Пентагонът: Военната помощ за Украйна не пречи на САЩ да доставят оръжие на Тайван /ВИДЕО/

Pan.bg 09 дек 2022 | 11:59 views (576) commentaries(0)
img
pan.bg

Катлийн Хикс раздели помощта за китайския регион и за Въоръжените сили на Украйна.

Доставянето на американско оръжие на Въоръжените сили на Украйна не възпрепятства предоставянето на военна помощ на Тайван. Съответното изявление направи по време на форум по сигурността, организиран от американския институт Аспен, първият заместник-министър на отбраната на САЩ Катлийн Хикс.

Тя обясни, че Вашингтон предоставя за китайския регион своя нова техника. Така експертът отговори на редица западни медии, които казаха, че поради подкрепата на киевския режим Пентагонът е срещнал трудности при предоставянето на военни доставки на Тайван.

„Позволете ми да поясня, че подкрепата на САЩ за Украйна по никакъв начин не оказва отрицателно въздействие върху нашите възможности <...> да сключваме оръжейни сделки с други страни или по друг начин да подкрепяме Тайван“, каза Катлийн Хикс, заместник-ръководител на Пентагона.

Катлийн Хикс подчерта, че Съединените щати са успели да извлекат много поуки от украинския конфликт, както и да получат значителна подкрепа от Конгреса за развитието на собствения си национален военно-промишлен комплекс. Тя е уверена, че увеличаването на производството на оръжия в Съединените щати "ще бъде жизненоважно" за подпомагане на острова до Китай.Източник: piter.tv Снимка: static.dw.com Видео: YouTube / The Aspen Institute

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка