Посланикът на Полша във Франция: При поражение на Киев, армията на Полша ще влезе в конфликт с Русия /ВИДЕО/

Pan.bg 23 мар 2023 | 18:16 views (1939) commentaries(0)
img
pan.bg

Полският посланик във Франция Ян Емерик Рощишевски заяви, че ако киевските власти не успеят да защитят страната си на бойното поле, полската армия ще трябва да влезе в директна конфронтация с Русия, предава РИА Новости.

„Ако Украйна не успее да защити своята независимост, няма да имаме друг избор, освен да влезем в конфликт“, каза той по телевизионния канал LCI.

Според дипломата, „победата е много е важна“, защото украинският конфликт е битка за основните ценности и култура на Запада.

По-рано полският премиер Матеуш Моравецки в интервю за Corriere della Sera заяви, че поражението на Русия в конфликта в Украйна се е превърнало в „смисъл за съществуване“ за Полша и цяла Европа. Той също така посочи, че след края на конфликта в Украйна Русия няма да затвори пътя в бъдещата архитектура на сигурността в Европа.

След началото на руската специална операция в Украйна редица западни държави наложиха мащабни санкции срещу Руската федерация и започнаха да оказват помощ на Украйна, включително Полша.Източник: gazeta.ru Снимка: Global Look Press/Michal Fludra / cdn.iz.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0