Русия ще увеличи потенциала и мобилността на войските си във връзка с активизирането на НАТО

Pan.bg 04 юни 2014 | 10:15 views (3050) commentaries(14)
img Русия ще увеличи потенциала и мобилността на войските си във връзка с активизирането на НАТО

Във връзка с активизирането на НАТО в близост до западните граници на Русия и събитията в Украйна беше решено оперативно да се проведе реорганизация на Въоръжените сили на Русия за увеличаването на мобилността на войските на това и други стратегически направления, заяви пред репортери във вторник, председателят на комисията на Държавната Дума по отбраната адмирал Владимир Комоедов.
Според него, става дума за увеличаване на военния потенциал във всички среди - в космоса, на сушата, в морето.
"Ние смятаме, че Въоръжените сили сега трябва да бъдат готови да реагират бързо на новите заплахи по целия периметър на руската граница, от Калининград до Камчатка", - подчерта Комоедов.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_03/Rusija-shhe-uvelichi-potenciala-i-mobilnostta-na-vojskite-si-vv-vrzka-s-aktiviziraneto-na-NATO-3068/


image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  Георги Ковачев_ 04 юни 2014, 13:06
   
  0
   
  0

  Съвсем правилно смятат. А щом са стигнали на етап да го споделят с пресата, няма начин това увеичаване да не е стихнало до финалните си фази.

 2. #2
  Шойгу Шогуна 04 юни 2014, 13:34
   
  0
   
  0

  Дръжте се презокеански биридчеди, да не надрискате гащите, че голямото мурабе ще да се отпочва!

  Калаш и малаш преизобилно и за всички ще има. Тоалетната хартия да се запаси в доволни количества!

 3. #3
  Мърморкото 04 юни 2014, 14:57
   
  0
   
  0

  А аз очаквам следното съобщение:

  Руснаците започнаха строежа на мост над Керченския пролив. Върху него ще има аутострада с две платна по 4 ленти и 2-посочна високоскоростна ж.п. линия. Моста ще има височина над фарватера достатъчна, за да могат да преминават всякакви кораби, при това в двете посоки едновременно. За целта едновременно със строежа на моста фарватера ще бъде удълбочен. Срока на завършване на този грандиозен строеж е до 2 години.

  Какво ще кажете, а? Кога ще чуем това съобщение???

 4. #4
  lostov(нерегистриран) 04 юни 2014, 15:42
   
  0
   
  0

  "Какво ще кажете, а? Кога ще чуем това съобщение???"

  Do #3 Никога няма да чуем това съобщение, защото е финансова лудост. Далеч по-изгодно е танковете да минават по суша, откъм север, а не по някакви съмнителни мостове... Питай костов (регистриран) какви икономии биха се реализирали по този начин.

 5. #5
  Мърморкото 04 юни 2014, 19:28
   
  0
   
  0

  #4 Lostov, това не знам дали е финансова лудост. Аз по-скоро мисля, че не е. Погледни Щатите, Китай, скандинавските страни какви мостове строят. И аз очаквам този мост да не е за танкове, а за мирен транспорт. При положение, че Русия с Крим няма и не вярвам скоро да има сухопътна връзка, този мост ще е прекрасно начинание.

  Що се отнася до танкове, съгласен съм за втъзката по суша. Но аз не говоря за това...

 6. #6
  Варимез Варимезов 04 юни 2014, 19:44
   
  0
   
  0

  Мърморко, говориш така, сякаш пацифизмът е взел превес в твоите гени. Да, повече от разумна е твоята хуманистична замечтаност, но някак е странно за един стар военноморски вълк да питае такива високи мечти и идеали?! И то след толкова години служба...

  Може би, някое друго човечество или друга цивилизация след нас, ще мисли като теб, което обстоятелство може да се тълкува единствено като комплимент към твоята личност и разбирания.

  Заслужава си човек да се замисли над твоите думи, изказани с толкова горчива ирония. Да, би било хубаво, но не би... Честно казано, напълно симпатизирам на това, което казваш или по-точно симпатизирам на мечтите ти, но нали мечтите затова са мечти, за да ги мечтаем... Също така симпатизирам на руснаците и напълно ги разбирам... защото визираните и бленувани от теб мостове вървят в комплект с "кончита вурст"...

  Чест и почитания капитане!

 7. #7
  Cold War Veteran 04 юни 2014, 21:56
   
  0
   
  0

  Журналисти попитали министъра на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу какво мисли по въпроса за влизането на Русия в НАТО, възможно ли е това да се случи в обозримо бъдеще? Министърът без да се колебае отговорил: "Разбира се, че Русия по всяко време може да влезе в НАТО. Дори за няколко дни можем толкова дълбоко да влезем в НАТО, дори чак до Брюксел..."...

 8. #8
  Мърморкото 04 юни 2014, 22:17
   
  0
   
  0

  Варимез, аз изхождам от хубавата максима (някои е третират като виц, но както и да е...), че ако имаш само спомени, но нямаш мечти - Ти си за онова място с дървен костюм.

  А що се отнася до пацифизма - винаги съм бил такъв. Независимо че бях 25 години с офицерски пагони... Но, няма да разправям тук подробности от моята биография. И никак не е лошо да сме всички пацифисти. С мярка разбира се! С мярка!! Когато стане нужда да защитаваме Родина (не държава, нашата държава в момента поне много не заслужава такова разбиране!) - да я защитаваме с всички сили. А бих и добавил - и своите идеи трябва да защитаваме!!!

 9. #9
  Росен 05 юни 2014, 08:09
   
  0
   
  0

  Много интересно! Те винаги са застрашени...Посочете ми даже една страна, съседна на Русия(изключвам Монголия), с която те не са воювали и от която не са заграбвали територии. В резултат на това, народът им живее така, че се чуди къде да избяга от Матушка. Примери колкото искаш. Нормално, нали?
  Няма нищо по хубаво от това Русия да е демократична и силна страна. Мисля, че в момента тя е само опасна.

 10. #10
  Варимез Варимезов 05 юни 2014, 10:17
   
  0
   
  0

  Росене, чети и препрочитай историята, ама още от началото, а не само по-новата, и едва тогава се произнасяй. Стани първом любомъдър читател, пък после задавай реторични въпроси. Виж що е казал великият българин Паисий за ползата от изучаването на историята:

  "Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на ония, които са живеели на земята, е не само полезно, но и твърде потребно, любомъдри читателю. Ако навикнеш да прочиташ често тия неща, ще се обогатиш с разум, не ще бъдеш много неизкусен и ще отговаряш на малките деца и простите хора, когато при случай те запитат за станалите по-рано в света деяния от черковната и гражданска история. И не по-малко ще се срамуваш, когато не можеш да отговориш за тях."

  Русия я има все още на картата, точно защото е воювала и заграбвала. Демокрацията не е особено ефективна метода за управление на страните от Централна и Далекоизточна Азия, а тях все някой трябва да ги управлява - и това е за тяхно добро! Не е случайна руската поговорка: "бий, за да те уважават", ама тя не е измислена от хубаво!

  Да, Русия е опасна, но тя не е пряк виновник за нарастващата нестабилност в света! Опасността идва от едни други, прекомерни имперски амбиции. Бих те запитал, как възприемаш следния оксиморон - "имперска демокрация", пък била тя и западна?

  ----------------------------------
  " Искаш ли да видиш като на театър играта на тоя свят, промяната и гибелта на големи царства и царе и непостоянството на тяхното блаополучие, как господстващите и гордеещите се между народите племена, силни и непобедими в битките, славни и почитани от всички, внезапно отслабваха, смиряваха се, упадаха, загиваха, изчезваха — чети историята и като познаеш от нея суетата на този свят, научи са де то презираш. Историята дава разум не само на всеки човек, за да управлява себе си или своя дом, на и на големите владетели за добро властуване: как могат да държат дадените им от бога поданици в страх божи, в послушание, тишина, правда и благочестие, как да укротяват и изкореняват бунтовниците, как да се опълчват против външните врагове във войните, как да ги победят и сключат мир. Виж колко голяма е ползата от историята."

  (Паисий Хилендарски, "История славянобългарска")

 11. #11
  Росен 05 юни 2014, 13:42
   
  0
   
  0

  До Варимезов

  Прекарал съм добрата половина от живота си под пагон и може би си въобразявам, че нещо разбирам от проблематиката, която коментираме.Знам също, че от страна в която има "вертикална система на управление", много са се преселили, през последните 10 г., във Варна, Бургас,Поморие...и на още много други места по света. Въпросът ми е - ЗАЩО???

 12. #12
  Варимез Варимезов 05 юни 2014, 14:14
   
  0
   
  0

  @Росен

  Причини - много... Да речем, че няма да ни стигне времето и мястото да разгледаме повечето от тях. Светът вече е едно глобално село и като такова руснаци има пръснати из всички кътчета на планетата. Не е задължително да са избягали по принуда, гонения или в търсене на по-сносен живот. Много от руските хора просто правят бизнес, независимо дали това става във Варна, Бургас, Поморие, о. Тасос или някъде в Латинска Америка. Основната причина следва да се търси главно в напредналата фаза на глобализацията. Ако имам възражения, то те са в посока, че много едностранчиво и тенденциозно се гледа на нещата - в Русия е толкова лоша за живеене страна и затова населението бяга поголовно на Запад, където видите ли - текат реки от мен и масло.

  Ако се плъзнем по формалната логика, би следвало да приемем, че в България, като неотменима част от Запада и в частност ЕС, населението ще доволства в преизобилие и няма да мисли да постъпва като бедните руснаци, т.е. да бяга от родината си. Да, ама не...

 13. #13
  Росен 05 юни 2014, 16:38
   
  0
   
  0

  До Варимезов

  По принцип сте прав. Да, ама не...Може би, трябва да общувате по-вече с руски граждани. Много от тях са пределно откровени. Те предпочитат нашата бедна и лошо управлявана от собствените ни правителства държава(за съжаление) пред Русия.Защо???
  Между впрочем, попитайте ги, какво в домовете им е руско - телевизор, хладилник, автомобил и т.н. Защо, тази богата на природни ресурси държава, обитавана от народ създал световни шедьоври, е на това положение?

 14. #14
  Варимез Варимезов 05 юни 2014, 17:28
   
  0
   
  0

  @Росен

  По принцип и двамата сме прави, нещо повече - всички възможни гледни точки имат право на живот, особено, ако се придържаме плътно към принципите на свободата и демокрацията.

  Не ме разбирайте погрешно, аз не адвокатствам на Русия, нито рекламирам руския начин на живот, може би, с изключение на културния и душевния такъв(Пушкин, Достоевски, Толстой и т.н.).

  И аз съм имал някои вземания-давания с руските хора. Вярно, те не са представителна извадка за целокупното русначество, защото бяха от интелигенцията, по произход и по професия. Точно за тези хора най-малко се вълнуваха от битови електроуреди (телевизор, хладилник, печка), а пък за вида и марката на автомобила си - съвсем!

  Свидетели сме на поредния титаничен сблъсък между две цивилизации - едната високотехнологична и крайно консуматорска, но бездуховна и упадъчна в морално отношение, и другата (славянския модел) - технологично неразвита и стопански изостанала, но все още запазила своята духовна центрираност, вярваща в своите идеали и наследените от дедите вековни традиции.

  Така е устроен света и ние не сме състояние да го разберем в желаната от нас степен. От друга страна - всеки ще трябва сам да прецени, за себе си, от коя страна на барикадата ще застане.

  Моята гледна точка (а и на много други хора по планетата) е следната - нямам нищо против западните прахосмукачки, самобръсначки и автомобили, но ако вървят в комплект с "кончита вурст"; "гей бракове"; "узаконен инцест"; "содомия", със всевиждащите очи и всечуващите уши на "биг брадър", навсякъде - по улици, в домовете на хората, евентуално ако решат, че е задължително "чипирането", заради нашата собствена сигурност и сигурността на парите ни, безскрупулни служби денонощно да нюхат дори и в личния живот на най-редовите граждани... то тогава предпочитам да се откажа от въпросните западни прахосмукачки, самобръсначки и автомобили! Мерси, не щем такива хубости...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка