Пентагонът забрани на военните бази на САЩ в Европа да купуват енергийни ресурси от Русия /СНИМКИ/

Pan.bg 28 авг 2021 | 12:27 views (2018) commentaries(0)
img pan.bg

Подобни мерки се предприемат с цел за укрепване на енергийната сигурност в Европа.

В петък, в сборник от официални документи (Федерален регистър - ред.,) Пентагонът публикува документ, съгласно който, в съответствие с разпоредбите на бюджета за отбрана за финансовата 2020 г. на американските военни бази, разположени в Европа, е забранено да сключват договори за закупуване на руски енергийни ресурси.

image

„Министерството на отбраната на САЩ публикува окончателния вариант на правилата, които внасят изменения в приложението към Федералните правила за обществени поръчки за отбраната (DFARS). Това се прави, за да се осигури изпълнението на раздела от бюджета за отбрана за финансовата 2020 година, според който е забранено сключването на договори за закупуване на енергийни ресурси, доставяни от Руската федерация за нуждите на военни обекти на САЩ в Европа “, се казва в публикувания документ.

image

В същото време представители на Пентагона посочиха, че раздел 2821 забранява използването на енергийни ресурси, получени от Руската федерация с цел укрепване на енергийната сигурност в Европа. Тази забрана се прилага за всички видове енергийни ресурси. Министерството на отбраната на САЩ обаче отбеляза, че допускат възможността за изключения от правилото. Освен това, както са разпоредбите на документа, горната забрана се прилага само за Европа, но не и за Азия и други региони.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка