Warning: getimagesize(://<img src="http://airgroup2000.com/gallery/albums/userpics/33973/EG1A.JPG" alt="image" border="0" />): failed to open stream: Няма такъв файл или директория in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Уникални кадри от телевизия "Ал Джазира": Джип с български "бомбджамер" в ескорта на новия египетски президент

Pan.bg 13 юли 2012 | 07:53 views (7553) commentaries(4)
image" alt="img" /> Pan.bg

Телевизия "Ал Джазира" излъчи уникални кадри от парада по случай встъпването в длъжност на новия египетски президент Мохамед Мурси. След внимателен преглед на тези кадри екипът на Pan.bg откри наличието на брониран джип с апаратура за смущаване на комуникационни системи в ескорта на Мохамед Мурси. Както е известно тази апаратура е произведена от българската фирма "Синтис". Според публикация на Евгени Генов във в-к "Труд" от 2011 г. /вж. по-долу/ първоначално бронираният джип е оборудван и изпробван в тежки условия в България.
Реализирането на спецустройството “бомбджамер” на външния пазар е един сериозен успех за българската фирма "Синтис". Фактът, че системата се използва и в момента от новото политическо ръководство в Египет е признание за качествата й.

image

image

image

image

image

Справка:

Мубарак оцелява с наша техника

в-к "Труд" 05.02.11 Евгени Генов

Българската фирма “Синтис” оборудва US джип, поръчан от правителството на Египет, със спецустройство “бомбджамер”, което забива всички комуникации и неутрализира бомби и мини, задействани от разстояние, научи “Труд”.

Джипът е произведен в САЩ по спецзаявка на египетското МО и оттам директно е докаран у нас, за да му сложат системи срещу бомби. След като станала готова, онзи ден машината е била натоварена на самолет С-130“ Херкулес” на египетските ВВС, който кацнал на летище Крумово и после излетял обратно с товара за страната на фараоните. Запознати допускат, въпреки че поръчката е военна, и че вероятно колата ще се използва и от президента Хосни Мубарак в критичната ситуация сега в Египет. “Системата неутрализира всички комуникации. Гаранцията е 100%. Терорист не може да задейства никакво взривно устройство. Не мога да ви кажа в какъв радиус, защото е тайна, но машината отговаря на стандартите на НАТО”, каза Владо Туртански, един от съсобствениците на фирмата. Родното заглушаващо устройство е регистрирано в НАТО с код OOPХU. Джипът е марка “Шевролет Силверадо” и е най-голям в света. Габаритите му са по-големи и от на военен джип “Хамър”. Шевролетът е брониран, тежи близо 4 т. Оборудван е с три двигателя - два от тях произвеждат ток за “бомбджамер”-а, тъй като системата консумира страшно много ел. енергия. Напълно оборудван струва над 1 млн. евро. Тези дни екип на фирмата
ще лети за Египет, за да обучи военните там как се работи със заглушителите.

Близо три месеца джипът е оборудван у нас. Изпробван е в тежки условия. Когато се е движел по магистрала “Тракия” и са включвали “бомбджамер”-а, са блокирали комуникациите едновременно в три града- напълно в Пловдив и частично в Пазарджик и Кърджали. Експертите твърдят, че ако машината е в кортежа на президента Мубарак, е в състояние да извади от строя комуникациите на половин Кайро.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Gandalf 13 юли 2012, 11:16
   
  0
   
  0

  "Изпробван е в тежки условия. Когато се е движел по магистрала “Тракия” и са включвали “бомбджамер”-а, са блокирали комуникациите едновременно в три града- напълно в Пловдив и частично в Пазарджик и Кърджали."

  Ако това е вярно, то фирмата трябва да бъде санкционирана. Или да бъдат разрешени подобни експерименти на фирми, които произвеждат химически препарати за растителна защита (...когато препаратът бе изпробван за кратко в градски парк, на мястото на гората се разчисти площадка за писта"). Или боеприпаси ("Днес, върху бялата сграда пред паметника на Цар Освободител, беше включено устройство, предназначено за открити рудници").

 2. #2
  rezervist 13 юли 2012, 12:10
   
  0
   
  0

  А аз се чудех защо няма връзка с един или друг оператор. Че то сега става много лесно - купува си някой оператор “бомбджамер” и прави луди потребителите. Да не говорим, че сигурно има и опция да се заглушават само определени честоти.
  Но ние сме си гении по гадните номера отдавна.
  Така че да не се учудвам вече на нищо - уникални сме.

 3. #3
  R 13 юли 2012, 21:51
   
  0
   
  0

  Това е показателно за повишения интерес към българските изделия от ВПК, чиито международен имидж има драстична нужда от преоценка и реализиране на качествен ръст в използването на новите технологии. Нека темата "бомбджамери" - Произведено в България - има отзвук и по други "горещи точки" по света. Похвално за българските иноватори от SINTIS, похвално и за Ал Джазира, които за пореден път надскачат CNN в своята безпристрастност и обективност. И накрая едно предложение--за всички читатели на pan.bg ще бъде още по-интересно да се открие нова рубрика: ИНОВАЦИИ, ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ. Нека това да е старта, защото това в крайна сметка ни радва и доставя национална гордост и самочувствие в днешно време...

 4. #4
  R 20 юли 2012, 00:29
   
  0
   
  0

  Да, тези кадри остават все още уникални... Имаме съществен принос за сигурността извън България, и вече е време да положим усилия за затягането на нашата собствена - бързо и непоколебимо, все още имаме ресурси. УСПЕХ!
  УСПЕХ на управниците ни да се разпуснат и отново сформират, с нов екип от мъдри държавни умове - няма време задават се избори.
  УСПЕХ на управниците ни да не изчерпват "творческия си устрем" за бързо изгребване на националните блага в услуга на обществото.
  УСПЕХ на управниците ни в намиране на вярните отговори на въпросите от деня (всеки от нас го вълнуват поне 10-тина).
  "А сега накъде?" няма да е просто препратка към известен български филм на Рангел Вълчанов от 1988 г., а един български хепи-енд за безвъзвратно изгубения преход.
  А сега накъде? - вече няма смисъл да чакаме за повторението на продължението... В киносалона за съжаление няма никой, защото и там не е гарантирана нашата сигурност.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка