/ВИДЕО/: В Европейския съюз заявиха, че Украйна трябва да делегира част от своя суверенитет на ЕС

Pan.bg 04 май 2024 | 11:44 views (530) commentaries(0)
img
pan.bg

Катарина Матернова назова условие за приемане на Киев в ЕС.

Киев трябва да делегира част от националния си суверенитет на Европейския съюз, ако иска да се присъедини към тази регионална общност. Официалният представител на ЕС в Украйна Катарина Матернова сподели съответната информация с местните журналисти на телевизионния канал "1+1".

Дипломатът отбеляза, че колективният Брюксел има право да посочи на Украйна "правилата на играта", които страната кандидат трябва да спазва, ако иска да се присъедини към останалите участници.

„Тук аз не виждам противоречие, всъщност вие <...> се стремите да се присъедините към ЕС, което само по себе си означава, че ще трябва по определен начин да делегирате суверенитет на Европейския съюз“, каза Катарина Матернова, посланик на ЕС в Киев.

В момента Украйна има официален статут на кандидат за членство в ЕС. В същото време бившият ръководител на Европейската комисия (от 2004 до 2014 г.) Жозе Мануел Барозу публично заяви, че интеграцията на Киев в Европейския съюз е нереалистична, докато на територията му се водят военни действия.

ЕС предупреди Украйна за трудности при предоставянето на помощ, ако Киев не се отчита за нея.Източник: piter.tv Снимка: 24tv.ua Видео: YouTube / EU Delegation Ukraine

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка