Борисов си играе с огъня. Не вярвайте на слухове

Pan.bg 28 юни 2014 | 14:57 views (5020) commentaries(23)
img Автор: Явор Дачков, Фейсбук

Бойко Борисов и Симеон Дянков откраднаха 1 млрд. и 500 млн. от Здравната каса, опоскаха фискалния резерв до санитарния минимум, взеха два пъти повече заеми от сегашното правителство и не връщаха ДДС на бизнеса, Каратиста точеше за тях парите на хората от завишените сметки на ЕРП, усилено се говори, че Борисов е купил чрез подставени лица 20% от "Булгартабак" и затова толкова безпроблемно го продаде на Доган и Пеевски, а управлението му осигури бизнеса на "Лафка", медийната империя на Пеевски и съдебна протекция над ДПС, които уж бяха в опозиция, а Борисов уж им се заканваше преди изборите през 2009 г.

Сега се опитва да внуши чрез медиите, в които наля огромни средства, че се повтаря 1997 г., за да се върне триумфално във властта. Дали българите ще настъпят втори път тази мотика, е интересно да се види. От антропологическа, културологична и окултна гледна точка.
image

От политическа няма да е интересно, а досадно, защото ще им се случат същите неща, които Боко им причини, но на квадрат – с реванш, както сам им обеща.

От гледна точка на здравомислието той не бива да бъде оставян сам във властта. Щом има хора, които гласуват за него, ще трябва да се съобразяваме с тях – това е демокрацията, но най-добре би било Борисов да бъде обезсилен през голяма или многообразна коалиция. Във всеки случай е малко вероятно предстоящите избори да подобрят нещата. Дано не ги влошат. Това е минималното, което е и реалистичното очакване.

Клюка: Цветан Василев е влязъл в контакт с Борисов.

Слуховете за фалит на ПИБ и "Инвест", която май си е на Василев, се пускат от неговия кръг за отмъщение и цялостна дестабилизация на страната. Това ще компрометира допълнително сегашното управление, ще се върнат спомените за 97 г. и ще се повтаря мантрата – комунистите винаги ни докарват до фалит, за да може да се мобилизира колкото е възможно по-голям вот за Бойко Борисов. Той ще го играе новия Костов :), който ще се заеме с “тежката” задача да оправя бакиите на комунистите. За да е силен, му трябва по-голямо мнозинство, така че да не зависи само от Доган и Пеевски. Банката на Цеко Минев няма проблем, паниката се създава изкуствено и колкото повече хора разберат това – толкова по-добре!

Мой приятел написа:
Интригантът на републиката Бойко Борисов вече заговори за тегленето на нови заеми, за идването на МВФ в България. Всичко това, докато задкулисно дирижира дестабилизиране на банковия сектор, всяване на паника сред хората и най-нагледно осигури подаване на топката с ДПС, като е предложил датата 5 октомври за провеждане на изборите, ден след Курбан Байрам, т.е. ще има репортажи по телевизиите за автобуси от Турция, което да мотивира висока избирателна активност и гласуване за ГЕРБ, която “никога” не е имала нищо общо с Пеевски… Няма ли да има протест довечера?

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 23

 1. #1
  БОКО 28 юни 2014, 16:00
   
  0
   
  0

  В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ БОЙКО БОРИСОВ НЯМАШЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЗАТВОРА
  Публикувано на 28.06.2014 / 10:46 ч. от afera
  Това е коментирал Георги Дренчев във Фейсбук след като при Любица Кулезич Бойко Борисов отново размаха пръст, включително и затова, че Орешарски и Чобанов трябвало да подадат оставки незабавно, ако не искали в понеделник пред банковите клонове да има купища от опашки.
  Любо Кольовски коментира:
  „Според законите на тая нещастна държава, прокуратурата би трябвало да се самосезира и да повдигне поне две обвинения срещу БМБ – за дестабилизация на държавата и за застрашаване на националната сигурност. Защото БМБ открито призовава към безредици и нагнетява напрежението, прдизвикано от неговите агенти.
  И, както точно отбеляза Н. Стоичкова, това се случи няколко дни след презокеанската командировка на тоя тип.
  Разбира се, назначеният от БМБ главпрокурор отново ще се направи на ни чул, ни видял.
  Не крадете кокошки, че цял живот няма да излезете от панделата. Крадете милиони и милиарди кинти”.
  А Явор Дачков директно посочва член от НК по който Борисов трябва да бъде обвинен:
  „НК, Чл. 108а. (Нов – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който с цел да създаде смут и страх в населението или да заплаши, или да принуди орган на властта, представител на обществеността или представител на чужда държава или на международна организация да извърши или пропусне нещо в кръга на неговите функции, извърши престъпление по чл. 115, чл. 128, чл. 142, чл. 143, чл. 143а, чл. 216, ал. 1 и 5, чл. 326, чл. 330, чл. 333, чл. 334, чл. 337, чл. 339, чл. 340, чл. 341а, чл. 341б, чл. 344, чл. 347, ал. 1, чл. 348, чл. 349, чл. 350, чл. 352, ал. 1, 2 и 3, чл. 354, чл. 356е, чл. 356з, се наказва за тероризъм с лишаване от свобода от пет до петнадесет години, а когато е причинена смърт – с лишаване от свобода от петнадесет до тридесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна”.
  Afera.bg
  БМБ ИСКА В ПОНЕДЕЛНИК ДА Е ПРЕМИЕР. НИЕ ИСКАМЕ ЦАЦАРОВ В ПОНЕДЕЛНИК ДА ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ НА ТОЯ ТЕРОРИСТ, ЧЕ ВЗРИВЯВА ДЪРЖАВАТА!
  Публикувано на 28.06.2014 / 13:36 ч. от afera
  Любо Кольовски: БМБ иска в понеделник да е премиер.
  Аз пък искам в понеделник Цацаров да внесе искане за отнемане на имунитета на тоя терорист и да му повдигне обвинение, че взривява държавата.
  Някой да извика Суарес! И да го пуснем в Банкя за час-два!
  Без внос на революция, няма оправяне!
  Georgi Drentchev: В момента се изгражда алиби за бъдещото безумно управление на Герп и никой, абсолютно никой, не реагира адекватно.
  Свободен Човек: Зaщо Бaй Гaньо от Бaнкя е пощурял дa искa веднaгa смянaтa нa Орешaрски и Чобaнов? Може би зa дa се дестaбилизирa тотaлно държaвaтa и той дa се яви кaто Месиятa – Спaсител. Днес обявявaм войнa нa всички ГЕРБерaсти и техният вожд Гaньо Бaнкянски.
  АФЕРА е присъединява към позициите на приятелите си от Фейсбук и настоява главният прокурор незабавно да региара, включително по отношение на смешните МВР и ДАНС, чиито шефове бяха издигани от Борисов.
  ПОДАЙ СИГНАЛ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ ЗАПЛАШВА БАНКОВАТА СИСТЕМА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА!
  Публикувано на 28.06.2014 / 14:12 ч. от afera
  ДАНС откри телефонни линии за сезиране във връзка с дестабилизацията на банковата система. Освен на телефоните 866 22 11 и 814 70 95, сигнал може да бъде изпратен и на електронен адрес: press@dans.bg .
  В събота сутрин, председателят на най-голямата парламентарно представена партия ГЕРБ Бойко Борисов, без предварителен анонс, се включи в ефира на две национонални телевизии. Смятаме, че с изявленията си в ефира на бТВ и на Нова телевизия, Бойко Методиев Борисов полага усилия за задълбочаване на проблемите около банковата система на Република България. Нещо повече, без да са налице каквито и да са факти, Борисов обвързва развитието на политическите процеси със спестяванията на хората, които са депозирани в банкови институции. Вън от съмнение е, че с непремерените си изявления и целенасочени внушения, Борисов цели да внуши и да предизвика банкова криза, което е пряко нарушение на националната сигурност.
  Призоваваме компетентните български институции – Криминална полиция, Държавна агенция “Национална сигурност”, Софийска градска прокуратура, Върховна касационна прокуратура, Комисията за финансов надзор и Съветът за електронни медии – да предприемат незабавни действия по пресичане опитите на български партиен лидер да предизвика банкова криза и оттам да създаде предпоставки за заплаха за националната сигурност.
  Настоящият сигнал можете да изпращате на мейл: press@dans.bg
  Стенограми от интервютата на Борисов, в които прави опити за дестабилизация на банковата система и заплашва националната сигурност на Република България:
  http://focus-news.net/opinion/2014/06/28/28949/borisov-i-tsacheva-za-konsensusnata-data-za-predsrochni-izbori-i-stabilnostta-na-institutsiite.html
  http://focus-news.net/opinion/2014/06/28/28952/boyko-borisov-nezabavna-politicheska-promyana-chrez-ostavka-na-pravitelstvoto.html
  afera.bg

 2. #2
  капитанче 28 юни 2014, 16:30
   
  0
   
  0

  Дачков, на който всички журналисти викат Слагачков (що ли?) явно не е разбрал, че МВФ идва със сигурност. Щото парите ги нема - не на хората, а на фирмите с нулеви обезпечения и кухи проекти. Вече 10 дни не казват колко са лошите кредите на КТБ, ПИБ и компания, ясно е и че, ще върнат парите до 100 000, но в закона не пише краен срок, така, че МВФ ще дойде 100%, за да се покрият кражбите под форма на лоши кредити, които кражби ще платим ние. Не ми пука за надуте банкери, аз си държим почти всичко на бурканбанк под охрана на бай Макаренко. Който е внасял на лихва 6.5% (при нормални нива до 2% в цяла Европа) - да се оправя. Имал- дал.

 3. #3
  Александър Симов 28 юни 2014, 16:43
   
  0
   
  0

  Агентът на МВФ
  Александър Симов
  28. Юни 2014 , брой: 146 В обществото и медиите битува едно много погрешно мнение, че Бойко Борисов е непоследователен и че например, ако днес каже, че иска да ходи на концерт на Ивана, то утре ще обяви, че изпитал желание да слуша песните на Веселин Маринов. Но тези дни пред обществото лидерът на ГЕРБ демонстрира последователност по една много съществена тема. Още преди три дни в спонтанно излияние пред медиите Борисов буквално обяви: "Да признават банкрута и да викат МВФ." После обясни, че той се е пазил от това действие като от гявол, защото това означавало, че държавата не е държава.
  Никой не се замисли откъде изведнъж се появи идеята за привикване на МВФ по земите български отново. Хората в България, дори и тези, които не се интересуват от политика, още помнят предишното нашествие на тази институция по нашите земи. Имаха легендарен емисар тук - Ан Макгърк, която освен с това, че безмилостно наложи антисоциални условия в името на поредните траншове, се прочу с това, че й откраднаха чантата в един ресторант. Вероятно е било политически протест, но просто с други средства.
  Но да се върнем в настоящето. Ако някой си е мислел, че Борисов случайно хвърли темата за МВФ, дълбоко се е лъгал. След като минаха консултациите между парламентарните партии и бе насрочена дата за изборите, лидерът на ГЕРБ отново изригна, и то пак на икономическа тема. Изведнъж се оказа, че изчислил, че България трябва да вземе 5 милиарда за успокоение на всички системи, и то точно от МВФ. Смущаваща постоянност в един непостоянен човек.
  Дали България се нуждае от помощта на МВФ е много спорен въпрос. А това, което МВФ прави, е достатъчно спорно. Друго е питането тук. Дали Борисов говори с автентичен глас при тези преговори? Дали той предава собствени мисли или просто е проводник на нещо, което му е казано? В крайна сметка, гледайки неговите финансови бурлески днес, човек не може да не си каже, че май добре са го подковали във Вашингтон. Твърде добре. Дори изчисли колко голям хомот да ни надене.

 4. #4
  хронолог 28 юни 2014, 17:13
   
  0
   
  0

  хронология:
  Тиквата в САЩ, тримата от САЩ казват на Ореха да спира Южен Поток, той ги послушва и иска да го спира, Тиквата реве от САЩ:-"Оставка за Ореха, щото спира Потока", Ореха кандисва на оставка, Тиквата се връща, стабилността в банковата система уж под въпрос, Тиквата съветва:-"...да теглим веднага кредит от МВФ поне 5-6 милиарда, докато не е късно", Тиквата: "Готов съм за премиер..."

  Много ми иска тези събития да са в този порядък съвсем случайно....а дано, ама ...

 5. #5
  хохо 28 юни 2014, 20:28
   
  0
   
  0

  стига сте плакали,че БМБ е съсипал държавата.той управлява само 3.8г.но никой не отчита в какво време управлява:световна криза ,опоскана държава от предходни управляващи.кой унищожи промишлеността,селското стопанство,взема си имоти и гори, направиха заменки,назначика партийни функционери на възлови места без необходимия ценз и образование присвоиха наши фирми работещи в чужбина и много много още далавери.

 6. #6
  Sold-er 28 юни 2014, 21:16
   
  0
   
  0

  До #7 А вие стига сте изкарвали тая мутра "спасител" и "антикомунист"! За 3.8 години не направи нищо срещу предишните управници(освен че с 300 зора бутна незаконното барбекю в двора на Доган.....ако го броиш за нещо). Управлението на този тъпанар беше грешка.....направи 1000 зулума на бизнеса, икономиката и държавата като цяло!!!

 7. #7
  Енчо Добрев 28 юни 2014, 21:33
   
  0
   
  0

  Ако Борисов беше останал премиер нямаше да се стигне до тук. Единствен от досегашните управляващи, който мислеше и за България. Борисов е олицетворение на българския народ (за съжаление) колкото и на някои да не им се нрави това.

 8. #8
  Sold-er 28 юни 2014, 21:40
   
  0
   
  0

  До #7 Докато Тиквата беше премиер изхарчи целия фискален резерв......вкл. и този на здравната каса(което според мен е престъпно, само и само да се фука с "финансова стабилност", "висок" кредитен рейтинг и да не тегли заеми! Ако беше останал премиер може би щяхме да сме по-зле и от сега!!!

 9. #9
  независим 28 юни 2014, 22:25
   
  0
   
  0

  Кредит от МВФ е ритуално самоубийство. Те не разрешават да го върнеш. Номера им е да плащаш лихви поколения напред.Ердоган изплати дълга на Турция и последваха "протести" с цел да го свалят и да дойде "демокрацията". Сега ще се изкажа политически: За Бога българи, не гласувайте за партиите , които утре при президента ще си делкат нашата Родина , изберете си някоя друга партия и да им направим сечено. Искам след изборите да им гледам физиономиите , а народът да ликува.Да не смеят да се покажат , да ги е срам и страх , а техните господари отвън да приказват несвързано. Иначе, ще си менкаме мутра-педал-мутра-педал за премиери , ще намаляваме , ще обедняваме , ще ни смее целият свят.

 10. #10
  Preslav 28 юни 2014, 23:15
   
  0
   
  0

  Енчо, какво значи олицетворение на българския народ?
  Аз не се возя 68 пъти до плажа с Кугър, не разхождам манекенки и фолкпевачки по хижите пак с хеликоптер. Не карам бронирано Ауди, лимитирана серия. Не возя два военнотранспортни самолета само с журналя до Албания, за да ми отразят поредната визита. Не убивам хора с гранатомети, па макар и насочили оръжие срещу полиция. Не се снимам на младини с всички висаджии и сикаджии. Не се замесвам пак на младини в кокаинови канали и връзки. Могат още хиляди примери да се дадат, но не - българският народ не се олицетворява с БМБ.

 11. #11
  Енчо Добрев 28 юни 2014, 23:48
   
  0
   
  0

  .....значи не си за в България....

 12. #12
  BaiVan 29 юни 2014, 01:26
   
  0
   
  0

  Енчо,аз пък викам да помогна на preslav и да те изхвърля теб от България

 13. #13
  Добри Енчов 29 юни 2014, 08:59
   
  0
   
  0

  Бойко клати банковата система. Защо?
  Публикувано на 28.06.2014 / 17:57 ч. от afera
  В последните 24 часа Бойко Борисов направи няколко изказвания, от които косите на хората може да настръхнат*. А в понеделник опашките пред банките да станат още по-големи.
  В “Тази събота” по бТВ:”Когато Чобанов снощи в „Панорама“ каза, че банковата система е стабилна, това на езика на българите означава „бързо си изтеглете парите“.”
  “Това трябва да кажат (да си признаят, че са се провалили – б.р.), да се мръднат настрани и оттам нататък няма да поставям партийния интерес пред държавния. Но без да го кажат, нямат никакъв шанс да се говори с тях. Никакъв.”
  Цецка Цачева: “Да, действително, вижда се, че в тази ситуация този, който говори по начин държавнически и с тревога за хората, затова какво ще се случи на 15 септември с децата им, е ясно кой е и това е председателят на ГЕРБ – г-н Борисов.”
  В “На светло” по Нова: “Защото, когато Чобанов снощи от „Панорама“ говори, че банковата система е стабилна, или вицепремиерът Йовчев говори, че финансовата система е стабилна, не езика на българите това означава катастрофата е сигурна.”
  “И в тези седмица да приеме, ако трябва, стабилизиращи закони или решения за банковата система, да се изтегли допълнителен дефицит, да се направи допълнителен кредит, така или иначе вече сме задлъжнели, да се започнат преговори с фонда. Сиреч, за да мога аз да изляза и да кажа на хората: не ходете да си теглите парите, стабилна е държавата. А трябва да имам инструментите това да го направя, сиреч екипа и хората, които веднага да почнат да го правят.”
  Какво разбираме от тези изказвания на г-н Борисов?
  1. Лидерът на опозицията продължава да призовава гражданите да си теглят парите от банките.
  2. Готовият за бъдещ премиер Борисов иска да се “изтегли допълнителен дефицит”, да се покани МВФ, за да прави бюджета на страната, т.е. да има налични пари, за да може той “да излезе и да каже на хората: не ходете да си теглите парите”.
  3. Бойко Борисов не прави разлика между стабилността на банковата система и на държавата – независимо от мненията на редица специалисти в тази област, че банковата система си е стабилна. Казаха го и няколко бивши финансови министри, между тях Муравей Радев, Христина Вучева, дори и Симеон Дянков, за когото самият Борисов каза ласкави думи преди броени дни, когато се срещнаха във Вашингтон.
  4. Цецка Цачева твърди, че отговорното и държавническо поведение било това на Бойко Борисов – вие сами преценете дали е така или напротив – това е безотговорното поведение на един нашишкавял селянин, за когото държавата е бащиния, от която краде толкова, колкото може.
  5. Въпреки че положението е сериозно (вероятно и по-сериозно в резултат от слуховете, пускани от самия Борисов?), според него е дори катастрофа, Той казва, че “без да го кажат” (че са се провалили), нямало никакъв шанс да се говори с тях. Нещо повече – без признанието “оттам нататък няма да поставям партийния интерес пред държавния”, т.е. той в момента говори така, както говори, защото е поставил партийния интерес пред държавния.
  6. Че Бойко Борисов клати банковата система. На въпроса “Защо?” можете да си отговорите и сами, само вижте с кои хора и партии се сдушва в последните дни.
  ________
  * По разбираеми причини това не се отнася за самият Борисов. Не само, защото ходи стриган като мутра, а защото най-вероятно неговите собствени пари няма да пострадат, а напротив – по-скоро ще се умножат. Б.р.
  http://boikob.blogspot.com

 14. #14
  vajno 29 юни 2014, 09:20
   
  0
   
  0

  http://svetovnizagadki.com/prokoba-tegne-nad-jultite-paveta/

 15. #15
  z 29 юни 2014, 09:36
   
  0
   
  0

  http://fakti.bg/mnenia/99182-borisov-izmisli-bankruta-na-balgaria?utm_source=mobilebg&utm_medium=link&utm_campaign=firstpage

 16. #16
  Preslav 29 юни 2014, 09:40
   
  0
   
  0

  Е той Енчо не е в България... точно и за това не се олицетворява с Боко... Добро решение.

 17. #17
  Иванн 29 юни 2014, 11:02
   
  0
   
  0

  Със сигурност е прав автора за мотиката.
  Политическия терен в България след завръщането към капитализма е посторен от комунистическата партия. Накъдето и да стъпят наивните избиратели, задължително настъпват мотика. Мотики навсякъде. Коя от коя по-дървена. Бъдещето ни е планирано да живеем с мотики. Без мотики няма живот в България.
  Бойко Борисов е уникално творение на полкомунстическа България. Той притжава много неща, но няма грам интелект и етика.

 18. #18
  Cyber 29 юни 2014, 11:36
   
  0
   
  0

  Иванн , твоите анти-комунистически агитации продължават по-старому неадекватно. Ако навремето си седнал на дръжката на някоя настъпана мотика, това би оправдало продължителната ти параноя. Но комунисти, дори и псевдо в България няма на власт от 25 години.
  На власт се въртят само едни лапачи, които тогава са били на ниски и средни управленски нива и само са се чудели как да използват комунизма за да се налапат. Тези даже не са и псевдо-комунисти.
  Стига си търсил под телето вол.

 19. #19
  BaiVan 29 юни 2014, 12:27
   
  0
   
  0

  Имало си е причини за народния съд.
  С огоромно съжаление трябва да призная,че отдавна е дошло времето за втория народен съд.
  Да,всяка революция изяжда децата си.
  Но по-добре с куршум в тила,отколкото да те мъчат цял живот.
  Ама и тия ценности ги няма вече.
  Никой в България няма да тръгне да умира за Идеи.
  За пари и майка продаваме,че даже и собствената си ръка ще отрежем за няколко листа хартия.

  Енчо в едно е прав.
  Много българи се олицетворяват с БМБ.Повечето родени след 80-85 имат ценна система базирана на:
  1.Пари
  2.Повече пари
  3.Секс,алкохол,чалга,ифони и други подобни

  Ама това семейство,морал,труд,родолюбие - "просто некви думи копеле.."

 20. #20
  И тогава и сега 30 юни 2014, 10:18
   
  0
   
  0

  Свалянето на Жан Виденов през 1996г. също беше чрез изкуствена криза организирана както от СДС,така и от кръга на Андрей Луканов.После СДС дойде на власт и с магичаска пръчка всичко приключи зо месец-два.Сега Тиквуня иска да повтори театъра,но тоя път ще е и е пародия - много му се ще да говори как държавата е била пропаднала и как Той на бял кон дошъл през октомври и я спасил.Нито през 1996-97г. държавата бе толкова зле,нито сега - задкулисници и тогава и сега преебаха обикновения българин.

 21. #21
  maxsimus 30 юни 2014, 22:47
   
  0
   
  0

  Хубава статия само сте забравили,че докараха АЕЦ до загуба за 1ви път от съществуването и.

 22. #22
  Broadsword 02 юли 2014, 11:34
   
  0
   
  0

  Пълен циганин и циркаджия - Борисов. Ама за е..не са тиквите и дървените идиоти къде веeйки на сляпо лафа за "по-малкото зло" гласуват за тъпата му партия, да не говорим че има и такива които му се възхищават. Тъп турско-американски помияр и мафиот. Нека всички продължават да слушат платените медий , които първи правят основната генерална манипулация на Изборите и това е че лансират една точна група партий, които се натрисат на избирателя - и край, хората се засилват да дирят "по-малкото зло" измежду тая прокажена група партий сред, които има само еднакво вредни и опасни врагове на България (примерно: ГЕРБ,БСП,Бареков,Атака, ДПС) ... Нищо че има 15 хил. партий и организаций които все може да има шанс да са нещо по-добро от посочената лансирана група. Бог да пази България от предатели И от гласоподаватели.

 23. #23
  Sold-er 02 юли 2014, 11:51
   
  0
   
  0

  До #22 Тук си напълно прав...."Бог да пази България от национални предатели и от тъпи гласоподаватели"!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка