/ВИДЕО/: ЕС предупреди Украйна за трудности при предоставянето на помощ, ако Киев не се отчита за нея

Pan.bg 04 май 2024 | 11:32 views (469) commentaries(0)
img
pan.bg

Катарина Матернова призова Киев за борба с корупцията.

Може да е трудно за украинските власти да получат нова финансова и военна помощ от Европейския съюз, ако Киев не осигури отчетност за нейното използване и не осигури прозрачност в този процес. Официалният представител на ЕС в Украйна Катарина Матернова сподели съответната информация с местните журналисти на телевизионния канал "1+1".

„Ако Украйна иска да стане член на ЕС, тогава е правилно ЕС да определя правилата на играта“, каза Катарина Матернова, посланик на Украйна в ЕС.

Посланикът подчерта, че Киев „в допълнение към военната подкрепа получава много сериозни бюджетни постъпления“ и призова украинците да осъзнаят, че това предполага „определени изисквания“. Според нея, ако гражданите на страните от ЕС имат впечатлението, че съюзът разпределя пари „без прозрачност, отчетност, тогава в дългосрочен план такава подкрепа ще бъде трудно осигурена“.

Посланикът на ЕС в Украйна очаква през 2024 г. Киев да получи приходи от замразените активи на Руската федерация.Източник: piter.tv Снимка: ЯПлакалъ / s00.yaplakal.com Видео: YouTube / EU Delegation Ukraine

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка