ПОМНИТЕ ЛИ? НАТО ИЗБИ 15 СРЪБСКИ ЖУРНАЛИСТИ! ТОГАВА БЯХМЕ ЛИ ВСИЧКИ "ШАРЛИ"? А ЛАЗОВ, КЕПОВ, ВОЕННИТЕ НИ ОТ КЕРБАЛА - ПОМНИТЕ ЛИ?

Pan.bg 10 яну 2015 | 22:15 views (2174939) commentaries(68)
img http://nedyalko.bg/

Помните ли? Ракета на НАТО изби 15 сръбски журналисти. Телевизията в Белград рухна до основи. Тогава никой не заплака – ни Европа, ни БНТ, ни Би Ти Ви, ни Нова…
image
23 април 1999 г. От българската преса:

„В ракетно нападение на НАТО в ранните часове на деня срещу държавната сръбска телевизия в Белград са били убити най-малко 15 души и ранени двойно повече. Всички те са журналисти.

Държавната телевизия в Белград, за която в НАТО твърдят, че е нервният център на сръбската пропаганда, е напълно разрушена. В момента на атаката зрителите са гледали интервю с югопрезидента Слободан Милошевич…“

15 убити сръбски журналисти. Двойно повече ранени. Унищожена е цяла телевизия. И никой не заплака. Никой не запали свещ. Европа не се потресе. Колегите им от БНТ не излязоха на улицата с траурни табелки.

Сръбските журналисти не са френски журналисти. Ракетата на НАТО не е огнестрелно оръжие в ръката на ислямски фундаменталист.

Такава е идиотската правда в идиотския свят, който обитаваме и в който всички сме „Шарли“.

image
Лазов, Кепов, момчетата ни от Кербала, взривеният шофьор от Сарафово… Франция не пророни сълза за тях. Даже ние ги забравихме, ние всички вече сме „Шарли“!

Стефан Шарбоние – Шарб, Жан Кабю, Бернар Мерлак – Тинюс, Жорж Волински… Жертвите от редакцията на „Шарли ебдо“. За два дена наизустихме техните имена, разпознаваме безгрешно лицата им, снимките им се въртят денонощно в ефира на телевизиите, палим свещи пред френското посолство, а цялата прогресивна журналистическа общност се кичи с траурната емблема „Аз съм Шарли“.

Лека им пръст на хората. Мемориалният кич, показната съпричастност, позьорството на телевизионните ни водещи едва ли са утеха за близките им. Едва ли са и щит пред ескалиращата агресия на религиозния фанатизъм.

Сега обаче искам да си припомним едни други имена. Георги Лазов, Ивайло Кепов, капитан Георги Качорин, старши сержант Иван Инджов, младши сержант Антон Петров, редник Свилен Киров, лейтенант Николай Саръев, Мустафа Кьосов.

Помните ли ги? Кои бяха те? Нещо смътно проблясва в съзнанието ви, но не сте съвсем сигурни.

И тук е стаена най-голямата тъга, по-силна от болката. Нашите сънародници, паднали жертва на същия този религиозен фанатизъм, са обвити в забвение. А беше само преди 10 години, преди 9, преди 3…

Шофьорите Лазов и Кепов бяха екзекутирани от „Ал Кайда“ в Ирак. Качорин, Инджов, Петров, Киров и Саръев загинаха при терористично нападение на базата ни в Кербала. Мустафа Кьосов пък е шофьорът на автобуса, взривен на летище „Сарафово“. За тях вече никой не пали свещи. Освен семействата им…

Впрочем и когато ги споходи гибелта, светът остана безмълвен. Нямам спомен някой в Париж да се е потресъл от обезглавяването на Лазов и Кепов. Не съм чувал френското журналистическо братство да е потъвало в скръб по избитите български войничета от Кербала. Нито пък френската армия да им е отдавала чест. Нямаше и запалени свещички пред посолството ни в Париж.

С това не искам да кажа, че не бива да страдаме за карикатуристите от „Шарли ебдо“. Искам просто да помоля да не преиграваме и да градираме стойностите. България също е дала своите свидни жертви във войната на терора, но те отдавна са забравени. А трябва да са ни по-важни от „Шарли“.

Малцина благоволяват да ги почетат в годишнините от смъртта им, по една паметна плоча даже няма поставена за тях, държавата нехае за близките им. Да не говорим за Европа, която постоянно изисква от нас състрадание и солидарност, но когато опре до българските драми, високомерно извръща глава.

За карикатуристите светът страда колективно, защото са французи. Българите – кучета ги яли, нали са българи.

Лазов, Кепов, момчетата от базата в Кербала, взривеният шофьор… Има смисъл да си припомним и за тях, докато оплакваме „Шарли“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 68

 1. #1
  Разузнаване 10 яну 2015, 22:40
   
  4
   
  1

  Браво за статията, точно на място и много добре написана. Голяма част от българските са абсолютни гъзолизци, лицемери и тъпаци. А тези от журналистическата гилдия са уникум, който плаща най добре за него се пише и говори. Писна ми да слушам за Шарли, лека им пръст на убитите, ама адекватно стига лизане де преигравате.

 2. #2
  Потко Мафани 10 яну 2015, 22:57
   
  3
   
  0

  По-добре от това не може да бъде казано! И аз тия дни се замислих дали ако това беше в България, франсетата и цяла Западна Европа щеше да реагира по същия начин. Разбира се - това е реторичен въпрос. Надявам се тук да не стават такива работи, а навън какво се случва, честно казано, не ме интересува.

 3. #3
  llyubo 10 яну 2015, 23:12
   
  3
   
  0

  За съжаление, всичко написано в статията е истина. В днешно време за всичко има двойни стандарти и едни хора се ценят повече от други.

 4. #4
  аз съм шарли 10 яну 2015, 23:12
   
  1
   
  0

  Винаги ще има второ качество хора

 5. #5
  Krasimir Dimitrov 10 яну 2015, 23:17
   
  2
   
  1

  Избиването на хиляди украинци с подкрепата на Франция е нормално?
  Нестихващите войни в арабския свят с подкрепата на Франция е нормално?
  Когато им отговорят със същите методи - не е нормално?
  И те, като сащ си мислят, че държат Моисей за шушляка? Пък, ние в България си мислим, че държим Бога за рога!

 6. #6
  приходящ 10 яну 2015, 23:38
   
  2
   
  3

  Преславе, никой никого не може да накара насила да скърби за каквото и да е било. Въпреки това, има някакви граници на почтеността, които не трябва да се прекрачват. Това, че някой охлюв е написал поредния пасквил, не значи че една уважаваща себе си медия (каквато предполагам претендирате че сте), трябва да му дава трибуна за изява. Да не говорим, че причината нашите загуби да не са световно извести, въобще не е във французите, НАТО и т.н. Причините са си чисто наши. Не прави чест на никого да печели дивиденти за сметка на безмислено загинали хора, пък били те християни, мюсюлмани, евреи и т.н.

  Ето, другарят Красимир пак прехвърли топката към Украйна и лошото НАТО.

  КАКВИТО И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ ДА ИМАТЕ, НАЙ-ВАЖНО Е ДА ИМАТЕ ЧОВЕЧНОСТ И СЪСТРАДАНИЕ ЗА ОТНЕТИЯ ЖИВОТ!!!
  ДОРИ И ДА НЕ ВИ ПУКА, ПОНЕ ЗАМЪЛЧЕТЕ!!!

 7. #7
  xxxxx 10 яну 2015, 23:44
   
  1
   
  1

  Как можеш да защитаваш мюсюлманите бе Преславе! Как можеш...

 8. #8
  зерто 11 яну 2015, 00:00
   
  1
   
  1

  "КАКВИТО И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ ДА ИМАТЕ, НАЙ-ВАЖНО Е ДА ИМАТЕ ЧОВЕЧНОСТ И СЪСТРАДАНИЕ ЗА ОТНЕТИЯ ЖИВОТ!!!"

  Абе, Дежурния Приходящ #6, нали това е целта на статията! Не можеш ли да схванеш, че тук ти говорят за жертви за които никой не е скърбил, никой маршове не е правил! Да ти цитирам ли горе какво точно пише или сам ще се върнеш в трети клас, дето се учи как да анализираш текст!
  Какво ти говори - " Унищожена е цяла телевизия. И никой не заплака. Никой не запали свещ. Европа не се потресе." За загубена човещина или за призив за разработване на лекарство за памет на античовеци!

  Аман от поделението "роби на кравефермата"! Аман!

 9. #9
  Krasimir Dimitrov 11 яну 2015, 00:01
   
  1
   
  1

  Приходящ, когато говорим за човечност, нека да не е избирателно? Българи, украинци, араби и сърби са долна класа хора, така ли? Може да се избиват на всеобщо основание и никой да не мисли за тях?
  Прехвърлял съм топката към лошото нато - демагог долен, кой предизвиква всички войни в днешно време, баба ми ли?

 10. #10
  приходящ 11 яну 2015, 00:16
   
  1
   
  1

  До #9: Ами точно за това говоря. Защото е най-малко неморално на гърба на едни загинали хора да се вадят някакви дивиденти за други. Виж си пак написаното. Пак казвам - ДОРИ И ДА НЕ ВИ ПУКА, ПОНЕ ЗАМЪЛЧЕТЕ!!!

  Ако не можете (ти и коментатора преди теб) да схванете какво ви говоря, съжалявам, сърдете се на майките и бащите си, че не са ви били достатъчно :(.

 11. #11
  Krasimir Dimitrov 11 яну 2015, 00:26
   
  1
   
  1

  Приходящ, май ти не схващаш /нарочно/ за какво се приказва и продължаваш с демагогията си! Явно теб са те били повече, от колкото трябва!

 12. #12
  приходящ 11 яну 2015, 00:37
   
  1
   
  1

  Какво не схващам бе, Красимире? Това, че на гърба на едни убити хора се разпалват пак политически и междублокови разделения?
  Самият факт, че си разменяме такива коментари, говори, че за съжаление, целта на пасквила е изпълнена.

 13. #13
  KittyHawk 11 яну 2015, 00:41
   
  1
   
  1

  Разликата е в това , че всички по горе примери са в държави който са във война или гражданска война . Следователно хората знаят , че там е опасно и не се дава голяма гласност на тези жертви ( може би не е правилно това ) . А това в Франция и то в Париж да застреляш 15 човека който не са въоръжени идва в повече на хората . Ето преди няма и 4 дена в Нигерия терористите от Боко Харем са застреляли 2000 човека ! Но почти никъде не се чу . Пак и да бяха го казали хората нямаше да му обърнат толкова внимание , защото знаят , че там е така . Ако не дай си боже се случи това в Берлин , Москва , Пекин и т.н. целия свят ще говори за това . Просто защото знаят , че там по принцип не се случват тези неща и не трябва .

 14. #14
  KittyHawk 11 яну 2015, 00:45
   
  2
   
  1

  Прост пример също е как за убитите българи в Ирак почти никъде не се каза , но за атентата в Бургас се чу по целия свят . Всички се чудеха тогава как в мирна България се случват такива атентати . Та и с този атентат в Франция е същото .

  Та сега да кажа да автора да си изяде тъпата диплома , просто защото е олигофрен !!!!

 15. #15
  Krasimir Dimitrov 11 яну 2015, 00:48
   
  1
   
  1

  Приходящ, прочети статията отново, виж коментарите внимателно и тогава приказвай, кой разпалва разделения?

 16. #16
  рд 170 11 яну 2015, 01:12
   
  1
   
  0

  Копаем дъното!ФАКТ!

 17. #17
  Preslav 11 яну 2015, 01:22
   
  1
   
  0

  Някой да погледна източника на информация?
  Поклон пред всички загинали във войната с тероризма.
  Само че това, което българските журналисти направиха е ...

 18. #18
  Кадафи 11 яну 2015, 01:28
   
  1
   
  1

  Видях т.нар. "карикатури". Някои от тях дори на непредубеден човек като мен, християнин ми направиха отвратително впечатление на умишлено подигравателни и обидни. Според отрепките в ЕС е нормално някакъв парцал да се гаври с религията на 1.5 млрд. души, така ли? Покажете ми къде в ислямския свят има подобен парцал, който да изобразява Иисус като гей, педофил и т.н.? Защо този парцал Шарли Ебдо не се гаври така с евреите например или с негрите в САЩ? Има маймуна за президент там, защо? Защо не излизат колажи иронизиращи гейове и педераси с каквито Европа е пълна? Защо не излизат колажи за кмета на Берлин, който е гей? Значи да се гаврят с исляма и арабите - може, но да се погаврят с евреи, педали и негри - не може? Едното свобода на словото, а другото...то ще бъде дискриминация, нали? И една сълза няма да пророня за тези от Шарли Ебдо, дори напротив, каквото са потърсили - намерили са си го. Може би ако преди 20-30 г. иронизираха политиката на Франция да вкарва всякаква измет и маймуни сега нямаше да има хора с Калашници по улиците. Впрочем, според представата на САЩ за демокрация-точно това е демокрацията. Бомби падат, самоубийци, граждански войни, убийства - точно, демокрацията от Либия, Ирак, Сирия и Афганистан идва във Франция. Именно Франция пося демокрацията в Либия. Хак да им е.

 19. #19
  приходящ 11 яну 2015, 01:44
   
  2
   
  1

  До KittyHawk: Умишлено избягвах да правя паралели с други трагедии, ставали по света, защото не бива, не трябва да се постъпва така. Актът на отнемане на човешки живот е еднакво гнусен, без значение къде се случва - в някоя европейска столица или в забутано село в Африка.

  До Преслав - какво да гледам източника бе, Преславе? Ако ще и професор да е - това, което е написал, не му прави чест. Най-малкото защото провокира коментари от рода на този на Кадафи-то:

  "...И една сълза няма да пророня за тези от Шарли Ебдо, дори напротив, каквото са потърсили - намерили са си го.
  ...Хак да им е.
  "

 20. #20
  Убийството... 11 яну 2015, 02:13
   
  1
   
  0

  Убийството си е убийство и е за осъждане!

  НО трагедията в Париж ни показва колко много други проблеми имаме, като "земляни", жители или обитатели на земята!
  Има различни култури, различни народи с различни ценностни представи и разбирания!
  За да живеем в мир, трябва взаимно да се уважаваме. Не може ако за едни нещо е много свято, другите да го погазват и му се подиграват!
  Естесвено и "летвата на търпимостта" и начина на реакцията също са много различни при различните народи!
  Чалмите са много радикални и веднага тръгват да убиват! Представете си сега, как САЩ се държат с Русия например и целият този "демократичен запад" им поддържат санкциите, пропагандата и т.н.. И ако Русия там беше като чалмите радикална и при това, че имат всякакви опасни и мощни оръжия, то целият свят да е унищожен до сега! НО Русия не е така РАДИКАЛНА, както чалмите!

  Трябва народите да живеят отделно! Будистите с будисти, мюсюлманите с мюсюлмани, християните с християни и т.н... И да не се дразнят едни други за да има мир по света!

  Да се поучим от евреите: При тях няма никаква глобалзация! Ако не можеш да докажеш с генетически тестове, че си евреин, то не те пускат да живееш в Израел. И жененето между евреи и не евреи не е позволено, за да си запазят нацията, народа и културата самобитна!

 21. #21
  DIV 11 яну 2015, 02:35
   
  1
   
  0

  Лично моето мение е, че декларирането на псевдо хуманност за избягване на паралели (между журналисти и журналисти), опита да се търси цинизъм в сравнението на броя жертви (N на брой и други N+x на брой) е чиста проба ДЕМАГОГИЯ (тази дума често се подменяна с популизъм).
  Двойни стандарти има и не можем да ги премахнем, особено когато говорим с жал за леталния изход на мастития доберман на чорбаджията и ако не с презрение, то някак покрай ушите ни минава за застреляния подкаручник на бедния комшия (не съсед).
  Цинизъм има не в смъртта, цинизъм има в начина, по които я класифицираме. Точно това сами си го правим. Но има такива, които умеят да трупат от това дивиденти (именно в което се състои цинизма) и други, които не претендират за съжаление.
  Дори, по цинично е да претендираш за това, че едната смърт е по-достойна от другата - едното е творческо дръзновение в мирно време, другото е било война и се знае, че има риск.
  Не е опасна смъртта, сама по себе си, опасно е това, че близките никога не са подготвени за момента, когато се случва.
  Възхищавам се на французите за висотата на гражданското им съзнание и солидарността за почитане на жертвите, но се възхищавам 2 пъти повече на героизма на сръбския народ и техните журналисти, защото героите не искат съжаление.
  Сега осъзнавам, че именно това псевдо състрадание е способно да оправдае паметника на Хамериканските пилоти бомбардирали София, не, цяла България през ВСВ.
  Справка: статията от вчера за бомбардировките над София на 10 Януари 1944 г.

 22. #22
  приходящ 11 яну 2015, 02:43
   
  0
   
  0

  Преславе, т.к. отвори дума за журналистите, ето ти един текст от Дневник. Знам, че тук тази медия е недолюбвана, но нека всеки си направи труда и да прочете целия текст: http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/01/10/2450909_le_beauf_bulgare_ili_kakvo_ni_prechi_da_sme_sharli/

  Аз ще пусна само няколко реда:

  "Ето, това е то "le Beauf bulgare"!

  Също като френския си аналог той е "тесногръд, консервативен грубиян и мачо". И също като него изследва не границите на свободата си, а на агресивността, която тази свобода му позволява в отношението към другия, различния, към чужденеца. Изследва докъде може да стигне в отрицанието си към новите общности от различни хора. И също като френския си аналог не се засрами в един от най-тежките дни за Европа да й обясни, че французите са си го получили "след толкова толерастия".

  Само че у нас, не си позволяваме да осмеем кой знае колко сурово "средния българин". Напротив – приспособяваме към "le Beuf bulgare" думите на медиите, угаждаме му с дела и помисли. Но така грешим, отдалечаваме се от идеала за абсолютната свобода, който сега поне за дълго ще се нарича "Шарли ебдо".

  По тази причина в България журналистиката трудно върши работата си на коректив, а журналистите са необичани, по подразбиране излишни и дори малко вредни. Няма изненада! Така е заради атавистичния ни, балкански, неевропейски срам от разголване. "Beаuf" си е самодостатъчен. Той дори има медии, които също търкулнаха по няколко крокодилски сълзи след драмата в Париж
  ."

  Колкото до идеята в коментар #20: "Трябва народите да живеят отделно! Будистите с будисти, мюсюлманите с мюсюлмани, християните с християни и т.н..." - абе вие, г-н другарю, в кой век живеете? Мирът по света не се основава на "недразненето", а на търпимостта. Съгласен съм, че трябва да има граници, които да не се прекрачват, но убийството в никакъв случай не е решение на даден проблем. А по отношение на спекулациите "как сега постоянно обиждат Русия" - вече цяла година как там си правят кашмер с Обама, ама не сме видяли морски пехотинци да щъкат из московските редакции, нали?

 23. #23
  Сергей Марков 11 яну 2015, 06:34
   
  1
   
  1

  http://www.vz.ru/news/2015/1/9/723612.html

  Браво на автора.

 24. #24
  fox81 11 яну 2015, 09:06
   
  1
   
  1

  Е това е много добра статия!

 25. #25
  KOREKTOR 11 яну 2015, 09:47
   
  1
   
  1

  За втори път питам.

  А ти Иво "приходящ" къде беше когато в Донбас УКРОПИЪЕКИТЕ убиха звверски и целенасочено 6-тима руски журналисти и фоторепортери . Убиха ги затова защото показваха какво се върши там в Донбас от ФАШИСТКАТА ХУНТА Киев.

  Къде беше ти тогава "приходящ" да възвесиш вопъл от възмущение. Къде бяха всички български СМдезИ. Къде бяха всчки велики световни СМдезИ?

  Къде бяхте всички тези КЕЛЕШИ бе "пърдящ".

  Всичко беше заметено под чергите нали. Такава беше повелята от БАТИ и ЕВРОГЕЯ и правилната опорна точка

  Сега лееш ЛИЦЕМЕРНИ ДВУЛИЧНИ СЪЛЗИ И СОПОЛИ нали.

  Лееш и ЛИЦЕМЕРНИЯ ДВУЛИЧЕН свят ги лее с тебе ЛИГЛЬО СМОТАН.

  Да вземеш да сеомиташ оттука ГАДИНО ЖАЛКА ЛИЦЕМЕРНА ДВУЛИЧНА и стига си лял ФАЛШИВИ КРОКОДИЛСКИ СЪЛЗИ ПОДЛЕЦО МРЪСЕН.

  И то да си само ти с перо да те изпишем, на за съжаление не си сам в тази ПОМИЯ ГАДНА.

 26. #26
  Мунчо 11 яну 2015, 10:44
   
  1
   
  1

  До KittyHawk "Разликата е в това , че всички по горе примери са в държави който са във война или гражданска война . Следователно хората знаят , че там е опасно и не се дава голяма гласност на тези жертви ( може би не е правилно това ) А това в Франция и то в Париж да застреляш 15 човека който не са въоръжени идва в повече на хората"
  Сигурно сръбските журналисти са били въоръжени с ракети за ПВО? Или когато са убити от анонимни пилоти, упражняващи държавен тероризъм, това не се брои?
  Момчета, не забравяйте, че се вади глобална война, в която старите правила не важат. Всеки определя свои правила и воюва, както може.

 27. #27
  приходящ 11 яну 2015, 11:24
   
  1
   
  1

  Оооо, Куректор-ке, ха здрасти!
  Бях се притеснил за теб, че не се мяркаше много напоследък, но след като отново чета бодрия ти селско-клозетен стил, вече съм спокоен - не си се задавил в злобата си (все още).

 28. #28
  KOREKTOR 11 яну 2015, 11:46
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 29. #29
  Nedovolen chovek 11 яну 2015, 12:38
   
  1
   
  1

  Най-после и аз да съм доволен от нещо. Страхотна статия!

 30. #30
  многомерни стандарти 11 яну 2015, 12:42
   
  3
   
  1

  Колеги, няма нищо за учудване! Има двойни, тройни и многомерни стандарти....

  Всяко убийство, прекъсване на нечии живот насила е НЕПРАВИЛНО!
  Но защо смъртта на едни "трогва" хиляди и милиони хора по света, а за други на всички им е все едно?
  Защо французите, немците, американците.... са толкова "стойностни" като хора, а афганистанците, сърбите, руснаците, българите, африканците не са?

  Всичко зависи от УБЕЖДЕНИЯТА, ВЪЗПИТАНИЕТО на хората! Както в отделният случай за едно дете, така и за цял народ, цяла нация може И СЕ ВЪЗПИТАВА в определена ЦЕННОСТНА СИСТЕМА! Тех са ги убедили, че техният живот е ценен а онези там "на изток", или "в Африка" или далече някъде си по света, "НЕ СА ТОЛКОВА ВАЖНИ". "И да умре някой от тях, то какво от това...."

  По тази схема избиха последните месеци над 4000 цивилно население в Украйна и целият този "цивилизован свят" на немците, на французите, на американците не само, че не се възмути, но даже и помагаха да се избиват още.... И ОЩЕ ЩЕ помагат! Нали обучават и въоръжават тези, които обикалят с факли по градовете и са готови да убиват всеки, който не е като тях....

  Втората причина е свързана донякъде с първото обяснение, дадено в статията на #23 Сергей Марков. Тези ОГРАНИЧАВАТ, ИЗКРИВЯВАТ, ПРЕМЪЛЧАВАТ ФАКТИТЕ за събитията и по този начин УПРАВЛЯВАТ СЪЗНАНИЯТА, РЕАКЦИИТЕ НА ЦЕЛИ НАРОДИ....

  ОПАСНО Е ДА ПОЛУЧАВАШ ИНФОРМАЦИЯ САМО ОТ ЕДНО МЯСТО, ДА СИ ДОВЕРИШ ценностната система само на определени цензурирани източници!
  Някои тука сигурно още си спомнят цензурирането на информацията по времето на соца? И тогава имаше определено ФИЛТРИРАНЕ на ИНФОРМАЦИЯТА с определена цел: Да ни възпитат в "развити социалистически личности" !!! :)...
  НО ако хората могат да четат чужди езици, имат достъп до много и различни мнения, позволено им е да ги споделят и обменят, то опастността от такива зомбирания намалява! НО трябва да признаем, че в определени страни на запад КОНТРОЛА на информацията си върви ЕЖЕДНЕВНО по всички медии. И болшинството хора нямат време или ги мързи да търсят още и други източници за сравнение. Мързи ги да милсят сами! Или са уморени от системата, която ги кара да работят много, да печелят пари, да плащат квартира, данъци, детски гардини и т.н... И резултатът е на лице!

  Краварите успяват цял свят да мамят, че те са "добрите" по света! А списъкът на войните, превратите, революциите по света и съответно на избитите хора по света е доста дълъг вече. НО МАНИПУЛИРАНЕТО е доста добро. Щом даже жертвите като нас, българите, даже паметници им поставят в страните си, за "благодарност", че са ни бомбандирали, осакатили децата ни с разни играчки-бомби, че техните манипулатори и "социални инжинери" ни "натресоха" първо социализма а след 89-та година "демокрацията"... Вкараха ни и в Нато, една военна организация, която защитава интересите на олигарсите и им осигурява ограбване на ресурсите по света от други народи....

  И всичкото това се "опакова" в някакви си "демокрации", "борба за свободи", "за независимости" и ако се изтрепят при това хиляди хора - е "оправдано"...
  НО ако на някой от потърпевшите му "превъртят шайбите" и разстреля техни граждани в знак на отмъщение, на отчаяние, на това, че е слаб и не може нищо друго да направи срещу тази свръхсила и организация, да измени тези НАЛОЖЕНИ ПРАВИЛА, то олелеееее.... "Терористите", .... АМИ ДЪРЖАВНИТЕ терористи къде са? В Афганистан, в Ирак, в Либия, в Сирия, в Украйна.... и ако успеят и Русия СЪЩО ще залеят в кръв!
  Във Франция, във Германия,.... и у нас "държавните терористи" не правят "революции" и "демокрация" повече, понеже отдавна са ги превзели. За това там имаме ОПАСНОСТ ОТ НЕ ДЪРЖАВНИ ТЕРОРИСТИ.... Там те са в стадии на манипулиране, превъзпитание и удържане на властта си над масите....
  Убеждават ни например, че да ни докарат хиляди бежанци и ни ги натресът да ги храним и "интегрираме" тука, е "добре" за нас.... И много подобни...
  Пускат ни мненията на разни "професори", че сме били "турци", изкривяват ни историята за да могат да ни контролират бъдещето...
  Унищожават ни културата с разни чалгийски истории, полицията бездейства а престъпността се търпи и т.н... Образованието се "олекотява"... Ако сме тъпи и посредствени, то няма да се размножаваме повече, сами ще се унищожим, ще им освободим територията по "нормален начин", без да се налага да ни убиват и изтребват...

  Народите по света трябва да се събудят! Трябва сами да почнат да мислят. Това даже е условие за оцеляването ни!
  Иначе тези психопати с войните си и превъзпитаването ще превърнат земята в ад! То като, че ли сега е по-различно?
  Зависи от всички нас! Ако не позволяваме да ни будалкат, да ни залъгват, използват, изнудват, да ни управляват както на тех им изнася, то е свършено с тях. НИЕ СМЕ МНОГО а те са МАЛКО! НО имат много предатели между нас.... Отлични манпулатори са.
  Всичко е в начина на мислене. Даже няма и смисъл да се работи с насилие! СССР падна сам, без война, нали? Изменяме съзнанието си и тези властолюбивите също ще "паднат", понеже никой повече няма да им "танцува на музиката"!

 31. #31
  KittyHawk 11 яну 2015, 13:17
   
  1
   
  1

  До 30
  И кой е казал , че руснаци , българи и сърби не са "стойностни като хора" ? Когато има конфликт в дадена страна и стане нещо , явно хората не се трогват толкова (което е грешка) , но просто такова е мисленето на хората , не може да се промени ! (сега приходящия няма да се съгласи ) Нима когато бесните чеченци взеха за заложници над 150 човека в театъра в Москва , целия свят не беше съпричастен с руския народ ? Нима когато същите изроди взеха децата от Беслан целия свят не беше съпричастен ? Когато изродите от близкия изток се гръмнаха в Бургас , не бе същото ?
  А за сърбите имаше война ако не помниш ! А досега не съм чул във война да няма цивилни жертви . Естествено , че не е правилно да се отнема живота на невинни , но беше ВОЙНА ! А войната я започнаха точно тези господа . Аз и ти ли избивахме хървати и босненци за да си задържим малката си империя ?

 32. #32
  мъжът на украинеца 11 яну 2015, 13:49
   
  0
   
  1

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 33. #33
  свдимитър 11 яну 2015, 14:24
   
  1
   
  0

  ЗАБРАВЯТЕ ПРИЯТЕЛСКИЯ ОГЪН И РАКЕТИТЕ С ОБЕДНЕН УРАН.ПОНЕ ЕДНА ПАДНА И ПРИ НАС.

 34. #34
  Добрин ВЕЛКОВ 11 яну 2015, 17:12
   
  1
   
  0

  Добре казано! Който може, да мисли...

 35. #35
  KOREKTOR 11 яну 2015, 17:57
   
  1
   
  1

  До #31 KittyHawk

  Значи на война е нормално да се обиват журналиси. Аз поне така те разбрбирам.

  А неизвестия брой изгорени живи и доубити в Одеския профсъюзен дом на 2 май 2014 защо така не трогна ТАЗИ СВЕТОВНА БУДНА ОБЩЕСТВЕНОСТ?

  Споменаваш за теракта в Норд-Ост. За някаква съпричастност на ТАЗИ СВЕТОВНА БУДНА ОБЩЕСТВЕНОСТ.

  А защо така ми с е струва, че тази тяхна съпричастност беше насочена едва ли не повече към ЧЕЧЕНЦИТЕ ТЕРОРУСТИ

  http://pp.vk.me/c622529/v622529022/137af/708Y36w5UEM.jpg

 36. #36
  ukrainec 11 яну 2015, 18:15
   
  1
   
  1

  Не коректорче нещастно,съпричастноста беше насочена към жертвите -над 150 които путинистите отровиха с газ,а путин отказа да каже каква е противоотровата и какъв е газа щот било военна тайна.А хората бяха още живи и умираха в адски мъки по болниците с часове а лекарите не знаеха как да им помогнат!

 37. #37
  KOREKTOR 11 яну 2015, 18:18
   
  0
   
  1

  До #31 KittyHawk

  Значи на война е нормално да се обиват журналиси. Аз поне така те разбрбирам.

  А неизвестия брой изгорени живи и доубити в Одеския профсъюзен дом на 2 май 2014 защо така не трогна ТАЗИ СВЕТОВНА БУДНА ОБЩЕСТВЕНОСТ?

  Споменаваш за теракта в Норд-Ост 23 до 26 октября 2002 . За някаква съпричастност на ТАЗИ СВЕТОВНА БУДНА ОБЩЕСТВЕНОСТ.

  А защо така ми с е струва, че тази тяхна съпричастност беше насочена едва ли не повече към ЧЕЧЕНЦИТЕ ТЕРОРИСТИ отколкото към заложниците там.

  Спомняш ли си колко СЪЛЗИ И СОПОЛИ СЕ ПРОЛЯХА ТОГАВА за бедните и беззащитните ТЕРОРИСТИ обгазени и избити.?

  Спомняш ли си колко ПЛЮНКИ и хули се изсипааха срещу руските спецчассти?

  За Беслан подобни истории.

  А съвсем скоро?

  В Грозни, в началото на Декември 2014.

  Похитени издателско печатарски комплекс "Дом печати" и после в училище.


 38. #38
  KOREKTOR 11 яну 2015, 18:21
   
  1
   
  1

  До #36 ukrainkata

  ukrainkata,

  А за Одеса какво ще се произнесеш ма ПАТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА ПРОСКУБАНА?

 39. #39
  Teraflop 11 яну 2015, 18:47
   
  1
   
  0

  Пак ще кажа,жалко за жертвите!И наши и чужди.

 40. #40
  ukrainec 11 яну 2015, 19:02
   
  1
   
  1

  А за Одеса какво ще се произнесеш ма ПАТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА ПРОСКУБАНА? -

  За да разбереш какво стана в Одесса,ПАТКО ТЪПА КОРЕКТОРСКА ПРОСКУБАНА - вземи едн пистолет изчакай някоя колона от 300-400 футболни запалянковци да се връщат от мач и вземи че стреляй срещу тях ма гъско,после побегни към някой профсъюзен дом,вземи по пътя още няколко такива като теб заблудени и се скрийте вътре.
  Напълно ще ти стане ясно какво е станало в Одесса патко,ама няма въобще да сте проскубани патки защото на опърленото не се вика проскубано.
  Разбра ли патко опърлена?

 41. #41
  СТАРЕЦ 11 яну 2015, 19:04
   
  2
   
  0

  НАДЯВАМ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ ФРАНЦУЗИТЕ ДА СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ ТЕХЕН ВРАГ №1 НЕ Е ПУТИН, А ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ТЕЗИ, КОИТО Я СЪЗДАДОХА И Я ПОДДЪРЖАТ (САЩ)!!!

 42. #42
  KOREKTOR 11 яну 2015, 19:05
   
  0
   
  1

  До #36 ukrainkata

  ukrainkata,

  А за Одеса какво ще се произнесеш ма ПАТКО ТЪПА ХОХЪЛСКА ПРОСКУБАНА?

  Ти видео клиповете гледала ли си ги ма ГЪСКО ПРОСКУБАНА ТЪПА?

 43. #43
  Иво Банчев 11 яну 2015, 19:40
   
  1
   
  1

  Карикатура на ВВП от списанието Reflex (Чехия), предизвикала нота и протест на МИД РФ, автор — Штепан Мареш (?t?p?n Mare?)
  "Руският мир " и "Ислямската държава " са братя - близнаци !
  Необходимо е да се знае , че разликата между терористите в Париж и държавният тероризъм , управляващ Русия , е само количествен , но не и качествен .
  Контролиращият напълно държавата " православен чекизъм" , може да си позволи да бъде снизходителен , към тези които се покушават на тяхната власт .За това е и добре прикрит и действа подмолно .
  Но целта на ислямските терористи и на чекисткият тероризъм е един и същи - да превърнат европейското общество в трепереща от ужас тълпа .
  Идеологията на "Руският мир " и идеологията на Идил - от гледна точка на цивилизованите процеси , са си братя близнаци .
  Донбаските "армии" и купените за рубли московски пропагандатори , са "Ал -Каида " на чекисткият режим в Москва .

 44. #44
  До #43 Иво Банчев 11 яну 2015, 20:56
   
  2
   
  1

  Абе какви ги говориш? Плаща ли ти някой или сам си толкова заблуден?

  Аз вече 9-та година живея и работя в Русия и се чувствам много добре.
  Да сравняваш Идил с Русия е пълна идиотщина. Днес Русия е модерна, цивилизована страна. Много по-демократична е и от западна Европа. И там съм живял повече от 15 години момче. Не разправяй тука глупости за незнаещите българи.

  Който се съмнява, да дойде и сам се убеди. Русия по времето на Путин се въздигна много. САЩ винаги искат и даже не го скриват, да я раздробят и откраднат ресурсите й. За това пускат всякакви глупости по адрес на Русия. Русия е чудесна страна! И е наша, славянска! Всеки който е живял дълго в чужди страни, знае за како говоря!

  Не знам ти какъв си, какво и дали работиш нещо, но аз мога да живея навсякъде по света. И защо не съм в зап. Европа или в САЩ? Защото Русия ми харесва много повече. Разбра ли сега? Не съм като другите българи да се напикават за да получават някаква си зелена карта за кирливата америка. И да слугуват там на онези маймуни за 2000 - 3000 долара на месец... Искам, отивам на термнал 2 и още днес заминавам за Токио, Ню Йорк, Цюрих или където си искам по света. НО Русия ми харесва, затова избирам нея.

  Онези идиоти в САЩ, ряпа да ядът. Никога няма да живея там, понеже не ми харесват! Дебили са, тъпанари, нямат никаква култура, полицейска страна е...

 45. #45
  СТАРЕЦ 11 яну 2015, 21:10
   
  1
   
  1

  До #43 Иво Банчев

  Европа е ОКУПИРАНА от САЩ след Втората Световна Война и е така до днес! Именно САЩ се противопоставиха на създаването на Европейски въоръжени сили, в коалиция със САЩ в НАТО, но не и управлявани и подчинени от САЩ, чрез НАТО.

  Ако говорим за ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ, то типичен пример е САЩ! Припомням: Измислени химически оръжия в Ирак, неправомерна (терористична) война в Сърбия, съсипване на Либия, опити за съсипване на Сирия и Египет и т.н. Няма да се връщам в по-далечното минало - Куба, Корея, Виетнам.
  Единствената в света държава извършила НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА - УПОТРЕБА НА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ МИРНИ ЖИТЕЛИ!!!

  А да споменавам ли КОЙ създаде Ал-кайда и ИДИЛ?

  Вероятно и французите ще си зададат въпроса КОЙ обучи и въоръжи атентаторите в Париж!?!
  Надявам се, не си мислиш, че и това е направил Путин!

 46. #46
  Иво Банчев 11 яну 2015, 22:06
   
  1
   
  1

  Абе Байно какви глупости говориш! Русия демократична страна ,че там няма една телевизия или радио дето не е контролирано от Путя.Абе съвсем са те зомбирали в тая русия.Нали ако кажеш нещо против Кремълското джудже или ще те утрепят или изчезваш.Аман от платени путиноиди!

 47. #47
  Дуче 11 яну 2015, 22:14
   
  1
   
  0

  Европа на нациите!
  1.джурналистите?-прочетете мнението на аржентинската хунта.
  2.семити си разчистват сметките помежду си das is sch?n.но защо миндил не напада страната изсраел?
  3."горките" сърби каквото са посяли това са пожънали!
  4.Одеса съжалявам - моя хата с краю
  5.русоcensoredците не видях някой от вас да споменава за жертвите от турския терор през 1980-те години само за мамаша-параша ривети но рублите ще ви приседнат в гърлото.
  спасението е в третият път.прочетете книгата на Салазар и току виж сте прозрели.

 48. #48
  До #46 Иво Банчев 11 яну 2015, 22:52
   
  1
   
  1

  "...Нали ако кажеш нещо против Кремълското джудже или ще те утрепят или изчезваш. Аман от платени путиноиди!..."

  И защо да казвам, когато няма какво да се каже негативно за него? Човекът не е като ония п*тки в ЕС Оланд, Меркел и всякакви други дупедавци и роби на ФАЩ... Гледа си за страната и точно това им пречи на фашагите. Не могат по мирен път да му ограбят народа. Виж твоята страна? Жалки мижитурки са в управлението на България, нали? Развалиха армията, развалиха всичко. народа доведоха до просешка тояга. Няма нито едно парче от тез жалки мижитурки, поставени на власт в ЕС и във ФАЩ, да може поне 1% да достигне до нивото на Путин! И за това постоянно плюват, понеже не е като тях!

  И за разлика от тебе, на мен вече не ми трябват нито рубли, нито зелените таолетни хартии! Вече ти писах, мога да се придвижвам когато искам, където си искам по света, да оставам колкото си искам и да не завися от никого повече!
  Ти сигурно си принуден всеки ден още да пишеш глупости тука, които и сам не си вярваш, за да ти дават фашагите от зелената хартия :)!
  Жалко мекотело си, момчето ми! Чак когато умреш, ще разбереш, че цял живот си си загубил!

 49. #49
  ak 11 яну 2015, 22:53
   
  0
   
  1

  до kitti howk ами не приятелщ не се трогнаха "целия свят" нито за москва, нито за беслан камо ли за сарафово (само евреите дигнаха пара) ти нещо си се заблудил

 50. #50
  БГ 11 яну 2015, 23:37
   
  1
   
  1

  Показаха ли труповете на убитите журналисти и на убитите братя убийци?

  Защо спорите за за театралната постановка на територията на Париж?

  Аз видях изкланите, изнасилени, удушени и изгорени жертви на АНТИФАШИСТКАТА СЪПРОТИВА В ОДИСА. ВИЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ГИ?

  КОЙ В БЪЛГАРИЯ И КОЙ В ЕВРОПА И САЩ ИЗРЕЧЕ "АЗ СЪМ ОТ ПРОФСЪЮЗНИЯ ДОМ НА ОДЕСА!"

  МИНИМУМ 48 ОДЕСИТИ БЯХА КЛАНИ, ИЗБИВАНИ И ИЗГОРЕНИ - УМЪРТВЕНИ В АДСКИ МЪКИ В ОДЕСА НА 02.05.2014 Г., ЗАЩОТО НЕ ПРИЗНАХА ПРЕВРАТАДЖИЙТЕОТ КИЕВ, АЦЕНЮК И ВСИЧКАТА ОСТАНАЛА ФАШИСТКА И НАЦИСТКА КОЧИНА.

  ЕВРОПА, ДЪРТАТА КУРВА, ИЗВЪРНА ГЛАВА.

  А ДНЕС ПОДЛЕТЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВЯТ НА ЗАСЕГНАТИ ОТ ПАРИЖКАТА ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА.

  ПОКАЖЕТЕ ТРУПОВЕТЕ, МОЛЯ!!

 51. #51
  Ник 12 яну 2015, 02:09
   
  0
   
  0

  пичове убийството си е убийство дали в мирно време или във време на война отнемането на живот е неправомерно кое колко се е разчуло или не няма значение просто е по голям шум

  а относно нато сащ незнам що се правите на деца като е ясно всичко е вапрос на пари и величие

  а относно русия те винаги са имали на власт големи политици (диктатори) и за това са саомели да се наложат като даржава може би номер 1 в света

  основния ния ни проблем е че се опитваме да оправим света а несме оправили нас си

  извинявам се за правописа

 52. #52
  KOREKTOR 12 яну 2015, 08:00
   
  0
   
  1

  Това е от вчера.
  http://www.blitz.bg/news/article/313095

  "Ужасяваща трагедия: Украинци убиха майка, дъщеря и баба край Донецк (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

  Руските медии съобщават за възобновяване на боеве

  Буквално за минути селцето Кряков е сринато до основи. На улицата били намерени телата на 14-годишно момиче, на нейната баба (64 г.), а вътре в срутената къща била открита и мъртвата майка на детето. Трагедията е още по-голяма, защото миналата седмица семейството погребало убития баща на момичето. "

  "Нощен ад в Донецк, войната почна отново (ВИДЕО)

  В Донецк досега не са спрели сраженията и обстрела на тежката артилерия, пише segodnya.ua. Според медията взривове се чуват през всяка минута, а небето е постоянно озарено от експлозиите. Ето как описват случващото се тази нощ"

  Защо не се чуваха възгласи в Париж на молионното множество:

  "Ние сме селцето Кряков" или "Ние сме Донбас"

 53. #53
  До # 52 12 яну 2015, 09:32
   
  1
   
  1

  Почти е сигурно, че няма нищо да публикуват в техните новини! Или много набързо, без много шум за да не се "подхване" от много други и да стане "проблем"...
  Не мислите ли, че и новините са станали театър? Вече няма нищо нормално в "свободният свят" на "демокрациите".

  Ако бяха нормални, то т.н. запад трябваше да задържи онази тиква Яйценюк във Германия, най-малкото за да го лекуват от шизофрения, когато гръмко заяви по държваната им телевизия АРД, че по време на ВСВ "Русия била нападнала Украйна и Германия" и те"... нямало било да позволят пак такава руска агресия..."

  http://pan.bg/view_article-62-26966-QCENJuK-SYS-SKANDALNO-IZKAZVANE-OSVOBOZhDAVANETO-NA-EVROPA-OT-FAShIZMA-E-AGRESIQ.html

  Западът е или ЗАСПАЛ или МЪРТАВ! Светът е изкривен! Ако при тях там убият един човек, то те ще се разпискат до небесата, а в Украйна вече станаха вече хиляди и ТИШНААААА! Е, къде са колегите тука, дето казваха, че "стойността" на различните народи, била еднаква?
  Ако беше това станало сега в Берлин или Лондон, пак цял свят да се е разпищял по медиите, ама нали е едно село там, някъде си в "руските дебри", то "няма никакво значение", нали?

 54. #54
  Д-р Михайлов 12 яну 2015, 10:24
   
  1
   
  1

  "...Виждаме една намразена до смърт Европа, която трябва да осъзнае, че е във война..."

  "...С тази Европа е свършено. Европа, ако ще трябва да оцелява, ще трябва да влезе в суровия режим на осъзнаване на реалностите, без да губи обаче разбира се ценностите, идеалите на собственото си европейско наследство, на това, което я прави Европа. Защото днешната Европа е по-скоро пост-Европа, една Европа, която е изоставила собствената си традиция, етническото си наследство, християнската си принадлежност..."

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1381639#sthash.ar3FsXo2.dpuf

 55. #55
  KOREKTOR 12 яну 2015, 11:22
   
  1
   
  1

  Щом ЕВРОГЕЙЦИТЕ и сега на шествието в Париж за защита на свободата и свободата на словото изтипосаха най- отпред и ХОХЪЛА Порошенко има ли смисъл да коментираме искренонстта им.

  Щом и в Украйна има свобода и свобода на словото и мнението, щом е такава оценката на ЕВРОГЕЙСКИТЕ ПЪРВЕНЦИ туряйки начело Порошенко има ли смисъл от коментари.

 56. #56
  KOREKTOR 12 яну 2015, 11:38
   
  0
   
  1

  А ето го това казано и написано от ПРОФЕСИОНАЛИСТ

  http://worldtodaybg.com/2015/01/11/европейци-защо-сте-кьорави/

  "Европейци, защо сте кьорави?

  Терористичният акт в Париж се превърна в геополитически инструмент на Вашингтон?

  В неделя, на 11 януари 2015 г., във Франция ще се състои общонационален “безмълвен марш”. Така Петата република ще изрази скръбта си по жертвите от терористичния акт и ще призове световната общност към бдителност.

  Всички жители на френската столица са призовани да участват в акцията, без значение на религиозната им принадлежност или политическите им възгледи. Заедно с тях по улиците ще вървят и европейски политици.

  В марша ще участват лидерите на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер, Мартин Шулц, Федерика Могерини и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенбенг. Там ще бъде и шефът на външната политика на Русия Сергей Лавров.

  В Париж ще шестват и министър-председателите на Великобритания, Испания и Финландия Дейвид Камерън, Мариано Рахой и Александър Стуб, а също президентът на Украйна Петро Порошенко. Има голяма вероятност канцлерът на Геормания Ангела Меркел също да бъде там.

  Кървавата разправа над журналистите от “Шарли Ебдо” завърши на този етап със 17 жертви. Франция никога в съвременната си история не бе виждала това.

  Тези дни на терор не само потресоха, но и обединиха французите. И промениха не само французите, но и цяла Европа, която се сплоти пред лицето на опасността.

  Почти из целия Стар Свят се проведоха мероприятия в знак на солидарност към загиналите журналисти от парижкото сатирично издание. Стотици хиляди хора поднесоха цветя в памет на жертвите и изразиха подкрепата си към т.нар. европейски ценности и свободата на словото.

  Присъединявайки се към скръбта по жертвите на братята Куаши и техните помагачи, все пак, ни е трудно да преглътнем въпросите, които напират в нас: защо тези просветени и цивилизовани европейци така упорито не забелязват страданията на жителите на Донбас. Не забелязват убитите деца, жени, старци, чийто брой, според данни на ООН, се доближава до 6 000. Защо просветените и цивилизовани европейци не искат и да чуят за страшната хуманитарна катастрофа, която се случва с тяхното мълчаливо съгласие под носа на Европейския съюз.

  Защо фрау Меркел не реагира на ненормалщините, които излъчват немските телевизионни канали, изхвръкнали от устата на премиера на Украйна Яценюк – че СССР бил нападнал Германия и Украйна по време на Втората световна война? Защо просветените и цивилизовани европейци със забодени в пъповете си очи преминават покрай факелните шествия на бандеровците в Киев, така и не откривайки в тях очевадния исторически паралел с хитлеристка Германия от 30-те години?

  Що за двоен морал демонстрира Европа?

  Имаме в такъв случай основание да твърдим, че свободата на словото във Франция, а и в целия Европейски съюз, а и в Запада като цяло, се е превърнала в лишено от смисъл понятие?

  Свободата на словото по принцип предполага възможност да се изразяват различни мнения по съществени въпроси от действителността. Но това мнение трябва е аргументирано, трябва да се вмести в определените рамки на приличие, да се опира на някакви общочовешки ценности. Например, свобода е личността да има право да изповядва някакви християнски ценности, с които е отгледана съвременна Европа.

  Настоящата свобода не предполага ли само свобода да оскърбяваш, да нараняваш, да издевателстваш, да накърняваш, да се гавриш? Свобода ли е да се гъбаркаш над абсолютно всички ценности и човешки убеждения – религиозни, лични, семейни? Защото това, което се случи с “Шарли Ебдо” е от една стана закономерно явление, а от друга стана бе напълно неизбежно.

  Защо?

  Да разгледаме няколко тенденции, които наблюдаваме.

  Първо, това, което се случи със седмичника, е следствие от политиката на мултикултурализма – тази абсолютна миграционна безграничност, която в момента цари в Европа.

  Ако в Брюксел, столицата на Европейския съюз, една трета от населението са мюсюлмани, пристигнали там от арабските, африканските и азиатските страни, то няма нищо изненадващо във факта, че точно тези хора реагират така при оскърбяване на техните религиозни и национални чувства.

  Това, че политиката на мултикултурализма в Европа се провали, е вече очеваден факт.

  А той наличието на провал вече бе признато от много водещи политици.

  За това говори Ангела Меркел дори. А Тило Сарацин (екс-сенатор от Социал-демократическата партия в Германия) написа по темата даже книга с твърде характерното заглавие “Смъртта на Германия”.

  Второ, политиката на дехристиянизация, която в момента върви като циклон из Европа, се вписва твърде добре в първата тенденция. В момента в Европа могат да арестуват медицинска сестра или стюардеса, ако те носят кръстче на врата си. Но Европа не обръща внимание на поведението на мюсюлманските радикали в европейските държави.

  Третата тенденция. Това е т.нар. “свобода на словото”, което в Европа означава да имаш право да се гавриш, да осмиваш абсолютно всичко, което не попада в рамките на настоящата европейска политика на двойни стандарти.

  Донбас1_nИ в момента стават убийства в Донбас, в Либия и Сирия. Там е страшно. При това кръвта там се пролива съвсем не без участието на Франция. Броят на жертвите сред мирното население е огромен. Деца, жени, старци са разкъсвани от снаряди, умират от глад. Но всичко това не предизвиква съчувствието на Европа, нито каквото и да е желание за помощ.

  Сърцето на Европа е затворено откъм съчувствие към гореизброените жертви.

  Сърцето на Европа вече прилича на камък – сух, студен, безмълвен, безжизнен.

  Но смъртта на няколкото журналисти, които в известен смисъл сами бяха прескочили летвата на допустимото, надигна в обществото огромна вълна от възмущение.

  Всичко това говори само за едно – че днешното европейско общество е дълбоко лицемерно, че е заразено от вируса на двойните стандарти и напълно е изхвърлило от душите си онези ценности, пред които някога се прекланяше Европа. И които самата тя някога създаде.

  Създателката бе убита от творенията си.

  Да, това е краят на Европа

  Сирия nСъщата тази Франция, а и Европейският съюз като цяло, подкрепяше така наречената опозиция в Сирия и Либия. Но там буйстваха същите ислямистки радикали, които разстреляха редакцията в парижкото списание. Буквално преди дни тези ислямисти бяха наричани от европейците „гарант за демокрацията“ в Близкия Изток. Наричаха ги страдалци, които се борят срещу тиранията на Муамар Кадафи и Башар Асад. А Кадафи и Асад бяха (а единият все още е) СВЕТСКИ ръководители, които всячески се стараеха, а и го бяха направили, държавите им да имат светски характер.

  Вече и кьоравите разбраха, че ислямистките терористични организации са подкрепяни от САЩ. Те са използвани от САЩ във всеки регион в света за лична употреба.

  Същите тези ислямисти са удобната отрова, която може да бъде хвърлена във всеки чужд язовир, когато това е изгодно на САЩ. Те не се поддават на дресировка, те могат да прегризят гърлото на всеки, дори на създателя си, но са изключително удобен инструмент да се накажат непослушните или да се заврат в миша дупка геополитическите съперници.

  Да си спомним, че съвсем неотдавна САЩ напълно целенасочено, последователно и търпеливо подкрепяше ислямския тероризъм в Кавказ, за да дестабилизира по този начин Русия.

  Днес тази огромна маса от ислямистки радикали е удобен инструмент, за да се взриви Европа отвътре, в случай, че не слушка. Което по същество вече и бе демонстрирано чрез разстрелването на журналистите от парижкото списание.

  Какво ще се случи по-нататък?

  Това зависи от режисьорите. Защото постановките на тази пиеса тепърва предстоят. До момента присъствахме само на премиерата.

  Конфликтът в Украйна, който създаде цял пояс на неуправляем хаос, е много неизгоден нито от икономическа, нито от политическа гледна точка за страните от Европейския съюз.

  Защото Европа днес е слаба. Като част от геополитическите играчи Европа не представлява вече значителна сила. И ролята й с всеки изминал ден става все по-жалка.

  А това е удобно за САЩ.

  Затова и в последно време така активно се говори за преминаването към американски природен газ, което е твърде неизгодно за европейците.

  Да, доскоро Европейският съюз беше мощен конкурент на САЩ. Но днес ситуацията е различна.

  САЩ превърна Евросъюза в жалко пале, при това дресирано да бъде послушно.

  Ако някой все още не е прозрял, че целта на Америка е да превърне тези огромни географски площи, населени с европейци, от най-западните краища на Европа до Владивосток, да ги стоварят в зоната на здрача, разбирай в зоната на управляемия хаос, значи този някой е напълно кьорав или тотален идиот.

  Целта на САЩ е никой от глобалните играчи в световната политика да не може да бъде конкуренция на долара, нито да заплашва геополитическата хегемония на САЩ.

  Знам, че имате чувството, че като че ли Европа сама се гмурка в състоянието на управляем хаос.

  И защо се получава така?

  Ето защо: Европа е понятие нееднородно.

  В Европа няма лидери, които биха могли, както някога Де Гол, да изискат американските долари да имат златно покритие. В момента лимузината на Европа я шофират такива шофьори, които не са в състояние да се озъбят на САЩ.

  Да, самата Европа, а и ние като част от нея, сами поставихме на юздите на каруците си такива политици, които водят самата Европа, а и нас, към зависимост от САЩ. Да, това не е изгодно за Европа, не е изгодно и за нас, но това е положението.

  Ние и Европа си избираме такива куци ездачи.

  Напълно е възможно разстрелът в Париж да не е нещо друго, а предупреждение от рода: “Или ще козирувате, или…право при любимия ви свети Петър!”

  Да, в “Шарли Ебдо” убиха 12 човека. Което без съмнение си е трагедия.

  А когато в Мадрид преди десет години взривиха 2 влака? Тогава загинаха 200?

  Шарли 3_nИ аз разгледах карикатурите на френското издание и бях поразена, макар трудно вече да съм в състояние да се потреса от каквото и да е – нивото на сътвореното там граничи с извратеност. Стигнах до извода, че те са способни да наскърбят абсолютно всеки човек. И съвсем не става дума само за религиозни чувства. Да си представим, че там изографисат собствената ти майка в такъв неприличен вид, който да предизвика в теб всичко животинско. Нищо не пречи собствената ти майка да бъде изографисана гола, разкрачена, а от гъза й да стърчи християнски кръст, нали така? Да, европейската норма нарича това “свобода на словото”, уви. Е, ти как ще се почувстваш при вида на майка си така?

  Помисли си.

  Ненормалщините на Яценюк за съветската окупация на Германия също, както става ясно, е свобода на словото. В противен случай защо фрау Меркел му стиска ръката на този така обременен психически субект?

  С една дума, защо, по дяволите, там не забелязват очевидното?

  Работата е там, че лидерите в Европа забелязват всичко. Но понеже войната в Украйна очевидно е изгодна тъкмо на САЩ, като инструмент за дестабилизация и на Европа, и на Русия, и на цялото евразийско пространство, то, разбира се, че европейските лидери предпочитат да се правят на чукове и да признават Яценюк и Порошенко за легитимни и демократично избрани лидери на държава, в която уж работят демократични институции и напълно се съблюдават така наречените права на човека.

  Европейските лидери днес са нещо като онези три маймунки, които така ни развеселяват, и които се правят, че нищо не са чули, нищо не са видели, че нищо не знаят.

  И все пак, има граждани на Европа, при това те са достатъчно многобройни, които осъзнават трагичния фарс на случилото се. Да погледнем немското сатирично предаване «Die Anstalt». В него много добре показват “кой какъв е”. В предаването вече дори доказват, че медиите в Германия са свързани с американски фондове и неправителствени организации.

  Не знам как ще си съхраним собствената свобода.

  По точно казано, не знам как ще си я върнем без много кръв.

  Но това, че юздите на раздрънката ни коруца се държат от жалки марионетки, вече е видно и от кьоравите.

  Петя Паликрушева"

  http://worldtodaybg.com/2015/01/11/европейци-защо-сте-кьорави/

  Вижте и снимките и по ЕВРОГЕЙСКИ СВОБОДНИТЕ карикатури

 57. #57
  БОЦКО 12 яну 2015, 21:46
   
  1
   
  1

  Браво на автора на статията.ОСТАНАЛИТЕ писачи-дребни души,а ма ВИЕ СЕ ИЗЯДАХТЕ БЕ ГОСПОДА.ТО НЕ БЯХА ОБИДИ ТО НЕ БЯХА ПРОСТОТИИ.ЩО ЗА ХОРА СТЕ,А ХОРА ЛИ СТЕ???

 58. #58
  Бате Жоро 13 яну 2015, 01:56
   
  1
   
  0

  Над 300 журналисти са убити в Русия за едно десетилетие.
  Данните са на Съюза на руските журналисти.
  Тази година в Русия са били убити 57 журналисти. В повечето от случаите е известно кой е бил физическият убиец и кой - поръчителят, но въпреки това все още има редица убийства, останали безнаказани.

 59. #59
  До #58 Бате Жоро 13 яну 2015, 04:32
   
  0
   
  0

  Дай линк, от къде я имаш тази информация?

  И за това е добре да дадеш линка: "...В повечето от случаите е известно кой е бил физическият убиец и кой - поръчителят, но въпреки това все още има редица убийства, останали безнаказани..."

  Че то в интернет много пишат неща на изуст!

 60. #60
  Бате Жоро 13 яну 2015, 11:03
   
  1
   
  0

  http://btvnovinite.bg/article/1539459286-Nad_300_jurnalisti_sa_ubiti_v_Rusiya_za_edno_desetiletie.html

 61. #61
  KOREKTOR 13 яну 2015, 11:34
   
  0
   
  1

  До #60 Бате Жоро

  Оле майко-о-о-о-о-о-о-у-у-у-у-у,

  Страшно достоверен източник.

  Я се скривай бе СМЕШНИКО.

 62. #62
  DrINKO 13 яну 2015, 12:13
   
  1
   
  1

  Като българи пак търсим по вола теле!!! Бог да ги прости всичкиспоменати хора.
  Сравнението между войниците ни е Ирак и хиена листи в центара ма Париж е идиотско!!! Нашите войници са отишли на ВОЙНА, там всеки ден умират хора!!! Американски, английски и всякакви други войници биват убивани всеки ден, но пак няма отзвук като в Париж!!! В Шарли бяха убити безащитни хора насред една европейска столица!!!
  В Белград не оправдавам действията на НАТО, но заради Милошевич умряха толкова хора, че тези 15 са нищо. Случва се пак по време на война!!!

 63. #63
  До #62 DrINKO 14 яну 2015, 09:23
   
  0
   
  1

  "..Бог да ги прости всички споменати хора..." Да, той ще трабва да ни прощава, нас несъвършенните!

  Но нещо не ти разбрах много логиката? Добре, онези в Ирак са отишли сами на война и са знаели, че там всеки ден могат да ги убият.
  НО какво можем например да кажем за онези холаднци, немци, малайзиици и други пътници и екипаж на самлета МН-17 когото гръмнаха над Донбас и целият този запад нито един не каза "Аз съм Донбас"...? Нали тези хора не са отишли на война, ами са решли да пътуват нанякъде си? И е 100% ясно, че самолета не е паднал от повреда на двигател или друга техническа повреда, природно бедстие и т.н.. понеже на снимките ясно се виждаше че кокпитът е бил стрелян, беше яко надупчен.... И това е без значение кой ги е унищожил, нали? Цивилни хора, без никаква вина ги убиха и дори още да не се знае кой, то те бяха жертви на нападение от НЯКОГО.... И не някакви си 15-17 човека а около 300 бяха.... Май не само националната принадлежност ами И КЪДЕ, над кой РАЙОН, НА ЧИЯ ТЕРИТОРИЯ са ги убили има значение, как ще реагират "цивилизованите страни" и ще побегнат с табелки "Аз съм от Кабул", Аз съм от Донбас", "Аз съм от Сирия", "Аз съм от Ирак", "Аз съм от Луганск" "Аз съм от Одеса", "Аз съм от Виетнам", "Аз съм от Белград" и т.н... Ама май за всичките тези изброение страни (градове) и загиналите там, никой няма никога да се застъпи? Тези убити хора просто не са ВАЖНИ за никого?
  Понеже вече много яко сме зомбирани!

  Всички хора са важни! Няма значение, дали някакви си побъркани джихадсти са ги убили, Нато или Порошенко когато е изпратил там армията... Или частните армии на Коломойски, стрелят по самолета....

 64. #64
  д 15 яну 2015, 01:36
   
  1
   
  0

  И защо не съм в зап. Европа или в САЩ?

  Защото си дебил...
  Я виж на путю щерките де учат
  Аре фатмаци,у лево...

 65. #65
  KOREKTOR 15 яну 2015, 09:08
   
  1
   
  1

  "Публикувано на 14.01.2015 / 13:57

  ЛЪСНА МАНИПУЛАЦИЯТА: СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ „МАРШИРУВАТ” В ПАРИЖ ПО ОТЦЕПЕНА УЛИЦА, ОТЗАДЕ ИМ … СТАТИСТИ.

  В Германия се разгорещяват дебатите за манипулирането на някои от най-знаковите кадри от протестното шествие в Париж от страна на най-големите телевизии като обществена ARD. Фалшифицираните образи, показани междувпрочем по цял свят, внушават, че световните лидери водят протестиращите.

  Истината е, че е на лице поредната медийно-политическа инсценировка. От съображения за сигурност лидерите „маршируват“ по една отцепена улица, следвани плътно от статисти. Оттам-нататък – всичко е въпрос на перспектива на камерата и (не) съзнателна липса на рефлекси от страна на репортери и модератори.
  Снимките са от блога на ARD, която трябваше да влезе в обяснителен режим след аргументираните обвинения на главната редакторка на лявоалтернативния taz.

  Иво Инджов
  Фейсбук"

  Материала съсъ снимките на : http://afera.bg/лъсна-манипулацията-световните-лиде.html

 66. #66
  До #64 д 15 яну 2015, 12:14
   
  1
   
  1

  Дебил голям си ти! Защо да не учат и живеят на запад или в САЩ? Опознай добре врага, за да го победиш по-лесно :)!
  И аз знам много добре както запада, така и Русия!

  И сега правото е на страната на Русия, да си отстоява независимостта като народ, култура, държава...
  Или искаш и тя да се превърне в нашата България? Никой не го интересува нашият народ! Политиците открито работят против нас самите и обслужват чужди интереси.... Това било велика "демокрация" да си унищожаваш родината и народа?

  Е, поне за сега Русия се държи да не е подчинена на никого! И това много, ама ужасно много не им харесва на всичките американски ФАШИЗОИДИ!!!

  Вие ако сте вече роби, не злобейте и не настоявайте и други да станат РОБИ като вас!

 67. #67
  KOREKTOR 16 яну 2015, 08:39
   
  1
   
  1

  "Не плачете за Париж. Мислете!

  След екзекуцията. Маршът на лицемерите. Свободата на словото като дрескод.
  „Смърт на Дания!“, „Смърт на Германия!“, „Смърт на Англия!“, „Да живее Осама бин Ладен!“, „Европа е Сатана!“, „Армията на Мохамед ще се върне!“, „Свободата на словото е западен тероризъм!“, „Убийте неверниците!“, „Кръв, кръв, кръв!“, „Смърт, смърт, смърт!“, „Аллах е велик!“…
  Този вик се носеше над Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Алжир, Мароко, Кения… Гневни мюсюлмани громяха и опожаряваха европейски посолства, тъпчеха и горяха знамената на европейски държави и наистина се лееше кръв. Крясъкът „Аллах е велик!“ кънтеше над Копенхаген, Париж, Берлин, Мадрид, Страсбург.
  Всичко това – заради 12-те карикатури в датския вестник Jyllands-Posten. Никой не се декорира с надписа „Аз съм Jyllands“. Въпреки погромите. Беше 2006-а. Европейските правителства едно след друго преподнасяха своите разкаяния. Днес плачат.
  Ако колегите от „Шарли ебдо“ останат верни на себе си, водещата карикатура на следващия брой трябва да изобразява марша на лицемерите в Париж. На тези от първата редичка. След показната екзекуция на 10 журналисти, 3 полицаи и 4 заложници (11 французи, 4 евреи и 2 араби), елитните лицемерци на света накацаха върху молива на „Шарли ебдо“. За да му попречат да ги изрисува, както той си знае. „Повръща ми се от вашето лицемерие!“, възкликна Бернард Холтроп, карикатурист от разстреляното списание.
  Защото не моливът отгледа, вдъхнови, обучи и въоръжи екзекуторите. А тези, от първата редичка. Оланд ги посрещаше 2 часа, полицията ги аранжираше 1 час, те си бъбреха елитно, смееха се, поздравяваха се като на коктейл след мироналагаща и високохуманна бомбардировка на НАТО, може и някое селфи да са си щракнали, и отвреме-навреме надяваха сериозни физиономии и опечалени маски, изобразяваха скръб и състрадание, съпричастие и солидарност. За пред света. Иначе те не познават тези чувства. Не ги практикуват.
  Те и свободата на словото не познават, нито я признават. Тя ги плаши, тревожи и гневи. Но най ги вбесява смехът. Депресира ги. Смехът, изтънчен или брутален, интелигентен или циничен, безмилостният смях, който не убива, но го убиват. Лицемерците моментално се присламчиха към трагедията, възседнаха потреса, приватизираха сълзите на Париж, самообявиха се за жертви, спешно се декорираха с „Аз съм Шарли“. Не са. И никога няма да бъдат. За тях „Аз съм Шарли“ е поза. И щит. Срещу словото и смеха. Изобщо и по принцип. За тях свободата на словото е престъпление, а разстрелът на нейния брат-близнак, словото на свободата, е просто политика.
  Моливът на „Шарли“ рисува кощунствени карикатури на Иисус, Богородица и Света Троица, но аз ще кажа само „Прости им, Господи!“ Лицемерците обаче кощунстват глобално: прекрояват картата на света, разпарчетосват държави, зидат нови Берлински стени, спускат нови Железни завеси, чертаят измислени граници, (пре)разпределят чужди богатства и територии, грабят чужди земи, крадат чужди блага, съсипват народи, зачеркват култури, унижават цивилизации, злоупотребяват религии, насъскват християни и мюсюлмани, разделят хората на човеци и под-човеци, на качествени и некачествени, и ги хвърлят един срещу друг, делят държавите на безценни и малоценни, достойни и недостойни, на благонадеждни и непокорни – непокорните изпепеляват, покорните подчиняват, но и едните, и другите оплячкосват.
  Лицемерците диктуват дрескода, униформата на свободното слово. Определят задължителните, правилните, евроатлантическите, ценностните, цивилизационните пропагандни одежди, в които ние, под страх от гражданска смърт и обществен остракизъм, трябва да опаковаме, да стъпчем и обезличим своята позиция, съвест и мисъл. От нас се иска (изисква) да лъжем и да лицемерим (вдъхновено при това), за да бъдем достойни за тяхното лицемерие. За да бъдем допуснати снизходително в клуба на правилните и праведните.
  Помните ли как НАТО започна бомбардировките срещу Белград? С циничен надпис върху ракетите с обеднен уран „Честит православен Великден!“ Човеколюбивите ракети сринаха Белградската телевизия и убиха хуманно, в един миг, 15 журналисти. Храбрите атлантици довлякоха в Косово една накървавена сган афганистански муджахидини, които заедно с АОК и НАТО прочистваха сръбската земя от сърбите, и оскверниха, сринаха и опожариха 530 православни църкви и манастири, много от тях строени и изографисани от средновековни български майстори.
  Какво стана тогава?
  Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм православен“ или „Всички сме сърби“? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади останаха пусти. Защото дрескодът диктуваше: сърбите не са хора, православието е боклук, терористите и наркотрафикантите от АОК са пазители на евроатлантическите ценности, муджахидините са мили и любезни воини на цивилизацията (те бяха мили и любезни и когато колеха руските войници в Афганистан), а НАТО носи демокрацията и свободата върху своите невидими стелтове.
  Така беше. Българските медии квичаха тържествуващо, вестниците крещяха с тлъсти, възторжени заглавия („Удариха Белград за сефте!“), и всеки, който не се тръшкаше възхитен, биваше обявяван за изрод. Един вестник пишеше истината – ДУМА. Бяхме остракирани и низвергнати. Минаха 10 години и изведнъж – изведнъж! – всички проумяха, че терористите и наркотрафикантите от АОК са терористи и наркотрафиканти, и откриха, че след демократичното прочистване сърбите в Косово са минимизирани до 4%.
  Помните ли как коалицията на желаещите пудели и американски въртиопашки щурмуваше Ирак? Както обирджии щурмуват крайпътна бензиностанция. После избиха един милион жени и деца; разграбиха, завлякоха и разпродадоха културното наследство на древния Вавилон; присвоиха си иракския петрол, каквато им беше изначалната цел; унищожиха светски Ирак и на негово място (се) възцариха неизброимо количество терористични групировки, от които някак незабелязано избуя тъй наречената Ислямска държава (ИДИЛ), която днес тероризира цялото човечество.
  Какво стана тогава?
  Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм иракчанин“? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади останаха пусти.
  Така беше. Паси се изживяваше като Христос, Левски и капитан Петко войвода едновременно, обясняваше с налуден блясък в очите, че той, персонално, е освободителят на Ирак, поради което трябва да му целуваме сандалите. А когато погинаха българските момчета, българските вестници изпискаха възторжено и кръвожадно: „Вече сме достойни да ни приемат в НАТО – подписахме с кръв нашето членство!“ Един вестник пишеше истината – ДУМА. Бяхме остракирани и низвергнати. Минаха 10 години, желаещите затънаха в иракските пясъци, междувременно САЩ забъркаха „арабските пролети“, разглобиха Близкия изток, изправиха арабските общества пред фалшивия избор „светска диктатура или ислямски тероризъм“, и изведнъж – изведнъж! – всички проумяха, че тази война е фатална грешка и че там, в Ирак, ИДИЛ набра своята мощ под мъдрото американско ръководство.
  Днес бандеровците сринаха Източна Украйна в руини; в Одеса изгориха живи над 50 човека; погубиха хладнокръвно над 5000 души, от които 90% жени, деца и старци; убиха 12 руски журналисти; горят с напалм беззащитни хора и превръщат в кланици болници, училища и детски градини; майдановците дефилират с факли и свастики; честват Бандера като национален герой и му вдигат паметници; пребиват и хвърлят в кофите за боклук всеки инакомислещ; Георгиевската лентичка на ревера е смъртна присъда; в Украйна се надовлече кръвожадна неонацистка сган – елитна извадка на „демократичния“ свят; Порошенко обяви освобождаването на Европа от нацизма за „съветска агресия“.
  Какво става днес? Някой някъде – в Париж, Лондон, Берлин или Вашингтон – закачи ли си надпис „Аз съм от Донецк“ или „Всички сме от Одеса“? В знак на протест и солидарност? Не. Световните площади са пусти.
  Така е. Дрескодът повелява – неонацистките престъпници, бандеровците, са герои, пазители на демокрацията, гаранти на евроатлантическите ценности, Путин е злодей, Русия е агресор, САЩ и Западът са еманация на свободата и справедливостта, нацизмът е благо, опълченците са уроди, руснаците не са хора. И всеки, който пише обратното, е задунаец, рубладжия и путинист. И трябва да бъде наплют и наритан. Слава Богу, днес гласът на ДУМА не е самотен.
  Ще минат 10 години и изведнъж – изведнъж! – всички ще открият, че бандеровците са престъпници, че нацизмът е престъпление, че в Украйна беше извършен троен преврат – държавен, геополитически и неонацистки; че целта е Европа да бъде похитена и подчинена, а Русия – разчленена и ограбена.
  Ще минат 10 години и всички ще заплачат за Одеса така, както днес плачат за Париж. Лицемерно. Ще бъде късно. Защото след 10 години ще плачат за Европа.
  Всеки път – едно и също. Ислямистите разгромиха Маалюла, единственото място на света, където се говори арамейски, езикът на Христос. Настъпват към манастира „Св. Екатерина“ в Синай – тук се срещат Богът и човекът, тук е мястото на Завета, тук Мойсей получава Свещените скрижали, тук е Неопалимата къпина (неизгарящият храст), и най-древната икона на Иисус, и иконата, наречена „Най-старият по дни“, на която Христос е изобразен като старец с бели одежди и снежнобяла коса – така би изглеждал при Второто пришествие според виденията на пророк Даниил и св. Йоан Богослов.
  Сирия, Египет, Ирак, Либия, Пакистан, Саудитска Арабия, Нигерия – ислямистите рушат християнски храмове и манастири, отвличат монахини и свещеници и се гаврят с тях. Само за последните 10 години 150 милиона християни по света са станали жертви на ислямистко насилие. Всеки ден ислямските терористи водят на заколение стотици невинни християни и мюсюлмани, и реки от кръв сплъстяват пустинния пясък…
  И – какво? Някакъв протест?
  Мълчание.
  Защо?
  „Демократичният“ свят не може да се справи с 33 хиляди главорези? ИДИЛ контролира 11 петролни полета в Ирак и Сирия, всеки ден печели по 5 млн. долара (1 млрд. 825 млн. годишно). Някой купува този петрол. ИДИЛ разграбва и продава безценни предмети на изкуството и печели от това мародерство 6 млрд. долара годишно. Някой купува това похитено културно наследство. Само за един месец ИДИЛ, „Боко Харам“, „Ал Кайда“, „Ал Шабаб“, „Ал Нусра“ погубиха над 5000 души – християни, юдеи и мюсюлмани. Само в един ден, посред марша на лицемерците, убиха 2000 нигерийци.
  Световните велзевули не просто разбудиха бесовете на ислямисткия терор. Те отгледаха, насърчиха, обучиха, въоръжиха и толерират тези бесове. Превърнаха ги в свой инструмент, в свое оръдие и в свое алиби. Не от вчера, нито от оня ден.
  Глобалният капитал органически не понася държави, граници, религии. Те му пречат. Глобалният капитал опита всичко, за да подчини света на своя интерес – преврати, войни (горещи, студени, хладни), „цветни революции“, „арабски пролети“, украински неонацисти, блокади, санкции. Единственото, което му остана, е най-страшното, най-чудовищното, най-отвратителното оръжие – религиозните войни. Които нямат (и никога не са имали!) нищо общо с религията, с вярата, още по-малко – с Бог.
  Първата жертва на религиозните войни е самата религия, самата вяра, самият Бог. Те поругават Бога, а „Бог поругаван не бива“, казва св. апостол Павел в своето послание до Галатяни (глава 6, стих 7). Бесовете нямат Бог. Терорът няма Бог. Ще минат 10 години и ще разберете какво ви казвам.
  Затова: Не плачете за Париж. Мислете!
  До следващия брой."

  Велислава Дърева
  В. Дума

  http://afera.bg/не-плачете-за-париж-мислете.html

 68. #68
  bash delibash 18 яну 2015, 22:02
   
  1
   
  1

  Относно списанието запада отново си създаде цел за да съществува .Излишно е да споменавам бомбандировките в Белград а няма и да се връщам към тези над София но е факт неневиста на евроатлантиците към православните народи .До сега не успяхме да се обединим всички православни но всичко показва че е дошло времето иначе загиваме .С НАМИ БОГ.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка