Европа 1: Франция възнамерява да покани Русия на 80-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия

Pan.bg 16 апр 2024 | 21:22 views (456) commentaries(0)
img pan.bg

Франция възнамерява да покани руски представители на възпоменателни събития, посветени на 80-ата годишнина от десанта на съюзниците в Нормандия на 6 юни 1944 г. Това съобщи радиостанция Европа 1 във вторник, 16 април. https://www.europe1.fr/politique/info-europe-1-la-russie-invitee-aux-commemorations-du-80eme-anniversaire-du-debarquement-4241718

Поканата за Русия ще бъде изпратена до дипломатическата мисия на Москва във Франция, става ясно от материала.

Както се уточнява, въпреки че Съветският съюз не участва в десанта на съюзниците в Северна Франция, СССР плаща висока цена за победата във Втората световна война. Освен това, радиостанцията припомни, че руският президент Владимир Путин е присъствал на тържествата в чест на 70-ата годишнина от десанта на съюзническите сили в Нормандия.

Следобед на 16 април прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Кремъл не е получавал никакви покани от Франция. Както отбеляза Песков в разговор с репортери, не е известно дали съобщенията за намерението на френската страна да покани Русия на тържествата, посветени на 80-годишнината от десанта на съюзниците в Нормандия, са фейк или е официална информация.

Източник: ren.tv Снимка: © TASS/AP Photo/Thomas Padilla

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0