EurAsian Times: САЩ няма да харесат създаването на съвместен руско-китайски самолетоносач

Pan.bg 01 дек 2020 | 21:56 views (1147) commentaries(2)
img
pan.bg
Като открито нарича Москва и Пекин врагове, Вашингтон насърчава тяхното сближаване. Сега Русия и Китай, които са под постоянен натиск от САЩ, разширяват сътрудничеството си в много области. Итересно е дали ще успеят съвместно да създадат руско-китайски ядрен самолетоносач, за да натрият носа на американците, което определено няма да им хареса? Този въпрос си задава индийското издание на EurAsian Times. По едно време Москва, стигна до създаването на „авионосни крайцери“ и започна да изгражда собствен ядрен самолетоносач, но разпадането на СССР попречи на този бизнес. Русия обаче има огромен опит в изграждането на големи ледоразбивачи с ядрени двигатели, а наскоро руснаците заложиха няколко неядрени вертолетоносачи. Освен това Москва разполага със съветския ТАВКР (Тяжёлый авианесу́щий кре́йсер) "Адмирал Кузнецов", който е в процес на модернизация. На свой ред Китай има два неядрени самолетоносача. „Ляонин“ - недовършен съветски, закупен от Украйна, пуснат в експлоатация през 2012 г. и се използва като учебен кораб. Водоизместването му е 67 500 t, дължината - 300 m, ширината - 75 m. Авиационната група е до 24 самолета. "Шандун" е първият, построен от китайците самостоятелно. Той е въведен в експлоатация през 2019 г. Водоизместването му надхвърля 50 000 t (точното е класифицирано). Корабът е с дължина 315 m, ширина - 75 m и скорост - 31 възела. Аиационната му група е до 36 самолета. Това предполага, че Пекин е постигнал известен напредък в тежкото корабостроене. През 2018 г. руснаците поканиха Китайската национална ядрена корпорация да участва в търг за създаване на ядрен ледоразбивач. Всъщност това е въведение в технологични възможности. Водоизместването на плавателния съд трябва да бъде 30 000 t, дължината- 152 m и ширината - 30 m. НОАК има собствени ядрени подводници, но използваните в тях технологии не са подходящи за надводни кораби. Следователно китайците се интересуват много от опита и възможностите на руснаците. В същото време Русия се нуждае от пари. Москва сама би могла да изгради всичко, от което се нуждае. Тя разполага с всички необходими технологии и разработки, но няма свободни средства за изпълнението им. Следователно парите от Китай могат да решат много проблеми. Експертите смятат, че имаме пример за интереса на двете страни към сътрудничество. Колко задълбочен и всеобхватен ще бъде по-нататъшният процес е друг въпрос. Но ако Москва и Пекин продължат в същия дух и Вашингтон не спре да ги тревожи, тогава може да дойде денят, в който ще бъде заложен първият руско-китайски ядрен самолетоносач. Нещо повече, Китай сега се нуждае от такъв кораб и никой освен Москва няма да му помогне. По-лесно е за Русия, континентална страна по отношение на отбраната, но предвид обстоятелствата тя може дори да се съгласи да създаде пълноправен военно-политически блок с Китай. Такъв съюз е в състояние да оспори господството на САЩ на планетата, заключава вестникът.
Л. Дойчинов
По информация на https://eurasiantimes.com
Илюстрация: Минобороны РФ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  Смърт на руските пачаври 02 дек 2020, 10:22
   
  4
   
  12

  Preslave maika ti da eba rusofilska da eba v ustata da eba

 2. #2
  KOREKTOR 1 03 дек 2020, 20:34
   
  4
   
  4

  ЗА #1
  Смърт на руските пачаври  ВИДИШ ЛИ ДЕБИЛЕН ИДИОТСКИ КРЕТЕНОДЕН БЕЗМОЗЪЧЕН НИКНЕЙМ НЕ СЕ ЧУДИ И

  БЪДИ СИГУРЕН , ЧЕ ТОВА Е ТЪПАТА КРЕТЕНОИДНА КУРВА БЕЗРОДНА ПРОДАЖНА

  ТУРСКОРАЗИБАНАТА УКРОПУТКА
  УКРОПУТКО ТЪПА БЕЗРОДНА,
  КРЕТЕН ДЕБИЛЕН КУХОГЛАВ,

  ЗАПОЗНАТ СИ ЕДИНСТВЕНО СЪС СИРЕНЯСАЛИЯ ДЪРТ ВОНЯЩ ХУЙ НА ДЪРТИЯ МАНАФ ЕРДО ДЕТО ОРЕ В ЛАЙНЯНИЯ ТИ АНАЛЕН ОТВОР.

  С ТОВА СИ ЗАПОЗНАТ БОКЛУК ДОЛЕН БЕЗРОДЕН.

  АЙ ЕБИ СИ МАЙКАТА БЕ УКРАИНЕЦ БЕЗРОДНИКО СЪС СТОТИЦИТЕ НИКНЕЙМОВЕ !!!


  "8 Брандера Задунайски НиколовТуполев Пуркooooooo Ronaldo #4 ПУТЛЕР КАПУТБългаринобективБИВШ ТАНКИСТ ЗАПОЗНАТ С БЛИЗКИЯ ИЗТОКKOREKTNI Amarginal Шухевич100 Рублей за Доллар Галициев ЭАС - эвразийский союз ОпозицияТозиМ-16-УM-16 UKурсант Конквистадор Чебурашката Антиглобалист Обективен БЕЗАНАЛОГОВИ РУСКИ ТРОШКИ Новия И. Пишков Конкретно ГНЕВЕН Коректен Знайко Опитен Аматиор Кадет Караденизовот Мадрид Плевнелиев Варшавския ORHAN Ганева Проверяващ Апостола Артелчик АХМЕД ДОГАН=РУСИЯ bedna i gladna Russia ПИШЕВ ФЛОТСКИ Flotski NAVYCOMODORE Сержант ЖЕЧ-ПОСПОЛИТА SEA POINTAПОКАЛИПТО доцент Денев ИСТИНАТА истината COLONELK. DENEVК. Денев ПОЗНАВАЧ избягал от руската кочина VEKTOR заходящ Моше Коен СЕ? ВАЛСервал Хелсински К. Каракал Seminyak Аз да кажа Новак NOVAK Умерена опозиция Protektor Polkovnik Антиемигрант на Квадрат antiemigrant ukrain-inform украинец UKRAINEC ФАКТ ФАКТИ ОБЕКТИВ ОБЕКТИВЕН ЗАПОЗНАТ Запознат и какво ли още не"  НАЛИ ЗНАЕТЕ БИОГРАФИЯТА НА УКРОПУКТАТА ПИСАНА ОТ САМИЯ НЕГО.

  УКРОПУТКАТА Е БЕЗРОДЕН ПРОДАЖЕН НЕБЪЛГАРИН ИЛИ ТОЧНО КАЗАНО Е БЕЗМОЗЪЧЕН МУТАНТ ДЕБИЛ С БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД.

  СИН НА ТАТКО ПОЛКОВНИК - НОМЕНКЛАТУРЧИК ОТ БНА , НАЧАЛНИК ОТДЕЛ В МНО , ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ ЧЛЕН НА БКП И ВЪРЛ КОМУНИСТ..

  КАТО ТАКЪВ НАСЛЕДНИКЪТ МУ УКРОПУТКАТА ЯВНО Е ЛАПАЛ И СЕ Е ТЪПКАЛ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ БЛАГИНИТЕ НА ТАКА ОМРАЗНИЯ СЕГА МУ КОМУНИЗЪМ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ ОТ ВСИЧКИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО СИ И ПРИВЕЛЕГИИ ЗА БЛАГОДАТЕН ЖИВОТ.

  В ПОСЛЕДСТВИЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ВРЪЗКИ НА ТАТКО МУ И ПРИВЕЛЕГИИ Е ИЗПРАТЕН НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ЗА НЕГО ДА ПОПИВА НАУКИ И ЗНАНИЯ В БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ В БИВШАТА УКРАИНСКАТА СЪВЕТСКА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕПУБЛИКА В РУСКО НАСЕЛЕНИЯТ ГРАД ХАРКОВ.

  ТАМ СЪС СИГУРНОСТ Е И ПОЛУЧАВАЛ НАПЪЛНО НОРМАЛНА СОЛИДНА СТЕПЕНДИЯ И Е ГУЛЯЛ И СЕ Е РАЗПЛУВАЛ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯ СЪВЕТСКИ НАРОД В ТОВА ЧИСЛО И НА РУСНАЦИТЕ И ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА СЕГА ТОЙ ИМ СЕ "ОТБЛАГОДАРЯВА" С ТАКАВА " ВСЕОТДАЙНА ЛЮБОВ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ " .  МНОГО МИ Е КЕФ КАТ ВИЖДАМ КАК ЗЛОБЕЕШ В БЕЗСИЛНАТА СИ ЗЛОБА КУРВЕТИНО

  УКРОПУТКО ТВОЙТА МАМА ДОЛНА ДА ЕБА ТУРСКА ГАДИНО

  ПРЪСНИ СЕ ОТ ЯД В ЯРОСТТА СИ ЖАЛКА И НИЩОЖНО БЕЗСИЛНА

  УМРИ ГАДИНО .

  УКРОПУТКО,

  МУМЙО ФАШИСТКА ,

  УМРИ В МЪКИ КАНСКИ ГАДИНО ОТВРАТИТЕЛНА,

  В КАНСКИ БОЛКИ ДА СЕ ГЪРЧИШ ТВАР БЕЗРОДНА ФАШИСТКА.

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка