Зеленски: Искаме да направим споразумение за сигурност със САЩ

Pan.bg 29 апр 2024 | 07:30 views (378) commentaries(0)
img
пан.бгЗеленски: Искаме да направим споразумението за сигурност със САЩ най-силното от всички
Катерина Тищенко — неделя, 28 април 2024 г., 18:48 ч.

Володимир Зеленски, илюстративна снимка AFP чрез Getty Images

Украйна очаква обещаната доставка на оръжия от САЩ и работи със САЩ върху текста на споразумението за сигурност, което трябва да стане най-силното от подобни споразумения.

Източник: Президентът Володимир Зеленски във вечерното си обръщение

Директен език: „Ние все още чакаме доставката, която беше обещана на Украйна – очакваме точно такъв обем и тегло на доставките, които са в състояние да променят ситуацията на бойното поле в интерес на Украйна. И е важно, че всеки от нашите споразумения се изпълняват - всичко, което дава практически резултати на бойното поле, и ще подкрепи морала на всички, които са на предната линия."

Подробности: Зеленски каза, че е разговарял с лидера на демократите в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Хаким Джефрис в неделя и по време на разговора той по-специално подчерта, че Украйна се нуждае възможно най-скоро от системи за противовъздушна отбрана Patriot .

„Ние си сътрудничим с нашите партньори на всички нива, за да постигнем точно нивото на бързина на помощта, което е необходимо не само за поддържане на нашите позиции, но и за прекъсване на руските военни планове“, добави президентът.

Той каза още, че сега екипите на Украйна и САЩ работят „вече по конкретния текст“ на споразумението за сигурност.


Пряка реч: „Нашата цел е да направим това споразумение най-силното от всички. Ние обсъждаме специфичните основи на нашата сигурност, нашето сътрудничество. Ние също така работим върху фиксирането на конкретни нива на подкрепа за тази година и за следващите 10 години. Това включва въоръжена подкрепа, както финансова, така и политическа, а това, което се отнася до съвместното производство на оръжия, трябва да бъде наистина образцово, което ще съответства на силата на американското лидерство, за което съм благодарен и на екипа на Америка напредък с подготовката на споразумението."източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка