Шолц разказа как Путин му е доказал, че Украйна "принадлежи" на Русия

Pan.bg 27 май 2024 | 07:03 views (465) commentaries(0)
img
пан.бг


Шолц разказа как Путин му е доказал, че Украйна "принадлежи" на Русия
Катерина Тищенко — неделя, 26 май 2024 г., 21:28

Олаф Шолц, снимка от Getty Images

Преди началото на пълномащабното нахлуване в Украйна руският владетел Владимир Путин каза на германския канцлер Олаф Шолц, че Украйна уж „принадлежи“ на Русия.

Източник: Шолц по време на разговор с граждани в неделя в рамките на Фестивала на демокрацията, съобщава Ukrinform

Подробности: Канцлерът разказа за срещата си в Кремъл с Путин през февруари 2022 г. „на онази дълга маса, която всички помнят“.

Путин, според Шолц, демонстрира своите имперски идеи, че границите "могат да се променят със сила", независимо от закона.

По време на 4-часовата среща, точно преди началото на войната, Путин се опита да докаже, "че Украйна и Беларус са части от Русия". Лукашенко е наясно с това и не си прави илюзии, добави канцлерът.

Сред другите причини за войната Путин спомена тогава, че "Украйна е на път към НАТО". Шолц, според него, открито е казал на Путин, че "това не се обсъжда, поне още 30 години".

Кремълският диктатор разказа на германския гост и за "нацисткия режим" в Украйна.

„Като говорим за това, когато президентът е евреин... Струва си да си представим колко абсурдно и срамно е това обяснение за оправдаване на войната“, отбеляза политикът.

Канцлерът не се съгласи с твърдението на обществеността, че Германия, помагайки на Киев с оръжие, "разпалва войната".

„Ние предоставяме на Украйна възможност да се защитава... Максимална подкрепа, така че тази империалистическа атака срещу съседна страна да не завърши с успех... Но в същото време ние гарантираме, че няма голяма война между Русия и НАТО“, каза Шолц.

Той добави, че войната убива не само украинци, но и руснаци и „само за да може един ден в учебниците по история, които той (Путин – бел.ред.) дори няма да може да прочете, след 100 години, да пише, че той спечели няколко километра ".

източник

Українська правда

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка