Учените разказаха в кои страни ще бъде невъзможно да се живее само след 30 години

Pan.bg 10 май 2020 | 16:00 views (2173) commentaries(0)
img
pan.bg

Поради глобалното затопляне, непоносима топлина ще царува в редица страни

На фона на глобалното затопляне до 2050 г. в редица страни може да дойде непоносима жега. Учените смятат, че това се дължи на продължителните емисии на въглероден диоксид в атмосферата.

Очаква се, на първо място, необратими промени да бъдат забелязани от жителите на горещите страни. В следващите 30 години температурата на въздуха тук може да стане животозастрашаваща за бедните. В същото време средногодишните показатели в 30% от страните ще достигнат нивото от +29 градуса по Целзий. Към днешна дата такъв показател се наблюдава само при 1% от цялата планета, съобщава телеканал «360».

Учените отбелязват, че подобни промени са неизбежни предвид непрекъснатите емисии на въглероден диоксид. Тези действия непрекъснато водят до нагряване на Земята. Освен това климатичните промени се наблюдават равномерно на цялата територия на планета.

Такова въздействие на човека върху природата ще се отрази в следващите 30-50 години. Изчислиха експертите. В същото време учените отбелязват, че това все още е най-щадящият сценарий, съобщава сайтът «Свободная пресса».

Източник: kp.ru Снимка: REUTERS

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка