Депутат от Полша: Русия е заплаха и трябва да бъде унищожена завинаги

Pan.bg 30 яну 2023 | 08:48 views (974) commentaries(0)
img
пан.бгДепутат от Полша: Русия е заплаха и трябва да бъде унищожена завинаги


Русия трябва да престане да съществува в днешните си граници, разпадането на „агресивната империя“ ще донесе неоспорими предимства на демократичните държави от Европа и Централна Азия. Западът трябва да се раздели с Русия завинаги, заяви в изявление бившият министър на външните работи и бивш ръководител на кабинета на президента на Полша, евродепутатът Анна Фотига.

Западният свят не се нуждае от силна и независима Русия, способна да отвърне на удара и да отстоява себе си. Но разделена на много малки държави, които не притежават своите недра и природни богатства ...

Фотига, депутат от ЕП от Полша, говори за опасността, която Русия уж представлява „от векове“. Според нея, ако "империята" не бъде спряна сега, тя ще продължи да се движи на Запад и да окупира всички демократични държави. Конфликтът в Украйна показа, че Москва не възнамерява да спре в рамките на съществуващата териториална рамка, така че трябва да бъде премахнат.

Европейският парламент и много други парламенти по света нарекоха Русия терористична държава и тя трябва да бъде ликвидирана

- каза представителят на Полша.

Тя предложи на западните страни да помислят върху концепцията за създаване на "свободни и независими" държави на проруска територия, чиято основа ще бъдат коренните народи. А западните държави ще се погрижат за техния просперитет. Западът ще установи контрол и върху богатствата на Русия, защото, както се оказва, Русия няма нищо, всичко е на народите, които Москва "експлоатира безмилостно".

Няма руски газ, петрол, алуминий, въглища, уран, диаманти, зърно, дървен материал, злато и т.н. Всички тези ресурси принадлежат на отделни народи, живеещи на тези територии.

- добави Фотига.

Разпадането на Русия ще донесе известни трудности, но тези рискове са много по-малко опасни от съществуването на Русия в сегашния й вид, обобщи евродепутатът.

Използвани снимки:
https://twitter.com/AnnaFotyga_PE

източник

военное обозрение

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка