Военен експерт към британския министър на МО: Европа не е подготвена за война с РФ и да говори с повишен тон

Pan.bg 21 юни 2022 | 12:57 views (2258) commentaries(0)
img
pan.bg

Според Шуригин, военната конфронтация ще нараства, но не бива да се преувеличава.

Военният експерт Владислав Шуригин коментира изявленията на британския министър на отбраната, който призова за създаване на армия, способна да победи Русия.

„Доколкото си спомням, днес британската армия е някакъв остатък от някогашната голяма британска армия. Доколкото си спомням, сега сухопътните сили там са около седемдесет хиляди“, отбелязва експертът.

В същото време той подчертава, че бойните способности на британските въоръжени сили винаги са били доста високи.

„Това са упорити хора, те също така умеят да воюват. В момента обаче британската армия е сянка на самата себе си. За да я разгърнат сега и да я приведат в повече или по-малко боеспособно състояние, тоест да доведат сухопътните войски до нивото от поне сто хиляди, да създадат пълноценен боен флот, аз мисля, че са необходими поне пет до седем години,” казва Владислав Шуригин.

Военният експерт не изключи, че през следващите пет години Въоръжените сили на Европа ще се удвоят.

„За Европа е очевидно само едно, че е необходимо да се въоръжи, трябва да се създават армии. Но в същото време, не дай Боже, да стъпи на територия, контролирана от Русия. В онези територии, които принадлежат на източните славяни, е просто невъзможно да се водят военни действия толкова красиво, както те са свикнали [Въоръжените сили на Европа и САЩ – бел.ред.]. В противен случай ще има трудна, изтощителна война с огромни жертви, с огромни разстояния, с най-трудна логистика, в най-трудните климатични условия. Оттук едно просто заключение е, че не може да има истинска война с руснаците. Разбира се, те ще създават армии, но представете си, че тези армии ще бъдат използвани срещу нас, аз лично не мога“, изрази мнението си Шуригин.

Експертът подчерта, че европейските страни са напълно неподготвени за война с Русия. Той отбелязва, че военната конфронтация само ще нараства, но не бива да се преувеличава. Владислав Шуригин твърди, че сега, по отношение на днешна Русия, Европа няма възможност да "говори с повишен тон".

Източник: voennoedelo.com Снимка: svs-gru.ru / yakutsk.ru

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка