Bloomberg: Републиканците блокираха в Сената проект за увеличаване на държавния дълг на САЩ

Pan.bg 28 сеп 2021 | 09:26 views (441) commentaries(0)
img
pan.bg

Сенатори от Републиканската партия блокираха пакет от мерки в Сената на Съединените щати, които разширяват финансирането на правителственото на САЩ и включат проект за разширяване на държавния дълг, съобщи Bloomberg.

Пакет от мерки за финансиране на правителството на САЩ до 3 декември 2021 г. и проект за спиране на ограниченията върху размера на националния дълг бяха предложени от Демократическата партия, преди това мерки бяха одобрени в Камарата на представителите. В Сената обаче проектът беше блокиран три дни преди края на текущата финансова година - 30 септември.

По-рано министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън написа писмо до председателя на Камарата на представителите на Нанси Пелоси, в което моли Конгреса да увеличи лимита на държавния дълг, като предупреди, че резервите на администрацията ще бъдат изчерпани през октомври.

Тя също припомни, че спирането или увеличаването на лимита на националния дълг в последната минута, което вече се е случвало в миналото, може сериозно да навреди на доверието на бизнеса и потребителите, да увеличи разходите за краткосрочни заеми за данъкоплатците и да повлияе негативно на кредитния рейтинг на Съединените щати.

Източник: gazeta.ru Снимка: J. Scott Applewhite/AP

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка