/ВИДЕО/: В Пентагона заявиха, че Китай всъщност не оказва военна помощ на РФ

Pan.bg 18 апр 2024 | 17:16 views (435) commentaries(0)
img
pan.bg

Чарлз Браун оцени работата на КНР по укрепване на своите позиции на геополитическата арена.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на Въоръжените сили на САЩ генерал Чарлз Браун призна пред местните законодатели, че Китай всъщност не предоставя никаква военна помощ на Русия във връзка с регионалния конфликт в Украйна, противно на ранните официални изявления на Вашингтон по този въпрос. Експертът направи съответното изявление по време на изслушване в Комитета по бюджетните кредити на Камарата на представителите на САЩ. Така гостът коментира въпроса как точно Пекин помага на Москва в укрепването на собствения й военен потенциал.

„И така, как Китай помага на Русия? Това е много ниско ниво. Като цяло, просто поради факта, че не осъжда акта на руското нахлуване в друга държава. Китайската народна република следи какво правят Русия и Съединените щати", каза американският генерал Чарлз Браун.

Американският генерал отбеляза, че китайските военнослужещи правят различни неща, за да се подготвят в случай, че властите на КНР решат да влязат в някакъв вид конфликт в регионите на Индийския и Тихия океан. Той обясни, че Пекин засилва своя потенциал от икономическа гледна точка и във военната сфера.

Американският генерал Браун каза, че Украйна е изправена пред отчайваща ситуация на бойното поле.Източник: piter.tv Снимка: Bill Clark / CQ-Roll Call, Inc. / Getty Images /eadaily.com Видео: YouTube / Independent US

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка