/ВИДЕО/: САЩ не изискват от Виетнам да скъса отношенията си с РФ или КНР

Pan.bg 21 юни 2024 | 18:47 views (360) commentaries(0)
img
pan.bg

Джанет Йелън оцени позицията на Вашингтон относно контактите на Виетнам с Руската федерация и Китай.

Вашингтон не настоява Ханой да скъса отношенията си с Москва или Пекин като условие за двустранно партньорство с американската администрация. Съответното изявление беше направено на пресконференция с репортери в Атланта, Джорджия, от министърът на финансите Джанет Йелън.

"Стратегията и политиката на Виетнам е да си сътрудничи с много различни страни. Ние не поставяме като условие за нашето партньорство те да скъсат връзките си с Русия или Китай", каза Джанет Йелън, министър на финансите на САЩ.

Руският президент Владимир Путин по-рано пристигна на държавно посещение в Ханой. Държавният глава проведе работни преговори с лидера на Република Виетнам То Лам. В резултат на срещата бяха подписани най-малко 11 документа от политиците. Освен това, лидерите на страните приеха изявление „За по-нататъшно задълбочаване на всеобхватното стратегическо партньорство в контекста на 30-годишнината от изпълнението на руско-виетнамския договор, върху основите на приятелските отношения.

САЩ критикуват Китай за свръхпроизводство.Източник: piter.tv Снимка: Elizabeth Frantz / Reuters /img1.eadaily.com Видео: YouTube / U.S. Department of the Treasury

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0