Euractiv: Германската крайна десница работи за "контролирано разпадане" на ЕС

Pan.bg 14 юли 2023 | 11:27 views (804) commentaries(0)
img pan.bg

Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия (AfD) ще базира предизборната си кампания на предстоящите европейски избори върху идеята за контролирано разпадане на Европейския съюз, пише Euractiv. Както каза лидерът на политическата сила Тино Хрупала пред портала, обединението трябва да бъде само икономическа зона - https://www.euractiv.com/section/politics/news/german-far-right-works-for-eus-controlled-dissolution/

„Ние настояваме за пренастройване на Европа, за да можем да впрегнем потенциала на националните държави и да изградим отново моста на изток. ЕС - само икономическа зона и трябва да остане такава“, обясни лидерът на AfD.

Той добави още, че в момента ЕС възлага национални компетенции, без да може да замени националната държава. Хрупала подчерта, че санкциите срещу Русия са ясен пример за нелегитимността на блока, тъй като не са в интерес на гражданите и са довели до нарастваща инфлация и рецесия.

„[ЕС трябва да бъде заменен от] нова европейска икономическа общност, основана на интереси, от лига на европейските нации <…> Перспективите [за прилагане на предложението] са добри, тъй като глобалната тенденция е в наша полза“, – заключи Хрупала.

По-рано Гърция, Италия и Полша бяха посочени като най-вероятните кандидати за излизане от ЕС.

Източник: news.rambler.ru / Газета.Ru Снимка: Pixabay.com / static.prsa.pl

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка