/ВИДЕО/: Борел призова за придържане към плана на Зеленски на срещата на върха в Швейцария

Pan.bg 18 апр 2024 | 16:56 views (509) commentaries(0)
img
pan.bg

Ръководителят на висшата дипломация и политиката за сигурност на Европейския съюз Жозеп Борел, говорейки за мирната конференция за Украйна в Швейцария, нарече плана на Владимир Зеленски единственият начин за разрешаване на регионалния конфликт между Москва и Киев.

Той обяви това мнение пред журналисти в Италия преди началото на срещата на ръководителите на външнополитическите ведомства на страните от Групата на седемте (G7). По-рано „формулата на мира“ в Русия беше охарактеризирана като празен ултиматум, отделен от реалността.

„Единственият план в действие е планът на Зеленски, друг няма. В началото имаше много планове: В началото имаше много планове: китайски, бразилски, латиноамерикански, африкански. Всички изчезнаха. Единственият, който е запазен и обсъждан на международно ниво, е планът на Зеленски“, каза Жозеп Борел.

Жозеп Борел смята, че международната общност трябва да покаже на своите геополитически съюзници как точно вижда края на регионалния конфликт в Украйна. Тай добави, че по-късно ще трябва да се проведе "дискусия с Русия".

Борел разкритикува плановете на Израел да проведе сухопътна операция в Рафа.Източник: piter.tv Снимка: © AP Photo / Efrem Lukatsky Видео: European Commission

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0