Русия предлага на САЩ помощ в борбата с коронавируса

Pan.bg 25 мар 2020 | 12:13 views (247) commentaries(0)
img
Pan.bg
Русия предложи на САЩ помощ в борбата с коронавирусната инфекция. Посланикът на Руската федерация Анатолий Антонов заяви, че Русия е готова да помогне на САЩ в борбата срещу разпространението на коронавирусна инфекция, във всичко необходимо. На първо време може да става въпрос за изпращане на руски военнотранспортни самолети в САЩ, както вече беше направено в Италия, информира РИА "Новости".
„Русия е готова да помогне на САЩ в борбата срещу епидемията от коронавирус SARS-CoV-2, ако е необходимо", заяви посланикът на Руската федерация във Вашингтон Анатолий Антонов. „Обикновените американци трябва да знаят - Русия, ако е необходимо, ще бъде готова да помогне на САЩ, тъй като многократно е предлагала помощ при гасенето на пожари в Калифорния“, цитира думите му агенцията. Антонов нарече пандемията на коронавируса глобална заплаха, предизвикателство за цялото човечество, срещу която борбата трябва да се води с общи усилия и призова за отхвърляне на остарялата логика на разделяне на страните на политически блокове “, съобщава РИА "Новости", цитирайки посланик Антонов.
В момента от страна на Вашингтон няма коментари по този въпрос, но предвид възмущението на руските граждани по отношение на предоставянето на помощ на Италия на фона на ръста на заболеваемостта в Русия, някои наблюдатели смятат, че недоволството и критиките може да паднат върху властите.
„Имайки предвид фактът, че пандемията активно се разпространява в Съединените щати, можем да говорим за изпращане на колкото искате самолети, обаче е логично да се предполага, че САЩ ще откажат руската помощ. Въпреки това никой няма да отмени санкциите, на фона на които възниква въпросът дали е необходимо да се помогне на тези, които заплашват да унищожат руската икономика и планират да започнат ядрени удари “, отбелязва наблюдател, цитиран от РИА "Новости".

Източник: РИА "Новости"
Снимка: © Департамент информации Минобороны РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker