Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

Pan.bg 02 май 2024 | 13:58 views (475) commentaries(0)
img Pan.bg

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев заминава днес за Париж, където ще участва в Срещата на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) на ниво министри. Премиерът Главчев ще направи изказване в първото пленарно заседание, в рамките на което ще бъде дискутирано постигането на устойчива, приобщаваща икономика и общество, както и основано на факти разработване на политики по отношение на общите предизвикателства.

Участието на министър-председателя и министър на външните работи Димитър Главчев във форума в Париж е още едно потвърждение, че пълноправното членство в ОИСР продължава да сред основните външнополитически приоритети на страната ни, ползващ се с широка политическа подкрепа и неповлияващ се от динамиката във вътрешно политически план. В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия, 90 % от директните чуждестранни инвестиции в глобален план и 45% от световното БВП.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Тази година Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри е председателствана от Япония, със заместник-председатели Мексико и Нидерландия. Събитието е под надслов: „Съвместно създаване на потока на промяната: водене на глобални дискусии с обективни и надеждни подходи към устойчив и приобщаващ растеж“. Форумът е възможност за участие в дискусии на високо ниво между държавите членки и не членки по въпроси, които са от решаващо значение за днешната международна общност.

www.mfa.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка