/ВИДЕО/: В САЩ се усъмниха в способността на Русия и Китай да създадат алтернатива на долара

Pan.bg 24 мар 2023 | 13:18 views (889) commentaries(0)
img
pan.bg

Джанет Йелън оцени усилията на Руската федерация и Китай да заобиколят финансовата система.

Американският финансов отдел постави под въпрос способността на Русия и Китай да създадат алтернатива на използването на долара в международните разплащания. Съответното изявление беше направено по време на реч на изслушване в съответната комисия по бюджетните кредити на Камарата на представителите на САЩ от ръководителят на местното министерство на финансите Джанет Йелън.

Служителят обясни, че Вашингтон забелязва съвместните опити на Москва и Пекин, но смята, че ще бъде много трудно за страните да успеят. Експертът изрази увереност пред законодателите, че националната валута ще запази статута си на световна резервна валута за дълго време, въпреки създаването на системи, които са предназначени да заобиколят нейното използване.

„Разбира се, искам доларът да остане световната резервна валута. Русия и Китай имат мотивацията да се опитат да разработят различна система, която не включва използването на долара. Но е изключително трудно да се направи това“, каза Джанет Йелън , министър на финансите на САЩ.Източник: piter.tv Снимка: cdnn1.inosmi.ru Видео: YouTube / CNBC Television

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка