въобще България има на разположение дори минимална "военната сигурност", и то, при положение, че превръщаме в с свой враг една от най-могъщите армии към момента. Да не говорим, че и някои от "съюзниците" ни питаят определени аспирации към атрибутите на нашата държавност. Наивността ти чак буди умиление, драги!

 22. #22
  Ех, Хм, хм... 27 май 2014, 14:48
   
  0
   
  0

  Върнахме се във Варшавския договор и ще громим капитализЪма! Аз се оттеглям и няма да участвам, особено като чух за една от най-могъщите армии в света, направо изтръпнах, хвана ме шубето...

 23. #23
  Чувак 27 май 2014, 15:00
   
  0
   
  0

  Чудак си ти #22, при това си и куражлия, но да оставим глупостите настрана.

  Темата беше повод за размисъл (в коментарите под нея), до къде я докарахме нашата любима (и някога страшна) артилерия, и видно е, вероятно за повечето, че я докарахме до кривата круша. И вместо да питаш несериозни неща, като кога сме били регионална военна сила или какво донася военната сигурност на някой си в личен план, да беше написал харесва ли ти това, което виждат очите ти на фотографиите???

 24. #24
  Ех, Хм, хм... 27 май 2014, 16:02
   
  0
   
  0

  Не, не ми харесва това, което виждам и се опитвам да се смея, за да не заплача. Може да съм чудак, но не съм привърженик на теорията за световната конспирация срещу България. Мисля си, че за пръв път бяхме оставени сами да си решаваме съдбата и не се справихме, провалихме се тотално.Но няма и как да бъде друго като всички знаем начина на изграждане на военните кадри последните трийсетина години - четене отвисоко на изпитите във ВА, копиране на карти на прозореца, докарване пред началството, лизане на задници. Да не забравя хубавата българска дума "показухи". Сега може колективно да ми скочите - не ми пука - връщам се в 21 век!

 25. #25
  Сега вече... 27 май 2014, 16:44
   
  0
   
  0

  @ #24

  Сега вече бих те прегърнал и бих те нарекъл БРАТКО! Ето тези думи очаквах да чуя, защото точно те доказват, че те боли от случващото се. Не трябва да се вторачваме, в това, което ни разделя (то се дължи предимно на поколенчески предразсъдъци), а да държим пред очите си онзи светъл ИДЕАЛ, който ни обединява и свързва като народ! Прав си, провалихме се тотално... провалихме се, защото заменихме ценностите си със сурогати и тление!

  Това, че казваш истината, за "изграждането на военните кадри последните трийсетина години" не е повод за "колективно скачане" отгоре ти. Или поне аз не бих го направил.

  Всички вкупом сме в XXI век, дано Бог даде да прекрачим и в XXII-рия. Ще си позволя да те поправя - "Теорията за световната конспирация срещу България" касае цялото човечество, ние сме само един от най-малките частни случаи. Не е за чудене, защото геноцидът не е измислен вчера, през цялата си история (или поне през обозримата такава) човечеството е водило битки за територии и влияние. Това, което се случва в Украйна, в предверието на Русия, нашепва иносказателно, че отново някой е решил да измете "славянската тор" на бунището на историята... Същото касае и нас, нищо, че си въобразяваме, че този път сме от "правилната" страна...

 26. #26
  Да се чете така: 27 май 2014, 16:54
   
  1
   
  0

  Мой пропуск, горният пасаж да се чете така: Ще си позволя да те поправя - ""Теорията за световната конспирация срещу България" има и касае цялото човечество, ние сме само един от най-малките частни случаи.", вместо: ""Теорията за световната конспирация срещу България" касае цялото човечество, ние сме само един от най-малките частни случаи.".

 27. #27
  Боже пази България 28 май 2014, 10:49
   
  0
   
  0

  През 1933 г. във вестник „Щурец“ излиза статията „Пътеводител за България – пътища и безпътие“. За неин автор е сочен големият наш сатирик и карикатурист Райко Алексиев (убит от болшевиките след преврата през 1944 г.). Когато човек чете текста, изпълнен с насмешка и ирония, остав с усещането, че сякаш е описана днешната действителност в Родината ни. Ето и цялата статия:

  „За България може да се каже, че е свободна страна. Или по-правилно казано – България е странна свобода. По устройство е държава, в която всеки се устройва, както намери. Намира се на кръстопътя на дребните амбиции.

  Населението ? се състои от бивши, сегашни и бъдещи министри. Занятието на всички се състои в това: сегашните министри да дават амнистия на бившите, а бъдещите – на сегашните.

  Страната е разделена на 14 окръга, 60 партии, 600 крила, 6 хиляди групи и 6 милиона мнения, като всяко отделно мнение подлежи на разцепление.

  Разположена е между границите си, а разположените в нея не знаят никакви граници.

  Снабдена е с железници, чрез които най-лесно се стига до катастрофа.

  Има добри и уредени прави пътища, обаче поданиците ? предпочитат да вървят по кривите, защото са по-утъпкани.

  Държавата си служи с телефони, а държавниците – с телефончета.

  Столицата ? има обществени сгради и улици, като улиците са пълни с уличници, а обществените сгради с общественици. Случва се обаче и обратното – уличниците се настаняват в обществените сгради, а обществениците се пращат на улицата.

  Страната има държавен строй, но самият строй не върви под строй.

  Държавата се управлява от хора, според случая. Случаите пък се управляват от случайни хора.

  България търгува с всички. Но случва се и обратното – всички да търгуват с България.

  Националният девиз на държавата е „Съединението прави силата“, поставен върху разединеното Народно събрание, на което му е нужно да намери една сила, която да му направи съединението.

  Държавният девиз на нацията пък е „Боже пази България“. В случая Бог е натоварен да пази България, вероятно, защото другите са заети да си пазят частните интереси.“

  http://nreporter.info/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-1933-%D0%B3-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B2%D1%83%D1%87%D0%B8/

 28. #28
  Boril 28 май 2014, 15:54
   
  0
   
  0

  До #27 Пуснато от Боже пази България Браво! Много ми хареса и е вярно! Пишете по-често във форума. Страхотно е, просто, ясно, точно и на място.

 29. #29
  088 30 май 2014, 17:59
   
  0
   
  0

  №27, хареса ми тази статия, наистина напълно отговаря на състоянието на днешна България!:)
  Относно въоръжението, показано на снимките - да се радваме и на малкото, което е останало и да се стремим да го запазим, вбъдеще и да го увеличим.

 30. #30
  Enchev 22 яну 2016, 14:20
   
  0
   
  0

  Най-голямото престъпление в Родината на ДЯКОНА е че, насила, БЕЗ-РЕФЕРЕНДНО ни нахлузиха НАТО-Коран опиканият хомот!
  Най-голямото престъпление в Родината на ДЯКОНА е че, след промените, всички правителства взеха курс на ЧУЖДОПОКЛОНСТВО, ОТКРАДВАЙКИ РОДОЛЮБИЕТО от душите на младото ни поколение!
  Най скъпата грешка в Родината на ДЯКОНА е че, нямаме нито един далновиден военен ръководител, който да спре търгаш-охтоподните зделки с оръжие и да каже на Агресор-партньора;
  Хей милитаристи и NATO-марионетки, НА РОДИНАТА НА ДЯКОНА НЕ СА И НУЖНИ НАПАДАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ, като АЕРОПЛАНИ, ТАНКОВЕ и БТРи.
  Нямаме и пилот-изтребители!
  Обучението на един обикновен пилот на изтребител без практиката с военно-тактическа подготовка, струва на държавата около 1,270.000$, да, над един миллион $.
  Нямаме армия! Нямаме и Министерство на отбраната.
  Имаме само аматьорско свърталище на НАТОризирани контрактни Коран-пикльо-ПАЧАВРИ, мислещи как повече да спечелят но не и да пазят България!
  На България с малка площ и трябва само 2 ПВО-ОТБРАНИТЕЛНИ, РАКЕТНИ УСТАНОВКИ, А НАЙ ДОБРОТО ЗА СЕГА СА РУСКИТЕ зенитни системи С-400 "Триумф" и С-500 "Прометей" оборудвани с ракети-"ТОПОЛ-М" и "БУЛАВА", НЯМАЩИ АНАЛОГ В СВЕТА!
  Така ще се самопредпазим а и запазим мира в цяла ЮЖНА €ВРОПА И БАЛКАНИТЕ!
  Ако пък бяхме пуснали ЮЖНИЯ ПОТОК НА БРАТУШКИТЕ, тези 2 ПВО-ОТБРАНИТЕЛНИ, РАКЕТНИ УСТАНОВКИ, щяха да ни излезат безплатно, че и даже щяхме да вземаме транзитна такса за ГАЗта от Четвъртия-Райх-ШЕНГЕНА!
  !!!Най-ПОЗОРНАТА грешка в Родината на ДЯКОНА е че, България затвори въздушното си пространство за руски самолети, натоварени с хуманитарна помощ!!!
  Най-голямото престъпление в Родината на ДЯКОНА е че, ни въвлякоха в Четвъртия Райх-€вро-конгломерата в членство с КОЛОНИАЛИСТА-Англия!
  Най-голямото престъпление в Родината на ДЯКОНА е че, превърнахме училищата в търгашски фирми а децата си в ИНСТРУМЕНТ за печалба в тях със зашлевеното САДИСТСКО прозвище-ИНДИГО.
  Най-голямото престъпление в Родината на ДЯКОНА е че, НЯМАМЕ ВЕЧЕ РОДИНА!
  Всичко е разпродадено на чужденци, и кат ПРОСЯЦИ хленчим ПАРИ ОТ ТЯХ!
  Най-голямото престъпление в Родината на ДЯКОНА е че, Нямаме вече Министерство на отбраната!
  Превърнало се в NATO-МАРИОН€ТHO, Това НАТО-petrol-ТЕРОРИСТИЧНО, Коран-пикльо СВЪРТАЛИЩЕ ОТДАВНА Е СМЕНИЛО имижа и статута си, според това какви функции изпълнява в момента.
  “АЗHВМ”; / „Аматьорска Задруга от НАТО Военизирани Марионетки“.
  Най скъпата грешка в Родината на ДЯКОНА е че, ЧУЖД БОТУШ на ПЕТРОЛЕН АГРЕСОР НИ Г(п)АЗИ ВЕЧЕ!
  Предлагам да узаконим пред-сватбен изпит за ЧОВЕЧНОСТ, и изпит за РОДИТЕЛСКО ПРАВО!
  The world needed to legitimize examinations for Humanity and Parenthood-rights!
  Sincerely:
  С уважение: Енчев / enchev.i@abv.bg

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка