Politico: САЩ тази седмица може да обявят нов пакет помощ за Украйна

Pan.bg 21 май 2024 | 12:11 views (243) commentaries(0)
img
pan.bg

Съединените щати подготвят нов пакет от военна помощ за Украйна, може да бъде обявен тази седмица. Това съобщи вестник Politico, позовавайки се на американски официални лица, предава РИА Новости. https://kyivindependent.com/politico-us-may-announce-new-military-aid-package-for-ukraine-this-week/

„Може би ще има нов пакет по-късно тази седмица“, пише изданието.

Според Politico, администрацията на американския президент Джо Байдън иска да се върне към предишния си график за обявяване на нови пакети на всеки две седмици.

По-рано The New York Times писа, че Украйна е помолила страните от НАТО за помощ за осигуряване на военни инструктори за обучение на 150 хиляди новобранци. Съединените щати отказаха това в миналото, но председателят на Обединения комитет на началник-щабовете Чарлз Браун младши го смяташе за неизбежно така или иначе.

На 15 май държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви, че новият американски фонд за помощ на Украйна има за цел да осигури развитието на собствения й военно-промишлен комплекс (ВПК) и закупуването на оръжия от други държави.

По-рано Испания обяви за подготовка на нов пакет военна помощ за Украйна.

Източник: gazeta.ru Снимка: U.S. Air Force/Mauricio Campino/Reuters

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0