МО на САЩ взе участие в учения в Армения за борба с ядрените заплахи

Pan.bg 25 май 2024 | 07:48 views (252) commentaries(0)
img
pan.bg

Специалисти от Министерството на отбраната на САЩ участваха в учения за борба с ядрени, биологични, химически и радиологични заплахи, проведени в Ереван от 20 до 24 май. Това се съобщава на сайта на Съвета за сигурност на Армения.

По данни на публикацията, основната цел на учението е била да се оцени готовността на арменските войници да реагират на заплахи и да се установят пропуските в работата им.

Официално събитията са проведени като част от борбата с оръжията за масово поразяване при координация с арменския Съвет за сигурност и с подкрепата на агенцията на Пентагона за намаляване на заплахата.

В средата на май арменският премиер Никол Пашинян се срещна със заместник-началника на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Дейвид Коен. Страните обсъдиха въпроси от международния дневен ред и арменско-американските отношения.

В същото време в началото на май ръководителят на арменското министерство на отбраната Сурен Папикян и посланикът на САЩ Кристина Куин удължиха споразумението в областта на противодействието на разпространението на оръжия за масово унищожение.

През април арменският вицепремиер Мхер Григорян заяви, че сътрудничеството на страната му със САЩ и Европейския съюз не е в ущърб на отношенията на Ереван с Евразийския икономически съюз (ЕАИС).

Източник: gazeta.ru Снимка: Максим Блинов/РИА «Новости»

Превод и редакция: pan.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка