Зеленски обвини столичните власти за отоплителните точки, Кличко отговаря ...

Pan.bg 28 ное 2022 | 08:43 views (596) commentaries(0)
img
пан.бг
Кличко - към упреците на Зеленски и "слугите": Няма нужда от манипулации, всички точки работят
Катерина Тищенко — неделя, 27 ноември 2022 г., 17:03 ч.

Виталий Кличко, снимка на KMDA

Кметът на Киев Виталий Кличко заявява, че в града са открити повече от 430 точки за отопление и всички те работят, което може да се провери на картата на уебсайта на града.

Източник: Кличко в Telegram

Директен език: "Адресите на всички точки са на картата, публикувана на официалния уебсайт на нашия град. Журналистите могат да проверят дали всички декларирани точки работят. Има повече от 430, картата се актуализира постоянно.

Не искам, особено в сегашната ситуация, да влизам в политически битки. Това е нелепо. Имам неща за вършене в града.

Но ще отбележа, че няма нужда от манипулация! Защото изглежда странно: когато вчера отидох да проверя работата на пунктовете, срещнах народни депутати от управляващата партия. И ми казват в личен разговор, че всички пунктове, където са посетили, са отворени и работят добре. И после публикуват някакви неразбираеми снимки.

Изглежда меко казано грозно. И за украинците, и за чуждестранните ни партньори. Днес повече от всякога всички трябва да се обединят и да работят заедно , а започват едни политически танци“.

Подробности: Кличко каза, че по време на периода на липса на електричество в Киев след масовото ракетно нападение само 3700 души са се обърнали към повече от 430 точки за отопление - главно за зареждане на телефони и други джаджи.

Градът се готви бързо да разположи повече от 100 точки в случай на извънредна ситуация.

Кметът съобщи, че около хиляда души са ангажирани в работата на пунктовете за отопление, 90% от които са служители на образователния сектор, на базата на които са разположени повечето от тези пунктове.

Кличко отбеляза, че в периода на студено време точките изпълняват основната си функция - отопление на хората в случай на временно спиране на топлоподаването в домовете им.

Градът осигури повече от 400 генератора за работа на тези точки. Още около 100 генератора бяха предоставени от доброволци и благотворителни организации, така че някои точки разполагат с по два генератора, единият от които е резервен. Осигурена е и доставка на питейна вода, чай и сладкиши в помещенията на пунктовете, както и автономни устройства за отопление на помещенията.

"Част от пунктовете ще се отопляват централно. За целта разположените в близост котелни са оборудвани с мощни генератори. Такива са 40. Скоро градът ще получи и 12 мобилни модулни котелни, които поръча специално за ж.к. отоплителни точки Една такава котелна ще може да поддържа комфортна температура в няколко стаи наведнъж.“ , - каза кметът на Киев.

Той подчерта, че градската управа прави всичко възможно за животоподдържането на столицата и комфорта на нейните жители.

Праистория:

На 25 ноември президентът Володимир Зеленски обвини столичните власти за „профанация“ с откриването на „точки на непобедимост“, тъй като властите ги наричали т ​​места, където можете да се стоплите, да заредите телефона си и да намерите връзка в случай на неговото отсъствие в град.
Онзи ден кметът на столицата Виталий Кличко съобщи, че Киев е пуснал в експлоатация повече от 400 точки за отопление.
На 26 ноември народните депутати от "Слуги на народа" решиха да инспектират "Точките на непобедимостта" в столицата. Ръководителят на фракцията "Слуга на народа" Давид Арахамия по-късно заяви, че 20% от 530-те пункта, чиято работа беше проверена от народните депутати, са затворени.източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка