НАТО свиква с "новия руски стил на война"

Pan.bg 23 юни 2014 | 10:19 views (3187) commentaries(4)
img Саблен удар отработват армиите на страните от НАТО. Ученията "Саблен удар 2014" започнаха в Латвия. Според официалната версия, Брюксел проверява "съвместимостта на военните подразделения на съюзниците от Алианса".
Но анализаторите са убедени, че активността на НАТО край руските граници е логично, от гледна точка на Запада, продължение на политическата игра, започната в Украйна.
За участие в "Саблен удар 2014" на латвийския полигон в Адажи пристигнаха над хиляда чуждестранни военнослужещи. Това са подразделения на армиите на Латвия, Естония, Литва, САЩ, Великобритания, Финландия и Норвегия. A от Дания специално беше доставена бронирана техника.

Официално обявената цел на ученията е подобряване на уменията в международните операции, включително и в Афганистан, взаимодействие на сухоземните и въздушните сили и съвместимост на военните подразделения на съюзниците.
image

Ученията, изглежда, са планови и провеждат ежегодно. Но този път, почти един месец преди тяхното начало САЩ изпратиха във всяка от балтийските страни и в Полша по 150 десантчици. Наистина, балтийските страни и Варшава сами помолиха Вашингтон за това - изглежда, така ги уплаши ситуацията в Украйна и непредсказуемата Русия. Някои латвийски опозиционни политици предупредиха, че присъствието на чужди войски на територията на Латвия може да се отрази негативно на стабилността в региона. Но за хората в Белия дом подобни аргументи не нямат значение - те имат своя план. В съответствие с това, те докараха в Европа и два тежки стратегически бомбардировача. "B-2" от базата на ВВС на САЩ в Мисури пристигнаха на британското военно летище "Fairford" в Глостършир. Там вече ги очакваха други три самолета "B-52". И между другото, всички тези самолети могат да носят ядрени оръжия. Така че, планирани учения, очевидно, ще бъдат сериозни.

Според експертите, Западът упорито навлиза в Украйна, виждайки голяма възможност за антируска дейност. Политологът Семьон Багдасаров отбелязва, че кризата в Украйна е част от проекта на Запада за таран, насочен срещу Русия:

- Същността на западния геополитически проект е в това, да се поеме контрол върху цялата територия на Украйна, включително над Крим. Особен интерес представлява, разбира се, дълбоководната база в Севастопол. Освен това, Украйна има достатъчно сериозни ресурси. Използването на тези ресурси срещу интересите на Русия предизвиква интерес. И в бъдеще Западът не крие, че иска да раздроби Руската федерация.

Що се отнася до сегашната военна активност край руските граници, тя беше обяснена от генералния секретар на НАТО. Според Андерс Фог Расмусен, Алиансът се готви за новия стил на война, който води руската страна. Според него, Русия е показала агресивното си поведение по отношение на Украйна, като значително е увеличила военното си присъствие в граничните райони. Москва, всъщност, не води война с никого. Но ще продължи "самоуверената" си политика.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_09/NATO-svikva-s-novija-ruski-stil-na-vojna-2181/

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Д.П. 23 юни 2014, 13:24
   
  0
   
  0

  Moля се на Бога да накаже всички агресори, до един. И да пожали България...и обикновения украинец.

 2. #2
  Петко 23 юни 2014, 15:31
   
  0
   
  0

  ********** Постоянно водиш руска пропаганда.В коя държава живееш.Виж,че статията е от шести юни.Сега се сети.Руски мекерета.Затова не можем да се отлепим от дъното.

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 3. #3
  до Петко 23 юни 2014, 16:37
   
  0
   
  0

  Е, статията е от 9 юни, но това никак не променя верността и тъжността на констатациите ти...

 4. #4
  Rebel shooter 23 юни 2014, 17:09
   
  0
   
  0

  До № 2 П*тко,
  ******** *****! Постоянно водиш американска пропаганда. В коя държава живееш? Какво значение има от коя дата е статията? Това променя ли фактите, изложени в нея? Американско мекере. Е, признавам с последното изречение направо ме разсмя много, явно умственото ти ниво е на дъното.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка