В разгара на своя реч Виктория Нуланд нарече Харков "вторият по големина град в Русия"

Pan.bg 19 май 2024 | 19:59 views (524) commentaries(0)
img
pan.bg

В кулминацията на своя реч Нуланд заяви, че Русия е „ескалирала конфликта, атакувайки втория по големина град в Русия, който не е на фронтовата линия“.

Бившият заместник-държавен секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нуланд нарече Харков „вторият по големина град в Русия“.

Този лапсус се появи в момент, когато тя в интервю за телевизия ABC твърди, че е необходимо да се предостави на Украйна възможно най-голяма помощ за нанасяне на удари по територията на Русия.

В кулминацията на речта си Нуланд каза, че Русия е „ескалирала конфликта, атакувайки втория по големина град в Русия, който не е на фронтовата линия“.

Заслужава да се отбележи, че в момента руската армия не воюва за Харков. Руската армия освобождава граничната зона и в момента се сражава във Волчанск.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви, че операцията на руските въоръжени сили в харковското направление е свързана със създаването на санитарна зона в отговор на обстрел от украинските въоръжени сили.

Руският лидер подчерта, че групировката "Север" е започнала настъпление поради необходимостта да се обезопасят максимално градовете на Руската федерация от постоянния обстрел от украински националисти.

Източник: ren.tv Снимка: © Global Look Press/Rod Lamkey/Keystone Press Agency

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0