Путин: В конкурс „Лидерите на Русия“ в РФ участват и чужденци, включително от САЩ и България /ВИДЕО/

Pan.bg 12 мар 2024 | 18:31 views (529) commentaries(0)
img pan.bg

Фактът, че граждани от други страни също искат да участват в конкурса „Лидерите на Русия“ е приятен факт. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с победителите в конкурс за лидерите в Кремъл.

Владимир Путин отбеляза, че с участието си в конкурса „Лидерите на Русия“ чужденците демонстрират желанието си да работят в Русия.

„Хубаво е също, че броят на кандидатурите беше много голям, все повече хора, които живеят постоянно в чужбина, но проявяват интерес към нашата страна и показват желанието си да работят в Русия“, подчерта руският президент.

По думите на държавния глава през кадровата система "Лидери на Русия" вече са преминали над милион души. Той добави, че 29 граждани на други страни, които са участвали в конкурса „Лидерите на Русия“, са решили да получат руско гражданство. Путин отбеляза, че сред тях има граждани на САЩ, Франция, Гърция, България и страните от ОНД.

„За тях (състезателите. – бел. РЕН ТВ) е предвидена ускорена и опростена процедура за получаване на руско гражданство, 29 души вече са взели такова решение и те са от 12 държави (САЩ, Франция, Гърция, България) и от страните от ОНД“, завърши руският президент.Източник: ren.tv Снимка: © РИА Новости/Павел Бедняков

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка