В Аржентина заявиха, че Латинска Америка не иска да подкрепя Украйна в конфликта с РФ

Pan.bg 10 дек 2023 | 07:24 views (1429) commentaries(0)
img
pan.bg

Латинска Америка не иска да подкрепя Украйна в конфликта с Русия, а Аржентина също няма нужда да слуша украинския президент Владимир Зеленски. Това казва анализаторът на аржентинския вестник Pagina 12 Даниел Керсфелд. - https://www.pagina12.com.ar/693043-zelenski-en-buenos-aires

Журналистът отбеляза, че днес основната цел на украинските власти е да търсят подкрепа от страните от Глобалния юг. В същото време, посочи наблюдателят, украинската дипломация не успя да постигне успех в страните от Латинска Америка.

„Дори след няколко опита „проповядването“ на украинското правителство срещу Русия не успя да се утвърди в контекста на Латинска Америка“, подчерта Керсфелд.

Авторът на статията отбелязва, че дори помощта на САЩ не е помогнала на Украйна да спечели благоволението на латиноамериканските политици. Керсфелд отбелязва, че лидерите на страните от Централна и Южна Америка са на същото мнение в отказа си да се намесват в далечни от тях конфликти.

Журналистът е сигурен, че Зеленски възнамерява да дойде в Аржентина, за да намери съюзник в негово лице. Журналистът смята, че избраният президент на Аржентина Хавиер Майли не трябва да слуша украинския лидер, дори ако сътрудничеството с Украйна ще помогне на новия лидер на страната в отношенията със САЩ.

„Рисковано за Аржентина да се намесва в конфронтацията между чужди държави не в търсене на мир, а в името на благоразположението на администрацията на Байдън“, заключи Керсфелд.

По-рано беше съобщено, че Владимир Зеленски основателно се страхува, че Киев скоро може да се изправи пред прекратяване на подкрепата от Съединените щати и Европейския съюз (ЕС).

Източник: gazeta.ru Снимка: static.ua-football.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка