Лукашенко подписа директива за недопустимост повишаване на цените

Pan.bg 07 окт 2022 | 20:31 views (295) commentaries(0)
img
pan.bg

Президентът на Беларус Александър Лукашенко на 6 октомври след заседание за ценовата ситуация в страната подписа директива „За недопустимостта на повишаване на цените“, съобщиха от пресслужбата на беларуския лидер.

Документът е приет с цел незабавен и категоричен отговор на настоящата ситуация на потребителския пазар. С цел защита интересите на гражданите и организациите на Беларус, предотвратяване на по-нататъшно увеличение на цените, създаване на ефективна система за контрол на цените и снабдяване на вътрешния потребителски пазар със стоки, директивата въвежда забрана за повишаване на цените и задължения за безусловно насищане на вътрешния пазар със стоки и услуги.

Документът предвижда и отговорност за неправилно изпълнение на изискванията, установени в директивата.

Създадена е работна група, ръководена от председателя на Републиканския съвет Наталия Кочанова, която ще разработи мерки за регулиране на цените.

На правителството е възложено до 20 октомври да приеме и въведе в действие система за регулиране на цените въз основа на предложенията на работната група и да осигури ефективен контрол върху ценовата дисциплина.

Източник: aa.com.tr Снимка: cdnuploads.aa.com.tr

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка