Американското разузнаване разследва геолокационни данни от Китай и Русия

Pan.bg 02 дек 2020 | 10:13 views (1007) commentaries(0)
img
pan.bg

Американската национална геопространствена агенция (NGA) планира да наблюдава и проучва геолокационни данни, получени в Русия, Китай и Централна и Южна Америка. Описанието на проекта, с който се запозна RT, е представено в заданието за предоставяне на услуги, публикувано от отдела.

Данните от мониторинга и изследванията ще се отнасят не само до геолокацията, но и до метаданните на радиоелектронните средства за важни сигнали чрез абонамент по целия свят за съществуващия набор от данни, който обхваща гореспоменатите държави.

Отбелязва се, че отделът търси лесни начини за събиране на информация за корабите, техните минали маршрути, както и местонахождението им. Планира се данните да се използват за идентифициране на незаконни дейности, включително нарушения на режима на санкции, контрабанда и разузнавателни платформи.

В резултат на получената информация ще има разширени възможности за тяхното търсене, както и за наблюдение и описание. Това се отнася както за местоположенията, така и за съоръженията.

Целта на проекта в документа е да подобри работата на отдела и използването на глобални набори от данни на търговските отрасли. Използват се методи за автоматично откриване и оценка на геолокацията, включително космически радари.

През август директорът на американското национално разузнаване Джон Ратклиф заяви, че някои представители на Конгреса умишлено се опитват да създадат на американското общество фалшивото впечатление, че Москва представлява по-голяма заплаха за националната сигурност на САЩ от Пекин.

Източник: iz.ru Снимка: Global Look Press/US Navy

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка