Global Times: Китай и Русия провеждат учения за борба с хаоса, който САЩ оставят след себе си

Pan.bg 05 авг 2021 | 10:15 views (785) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: /Поглед.инфо/

В отговор на това, че Вашингтон създава все по-голям хаос по света, Пекин и Москва трябва заедно да обяснят на САЩ, че вече няма нужда да се намесват във вътрешните работи на други региони. Както пише Global Times, съвместното руско-китайско учение, планирано за август, ще бъде достоен отговор на САЩ, които може да се опитат да забият клин в Централна Азия, с което да застрашат китайско-руските отношения или дори единството и сплотеността на Шанхайската организация за сътрудничество.

От 9 до 13 август Русия и Китай ще проведат съвместни военни учения на полигона Qingtongxia, разположен в северозападен Китай. Както съобщава Global Times, официалният представител на китайското Министерство на националната отбрана старши полковник Ву Цян е заявил, че темата на предстоящите учения ще бъде съвместната защита на регионалната сигурност и стабилност.

Ученията ще представляват интегрирана съвместна наземно-въздушна операция, чиято основна цел ще бъдат силите, които застрашават регионалната сигурност, а именно „трите сили“: тероризъм, екстремизъм и сепаратизъм. Тези „три сили“ все още представляват основната заплаха в държавите от Централна Азия, Китай и Русия, така че Пекин и Москва трябва да засилят единството си по този въпрос.

Както отбелязва вестникът, тези учения не са насочени срещу трети страни. Някои американски медии обаче са прекалено обсебени от съвместните руско-китайски учения. И така, в изданието на Newsweek имаше статия, в която се казваше, че Китай и Русия ще проведат съвместни учения „в момента, когато последните американски войници се готвят да напуснат Афганистан“. Авторът на статията подчерта, че основните цели на тези учения са „както политически, така и тактически“.

„Всъщност Вашингтон създава много проблеми около Пекин и Москва. Неговото безотговорно решение да изтегли войски от Афганистан оставя страната в хаос. Трябва също така да помним, че Вашингтон може да се опита да забие клин в Централна Азия, което ще застраши руско-китайските отношения или дори единството и сплотеността на Шанхайската организация за сътрудничество.

В отговор на факта, че Вашингтон създава все по -голям хаос по света, Пекин и Москва трябва заедно да обяснят на САЩ, че вече не е нужно да се намесват във вътрешните работи на други региони “, пише авторът на Global Times .

Що се отнася до въпроса дали тези учения са свързани със ситуацията в Афганистан, ключовият момент
е дали Афганистан ще продължи да страда от заплахите от гореспоменатите „три сили“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка