Заместник-министър Мария Ангелиева прие копия на акредитивните писма на посланика на Хашемитско кралство Йордания Мутаз Абдул Рахман Хасауне

Pan.bg 30 апр 2024 | 08:30 views (490) commentaries(0)
img Pan.bg

На 25 април, в Министерството на външните работи заместник-министърът на външните работи Мария Ангелиева прие копия на акредитивните писма на Н.Пр. Мутаз Абдул Рахман Хасауне, посланик на Хашемитско кралство Йордания със седалище в Букурещ.

Заместник-министър Ангелиева обсъди с посланик Хасауне доброто ниво на политическия диалог в контекста на осъществената визита на български министър на външните работи в Йордания през месец февруари т.г., и възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество и за повишаване на търговско-икономическия обмен между двете страни. Тя акцентира върху предстоящото отбелязване на 60-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Йордания като повод за разширяване и надграждане на традиционните и приятелски отношения между двете страни. В този контекст тя отбеляза със задоволство приетата покана за посещение на крал Абдулла II в България през настоящата година.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Двамата обсъдиха и актуалните развития в региона на Близкия изток, като фокусът бе поставен върху тежките хуманитарни измерения на ситуацията в Газа и необходимостта от нейното облекчаване, както и от незабавно и безусловно освобождаване на държаните от Хамас заложници.

www.mfa.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Заместник-министър Мария Ангелиева прие копия на акредитивните писма на посланика на Хашемитско кралство Йордания Мутаз Абдул Рахман Хасауне

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка