/ВИДЕО/: Ирак декларира готовност да предприеме мерки за защита на своя суверенитет

Pan.bg 24 сеп 2023 | 13:06 views (467) commentaries(0)
img
pan.bg

Мохамед ал-Судани говори за политиката на Ирак в региона на Близкия изток.

Иракските власти се стремят към регионална стабилност, но в същото време си запазват правото да предприемат действия, ако има опит за нарушаване на суверенитета на държавата. Съответното изявление направи иракският премиер Мохамед ас-Судани като част от речта си на общия политически дебат по време на 78-ата сесия на Общото събрание на Световната организация в Ню Йорк.

Той потвърди, че Багдад никога няма да се превърне в територия, от която може да се извършва агресия срещу други геополитически участници. Ръководителят на местното правителство добави, че Ирак протяга ръка на приятелство и мир към своите съседи, за да установи стабилност и сигурност в региона.

„Ние се стремим да гарантираме, че Ирак ще се превърне в източник на регионална и международна сигурност, но в същото време си запазваме правото да предприемем необходимите мерки, за да предотвратим всяко нарушаване суверенитета на страната“, каза Мохамед ал-Судани, министър-председател на Ирак.

Мохамед ал-Судани поясни, че сегашното правителство на Ирак се бори с корупцията във всички области, включително в държавни и съдебни структури.Източник: piter.tv Снимка: Iranian Presidency/Keystone Press Agency/Global Look Press / regnum.ru Видео: YouTube / ООН

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка