Велизар Шаламанов: Гневен съм! Пилеехме за безмислени руски проекти скъпоценни европейски пари

Pan.bg 29 мар 2020 | 08:02 views (5085) commentaries(6)
img
faktor.bg


Велизар Шаламанов, бивш министър (2014) и заместник министър (1998-2001) на отбраната, написа във "Фейсбук":

Някоко години (почти 10) се бавеше влизането в Еврозоната и се наливаха пари в Белене, Турски поток, плащахме скъпа газ на Русия, пилеехме за безмислени проекти скъпоценни европейски пари - много грешна политика! Реформата в здравеопазването и развитие на системата за управление при кризи, е-Управлението и кибер сигурността се подценяваха, малко се направи за дигитализация на образованието - сега всичко се налага да платим и дано си научим урока. През цялото това време имаше алтернатива, имаше предложения за по-добра политика, но това надменно, арогантно, брутално бе отхвърляно и мачкано. Е сметката идва, за да бъде платена - от нас, гражданите на България.

Отговорни няма да има, дано има поне повече поумнели граждани, за да се справим и продължим напред с по-добро публично управление в интерес на българите, а не да кретаме в периферията на Европа, със смазваща зависимост от Русия и ниско ниво на дигитализация и сигурност на публичните е-системи. Да разчитаме не на силите си, а на благоволението на някой и на това да ни отмине ...

Гневен съм!

Ще издържим карантината, но повече не бива да мълчим, защото България може много, много повече в НАТО и ЕС. Защото българите заслужаваме много повече и трябва да си го поискаме, да си го вземем! Така или иначе тотално ни следят и подслушват - поне да говорим открито!

Заедно с това - поклон пред всички, които в тези трудни дни са на първата линия и колкото и да е рисково, ще изпълнят дълга си. Нека от тях вземем пример, нека ги чуем накрая на кризата - какво е важно да направим, за да сме по-подготвени и по-солидарни, не само в криза, но когато харчим милиарди без да питаме, тези, които ги изкарват.

Сигурен съм, че колкото повече сме в карантина, толкова повече ще осъзнаваме в какъв свят сме живели и ако искаме да го направим по-добър - трябва да действаме - още сега в помощ на перодоляване на кризата и после за да избегнем следващата, да се подготвим да я посрещнем по-добре. Всички, българи, европейци! Всеки, с каквото може.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 6

 1. #1
  САМО НАПРЕД 29 мар 2020, 13:23
   
  53
   
  10

  И АЗ СЪМ БЕСЕН ЗАЩО 30г. след 10-ти НОЕМВРИ НИ УПРАВЛЯВАТ Ч€РВ€НА $ВОЛОЧ -$ИНКОВЦИТ€ И ВНУЦИТ€ НА (БКП и КДС) , КАТО това Шарлатанч€ в€лизар!

  СТИГА КОМУНИЗЪМ! СТИГА ПЕДЕРАДЕВЩИНИ!

  ОСТАВКА! НАРОДЕН СЪД! НОВА КОНСТИТУЦИЯ!

 2. #2
  THUNDER 29 мар 2020, 19:38
   
  58
   
  8

  Знам за що е гневен ..

  Щото не успя да прибере комисионна за ф16.

 3. #3
  Асен 02 апр 2020, 11:02
   
  46
   
  7

  какво си гневен бе швестер, ти си един обикновен клетвопрестъпник, я кажи под кои знамена си служли, клетва къде си дал, знееш ли че никой ти няма вяра не само на теб а на всички- днес се заклеваш на едни утре на други , където имате изгода на там се въртите.нато си ви купиха ама народа неможаха

 4. #4
  volxov5 02 апр 2020, 20:10
   
  16
   
  2

  малко се направи за дигитализация на образованието - сега всичко се налага да платим и дано си научим урока. През цялото това време имаше алтернатива

  През 1991 г. става доктор по кибернетика в Киев

  Кибернетиката е наука, изучаваща системите с изкуствен интелект и свързаните с тях закони за получаване, съхраняване и предаване на информацията.[1] Според основателя си Норберт Винер това е наука, която изучава управлението и регулирането на машините, живите организми и социалните структури и се описва с формулата „Изкуство на управлението“.


  p.s

  И какво четеме

  Красимир Вълчев: Имаме над 40 000 ромски деца, които нямат устройства като таблет или лаптоп, но няма откъде да закупим такова количество за да го разд/Г/адем

  А и друго.....

  ДЕНИЦА САЧЕВА: РОМИТЕ ДА НЕ СЕ ПЛАШАТ ПОМОЩИ ЩЕ ИМА, АКО ТРЯБВА ЩЕ ИМ РАЗНЕСЕМ ВСИЧКО ПО ДОМОВЕТЕ, КОЕТО ИМ Е ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ

  На нарочен брифинг тази сутрин министъра на труда и социалната политика подчерта, че ромските семейства в България, които са около 435 000 на брой, не трябва да се притесняват за нищо, а да спазват всички мерки и заповеди на властта.

  Искам да успокоя тази част от населението, която се притеснява в момента от създалата се ситуация, че въпреки невъзможността да отидат да работят и да имат доходи, всички от тях, ще си получат помощите на време.


  p.s

  Разбрахте ли другари и другарки за какво се бори тоз ...с мнoгoто чипoве в главата...

  Роден в Карлово ,нищо не е написано за мама и тате.
  Пълна цигания

 5. #5
  ducho 02 апр 2020, 20:54
   
  37
   
  5

  Велизаре, ами ти като се учи някога в братския Съветски съюз, също ли спадаш към безсмислените руски проекти? Един от многото Иванчо Хаджипенчовци на съвременна България.

 6. #6
  volxov5 02 апр 2020, 21:39
   
  8
   
  11

  Да не го плюе ме,
  Kой какво е учил в братския Съветски съюз
  C колко републики...Киев.
  А какво е украйна...Мелези

  Човека е завършил в САЩ/състояща се от 50 щата/.

  p.s

  Може да е бил и в резерват ....
  Заедно с индианците,,,,

  Истински хора ....

  p.s.1

  Да питам,вие сте „Душо Хаджидеков

  или

  Дуче („Лидерът“),

  Бенито Амилкаре Андреа Мусолини

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker