Мистериозните военни подземни бази на България

Pan.bg 21 мар 2014 | 13:49 views (43842) commentaries(8)
img Защо истината за десетките строгосекретни военни бази като "Обект 17" още не е излязла наяве
http://expressnews.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%BD-6227

В един обикновен есенен ден Митко Манолов от родопския град Неделино събирал шума и внезапно греблото му попаднало на дънер. След като го премахнал внимателно, под него зейнала огромна дупка. Озадъчен, той извикал кмета, полицая и най-добрия алпинист в местността, а малко по-късно на мястото се стекли националните медии, които искали проверят с очите си дали наистина тя е дълбока 20 метра, широка 2 и стените ? били "гладки като огледало".
От времената, когато "Царичина" бе централна на националната телевизия, българите са болни на тема дупки, които хипотетично водят към таен подземен свят. Подобна е и асоциацията на гражданите на Неделино. Като изключим шеговития коментар, че за дупката са виновни софиянците, които с копаенето на метрото стигнали чак до Родопите, повечето мнения са, че странното образувание води към тайна база на военните, прокопана е от извънземните или е причинена от скрити проучвания за шистов газ.
Преди дни пък, уфологът Стамен Стаменов заяви по TV7, че пришълците са прокопали 15 километра подземни тунели под Витоша.

"Тези тунели и до днес се използват от враждебни на човечеството космически цивилизации. Те имат апаратура и генератори, с които облъчват София. Изпълняват специална програма по ликвидация на човечеството и ни влияят пагубно", с абсолютна категоричност каза той.
По правило у нас темата за подземния свят стана все по-актуална с наближаването на изборите. Същото важи за популярността врачките и възраждането на "стари" предсказания на Ванга и Дънов, повечето, от които изобщо не са били изричани от тях. Каква обаче е истината за всичките тайните локации, възбудили въображението на медии, екстрасенси и немалка част от българския народ. В последните дни на светло отново излезе темата за

Снимки - благодарение на Smuggler - airgroup2000.com/forum

image
image

тайнствения "Обект 17"

или строгосекретната военна база край Лесидрен, където преди около 10 години се беше озовал не кой да е, а самият Соломон Паси.
Именно край мистериозния "Обект 17" беше арестуван Соломон Паси, който наскоро обяви, че трябва да се готвим за среща с извънземни. Бившият министър на външните работи призова в ефир някои от тайните на Варшавския договор да станат обществено достояние, след което разказа и някои подробности от неговата прелюбопитна случка:
"Преди 10 години се разхождахме със семейството и с приятели край Лесидрен. Попаднахме край една ограда, влязохме и бяхме арестувани. Моят най-голям син, който тогава беше на 10 години, ме попита дали военните няма да ни разстрелят. Не само, че не ни разстреляха, но ни дадоха камион и ни казаха да се махаме. Поинтересувах се какво се крие в тези тунели, а отговорът беше - документи. Не мога да спекулирам какво има там. Често ми се е случвало да ме прибират в погранични бази".
Според него тайните на Варшавския договор са много интересни и трябва да бъдат изнесени на всяка цена. Той посъветва властите у нас да се поучат от опита на САЩ, където много ясно се знае кое може да е тайна и кое не.

Подземен тунел

Оказва се обаче, че никой не може да каже какво се крие зад базата край Лесидрен. Мистериозните тунели са една от най-добре пазените тайни на България. Знае се още, че цели подземни градове има край Ловеч, Плевен, Етрополе, Самоков и Лесидрен. От институциите отказват да дадат информация за "Обект 17", а на мястото не се допускат случайни минувачи или медии.
Местните легенди разказват, че зад оградата има пещера, в която са излети тонове бетон. Изградена е верига от тунели, които имат стратегически център - нещо като мини "Пентагон", който се намира на около 30 км от "Обект 17".

Подземният ад

В друго телевизионно интервю военният репортер Пламен Григоров стига още по-далеч в тълкуванието на мистерията, казвайки, че в подземните градове се правят "чудовищни експерименти с хора". Самите градове пък били захранвани с атомни генератори и били снабдени с летища, гари и заводи.
В следващите си реплики Григоров е по-умерен, "Дали във военните подземни бази е имало ракети с ядрени бойни глави, не мога да твърдя, но при всички случаи там са изградени командни центрове, средства за подслушване, складове, бази за специална продукция, оръжия за масово поразяване. След 10 ноември някои от тези обекти прекратиха своята дейност или преминаха под друго управление. Нормално е тези обекти да са свързани с националната сигурност", добавя авторът на книгата "Подземна академия на КГБ".

Под всяка дупка - извънземно

За подземния роден свят са изписани много книги като "Тайните подземия на България", дело на бившия случител на МВР Милан Миланов, която излиза в цели 10 тома. Неговият сборник обаче прилича много повече на фантастична поредица, отколкото на научен труд.
Там можете да прочетете, че Троя се намира в неговия роден град Царево, някъде на о-в Св. Иван е заровена първата Библия, а на о-в Св. Анастасия до Бургас се намира част от книгите на изгорялата Александрийска библиотека.

The Underground Bulgaria

Но да се върнем на т.нар. подземни градове. "Те са много. Подземните бази са строени да бъдат секретни щабове на армейските части на тогавашната българска армия, която на практика е била филиал на съветската. Днес обаче те не представляват тайна нито за НАТО, нито за противниците му", пише в свой коментар по темата Николай Колев - Босия.

Той посочва и някои от най-важните подземия, ползвано от родната армия. "Етрополе – с. Бойковец (основен команден пункт на Върховното командване), до гр. Елин Пелин (запасен пункт на Върховното командване), до Копривщица (тилов пункт за управление на Върховното командване), Сливенски минерални бани – С. Гаврилово (команден пункт на Варшавския договор), с. Едрево, Казанлъшко (команден пункт на КСВ), проходът Витиня (команден пункт на министъра на отбраната), кв Бояна (команден пункт на ВВС), Варна-Бяла-Галата (команден пункт на ВМФ), Горна Малина -Чаралица, (команден пункт на Генералния щаб) и кв "Хладилника" в София, команден пункт на НСО и НСС.

"През 1978 г. се създава "Генерална дирекция Опазване на държавните ценности и съкровища" към Министерския съвет. По заръка на Политбюро и Държавния съвет дирекцията чрез поделенията 18720 и 46320 се построяват за нуждите на комунистическата върхушка подземни градове за оцеляването и. Разбира се, там трябва да бъдат и националните ценности", твърди още Босия.

Според него луксозни подземни градове за комунистическата върхушка има под връх Баба край Копривщица, край с. Бойковец, Етрополско и до Сливенските минерални бани. Става ясно, че е бил планиран огромен подземен град край с. Рибарица, Тетевенско. Там дори е работено под връх Вежен в продължение на две години и след това поради липса на средства обектът е бил замразен, а по-късно и закрит. Той трябвало да бъде най – големият и на целия Балкански полуостров.


Въпреки различните мнения по темата за "подземния свят" на България, които често граничат с конспирацията и въображението на някои автори, факт е, че липсва държавна политика по разкриване на засекретените обекти. В Германия например подземните градове на бившите ФРГ и ГДР излезоха наяве и те се превърнаха в туристически обекти.

Божидар Димитров: "Царичина" е чудовищна измама


Експериментът "Царичина" е най-голямото мошеничество, което съм наблюдавал в съзнателния си живот, твърди директорът на Националния исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров, който е бил част от държавната комисия, назначена от правителството, за да разследва разкопките. Димитров добави, че техният доклад не е бил огласен, а е останал за ползване в Министерството на отбраната.
"Самата операция започва в нарушение на българското законодателство, по-специално на Закона за културно-историческото наследство", категоричен е директорът на НИМ. По думите му копането започва след докладване от Кекеменов - екстрасенс от Пловдив, който е имал връзки с властта.
"Не намират нищо, разбира се. Разкарват Кекеменов, сядат и започват да мислят какво да правят. А жената на един от офицерите - Елена Логинова, изведнъж започнала да получава съобщения от извънземна цивилизация. Въпросната цивилизация съобщила, че Вселената се управлява от българи, а самите ние сме едно семе, пръснато на Земята, на определена територия и нещо като спяща клетка на тази извънземна българска цивилизация", спомня си Божидар Димитров.
Това не е всичко. Директорът на НИМ добави, че според разказа на Логинова е трябвало да ни събудят, за да се справим в голяма опасност - без да е уточнено каква точно, но ние, българите, сме призвани да спасим планетата. "За целта трябва да копаем на Царичина дупка, защото неизвестно на колко метра дълбочина там има заровен кристал с формата на пирамида, който е натъпкан с технологична информация за нови машини и военно оборудване", каза още Божидар Димитров.
По думите му пророчеството е казало, че трябва да се копае само на ръка и само от четирима офицери, които обаче не са копали, а са възложили тежката работа на "трудоваци".
"Трима министри щедро субсидираха тази операция "Слава". Общо с 16,5 млн. лв., което са много пари. Доколкото разбрах офицерите са приключили проекта с много добри придобивки", твърди Димитров. Той цитира професори по геология, според които скалите са били с шисти, които се копаят много леко - "почти като кашкавал".
"Това е чудовищна измама. Беше уволнен само един полковник. Умът ми не побира как може да се случи такова нещо", завърши Божидар Димитров.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  svetlio 21 мар 2014, 14:52
   
  3
   
  0

  Dobre doshli izvynzemni. Nosim vi butilka brendi!!! :-D

 2. #2
  Смехурко 21 мар 2014, 15:03
   
  1
   
  0

  О-ла-ла, не се ли начетохте по тази тема? Щото за тоз Лесидрен, Обект 17 и т.н. вече се изписаха хиляди думи тук, в ПАН.БГ... И нищо по различно не се казва. Цитират се различни "спецове" и "знаещи", меси се Соломончо и се пита той пък що го чини там...

  Че и коментаторите изписахме също хиляди думи и все се чесахме там, дето ни сърби най-малко. Но видно, админа Преслав тук го сърби най-много и чесането ще продължава.

  Чеши Преславе, чещи.

 3. #3
  Preslav 21 мар 2014, 15:24
   
  2
   
  0

  Споко, до 10 дни ще има - Защо Преславе, защо...
  Ген.Тодоров ясно казва във видео интервюто, коеато ще пуснем - Съветски складове за ядрени бойни глави на територията на България имаше! Нямаше ядрени бойни глави, но пък ние 10 години подред провеждахме учения - от разтоварването на съветски самолети на запасни летища до пренасянето на "ядрените бойни глави" до секретните складове в България...
  И още - имало е ядрени бойни снаряди в Шумен... и това казва...

 4. #4
  Боцмана 21 мар 2014, 18:04
   
  0
   
  1

  до администратора......... в Шумен имаше ядрени снаряди с фитил!)

 5. #5
  ОЗ 21 мар 2014, 19:19
   
  0
   
  1

  Боцмане спомням си, на Илчов баир бяха. после склада го направиха на дискотека, до скоро се търкаляха фитили по баира!!!

 6. #6
  LZ1IKM 22 мар 2014, 02:57
   
  9
   
  0

  Доста обещаващо заглавие, но единствената смислена информация в нея е, че Соломон Паси още от много много отдавна си е бил агент на чуждо разузнаване и долен предател.

 7. #7
  Гого 22 мар 2014, 07:45
   
  4
   
  0

  Хора без работа... та си търсят приключения. Нещо, като иманярите, ама пред компа. :))) Въдици и футбол няма ли за вас, бря? ;)

 8. #8
  Krasimira 09 дек 2016, 21:11
   
  0
   
  1


  Krasimira Krasteva (krasimirark@abv.bg)
  дата:
  08.12.2016 12:52
  до:
  obshtinadospat@abv.bg ,
  obshtina_dragoman@abv.bg ,
  dryanovo@dryanovo.bg ,
  dulovokmet@abv.bg ,
  admin_dupnitsa@dupnitsa.bg ,
  obshtina@dalgopol.org ,
  obshtina@elena.bg ,
  kmet.elinpelin@gmail.com
  и още 84 ...
  ---- Прикрепено писмо ( информация ) ----

  Подател: Krasimira Krasteva
  До: avren_kmet@abv.bg, aksakovo@mail.orbitel.bg, obshtina_alfatar@abv.bg, info@antonovo.bg, apriltsi1976@abv.bg, ardino@abv.bg, obstina@assenovgrad.com, mayor@balchik.bg, obbanite@abv.bg, banite@banite.egov.bg, obabansko@dir.bg, municipality@batak.bg, p.paunov@batak.bg, obshtinabl@abv.bg, obelica@abv.bg, kmet@belovo.eu, kmet@belogradchik.bg, obstinabeloslav@abv.bg, ob@berkovitsa.com, blg@blgmun.com, obshtina@bobovdol.eu, obst_boboshevo@mail.bg, bojurob@mail.bg, boinica@mail.orbitel.bg, munb@mail.orbitel.bg, boliarovokmet@abv.bg, obshtina_borino@abv.bg, apio@borovan.bg, mayor@borovo.org, kmet@botevgrad.org, kmet@bratia-daskalovi.com, kmet@bratsigovo.bg, ob_bregovo@b-trust.org, obshtina_breznik@abv.bg, oba@brezovo.bg, brusartsi_adm@abv.bg, mayor@obstina-bourgas.org, mayor@byala.org, byala.rs@byala.bg, mayorvt@vt.bia-bg.com, obshtina@velingrad.bg, obs_vn@psit35.net, vetovo@abv.bg, wetrino@yahoo.com, kmet@vidin.bg, obshtinavr@b-trust.org, vdrmkmet@yahoo.com, oba_valchidol@mail.bg, obshtina@varbitsa.org, kmet_varshets@abv.bg, gabrovo@gabrovo.bg, mail@toshevo.org, gd3470@mail.bg, obshtina@glavinitsa.bg, obshtina_godech@abv.bg, gmalina@abv.bg, obshtina@g-oryahovica.org, oba@gocenet.net, obshtina_gulianci@mail.bg, gurkovo_obs@abv.bg, stoianov.sekretar@gmail.com, oba_garmen@abv.bg, dvemogili@mbox.digsys.bg, kmet@devin.bg, kmet@devnia.bg, kmet_dj@abv.bg, obshtina@dimitrovgrad.bg, obstina_dimovo@abv.bg, dobrich@dobrich.bg, met@dobrichka.bg, obshtinadb@abv.bg, obshtina@dolnamitropolia.bg, mun_dabnik@mail.bg, Obst_dchiflik@mail.bg
  Относно: информация
  Дата: 08.12.2016 12:51

  Здравейте,

  От 4 години ме следят в реално време и ме изтезават с гласове. Може да познавате Диди, Виолета, Любан...от село Девенци....За съжаление съм от тази селска фамилия и трябва да понасям непосилен психиочески тормоз. Замесено е просто курве на име Светлозара Здравкова Симеонова от Кюстендил...на Симеон и Златка...

  http://projects-namrb.org/index.php/bg/home/371-dostap-na-obshtinite-do-spatnikova-informatziya-za-preventziya-i-podgotovka-za-reagirane-pri-krizi-i-izvanredni-situatzii


  >-------- Оригинално писмо --------
  >От: Krasimira Krasteva krasimirark@abv.bg
  >Относно: Re: информация
  >Изпратено на: 22.11.2016 13:56

  Здравейте,

  Днес пуснах жалба при вас под номер 640 и се разбрахме да изпратя допълнително информация относно метода на изтезание, за да бъда взета най-накрая насериозно. Както съм обяснила в жалбите става въпрос за терор с вълни, които може да са ултрасоунд, микровълни или други от сорта, за които да не съм прочела още. Моля, по-долу се запознайте с това, кото открих. Не съм луда и имам човешки права, които са нарушени поради простотия и селяния. Този народ не се е научил да си гледа в пачничката и да гради собствения си живот според законите. Простите боклуци, които ме изтезават са крайно прости и явно имат време и достъп до този вид техника. Много лесно може да ги хванете като проследите кой с кого говори и за какво и каква техника има! Дотук само ме залъгват като дете олигофрен! Като цяло отваряте всичко за directional sound and applications, directional sound and universities (да видите къде си експериментират), directional sound patent (има доста патенти на Щатите, които давват ясно инфо)...Тези разработки не са от сега и би трябвало да си промените методите на разследване според техниката, с която се убива. Ако не е ясно ще ви вадя доказателства от темите и ще превеждам ключовото, но искам този ужас да спре! От филмчетата ясно се разбира за какво става въпрос. Може да е сателит или самолети, въртолети...., от които ни говорят. Това не е нещо ново. Ако някой ви се обажда по отношение на моя случай да ви говори, че съм луда, то той е замесен пряко или косвено и на това обърнете внимание.


  https://holosonics.com/
  http://ultrasonic-audio.com/products/acouspade-directional-speaker/
  http://mashable.com/2012/03/22/soundlazer-kickstarter-speaker/#26AShJwugkq3
  http://hypersound.com/pro/products/
  https://www.ted.com/talks/woody_norris_invents_amazing_things

  https://conservancy.umn.edu/handle/11299/96710
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sound_from_ultrasound


  https://www.technologyreview.com/s/402725/the-sound-war/
  https://www.google.bg/search?q=directional+sound&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjx86_1orzQAhVGlxQKHcp1AGYQ_AUICCgB&biw=1204&bih=560#imgrc=_ Отваряте темата до картинките и четете!
  http://www.google.ch/patents/US20120245406
  https://www.lradx.com/lrad_products/lrad-500rx/

  С Уважение,
  Красимира Кръстева
  0899926389


Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка