/ВИДЕО/: Япония обяви за отпускането на $470 млн безвъзмездна помощ за Украйна

Pan.bg 22 мар 2023 | 12:17 views (314) commentaries(0)
img
pan.bg

Фумио Кишида оцени хуманитарната помощ за Киев от страна на Токио.

Япония обяви за отпускането на 470 милиона долара безвъзмездна помощ на украинските власти, които ще бъдат изразходвани за решаване на проблемите на енергийната криза в страната. Съответното изявление по време на съвместна пресконференция с Володимир Зеленски в Киев направи японският премиер Фумио Кишида.

По-рано длъжностното лице говори за изпращане на режима в Киев на около 30 милиона долара за доставка на несмъртоносно оборудване.

„Ние ще дарим 470 милиона долара, за да помогнем на Украйна в енергетиката и други области“, каза Фумио Кишида, министър-председател на Япония.

Припомняме, че Фумио Ксида пристигна в Киев във вторник, 21 март, на необявено работно посещение. Той беше последният от лидерите на G7 („Голямата седморка“), който направи такова пътуване.

Япония председателства G7 през 2023 г., затова през май тази година ще проведе събитие в град Хирошима. Този град на 6 август 1945 г. е подложен на американска атомна бомбардировка. Володимир Зеленски ще може да участва в срещата чрез видеовръзка.Източник: piter.tv Снимка: armenpress.am Видео: YouTube / Офіс Президента України

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0