В района на Харков обявиха, че се отделят от страната в Харковска народна република

Pan.bg 28 окт 2020 | 09:48 views (2802) commentaries(0)
img
pan.bg

В селището от градски тип Орелка, област Лозовски (население - 3000 души), селският лидер подписа решение за провеждане на референдум. Формално - за създаването на обединена „общност“, която включва няколко населени места. Но с конкретна цел - обединената териториална единица, трябва да се самоопредели по въпроса за държавната принадлежност. СБУ се зае със сепаратистите.

Местните издания съобщават, че няколко депутати са анкетирали местните жители дали са съгласни да се обединят в териториална „общност“ - община, за да обявят след това автономния си статут. Анкетата протече оживено и преобладаващото мнозинство от местните жители се държаха като отявлени сепаратисти. Депутатите бяха попитани кога трябва да очакват следващата анкета - по отношение на държавната принадлежност, като им беше казано, че като цяло би било по-разумно да се откъснат от Украйна като част от Харковска народна република.

Но ако внезапно се поколебаят в Харков - поради болест и свързаното с нея заминаване в Германия на любимия им кмет Генадий Кернес - тогава селяните са готови да провъзгласят Орелка за своя нова столица и да изпратят делегати в Москва, за да се заемат с обединението. Сигурно си мислите, че се шегуваме или преувеличаваме - не. СБУ образува наказателно дело по член 110 от Наказателния кодекс на Украйна - за посегателство върху териториалната цялост на страната. Така че няма шеги.

Източник: versia.ru Снимка: versia.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка