Бившият ръководител на ГЩ на ВС Украйна Муженко назова условията за победа във "война" с Русия /СНИМКИ/

Pan.bg 04 мар 2021 | 19:20 views (2029) commentaries(5)
img pan.bg

Генералът приведе като пример цитат от Карл Манерхайм, който казва, че за победа една държава се нуждае от три основни компонента: силна армия, власт и единство на гражданите.

Бившият ръководител на генерален щаб на Украйна генерал Виктор Муженко изброи условията, които са необходими за победата на Украйна над Русия. Това съобщава порталът "Русская Весна" с позоваване на украинските медии. Командирът вярва, че за окончателната победа ще може да се говори едва след като бъдат възстановени украинските граници от 2014 г., а Руската федерация понесе наказание.

image

Според Муженко, докато това не се случи, е невъзможно да се говори за справедливост в междудържавните отношения.

image

Генералът приведе като пример цитат от Карл Манерхайм, който казва, че за победа една държава се нуждае от три основни компонента: силна армия, власт и единство на гражданите. Муженко обаче заяви, че основният компонент на гарантираната победа на Украйна над Русия е наличието на силен и верен съюзник.

image

Отделно трябва да се отбележи, че бившият началник на украинския Генерален щаб нарече събитията от февруари 2015 г., които са по-известни като „Дебалцевския котел“, успешна операция на украинските въоръжени сили. Муженко заяви, че близо до Дебалцево въоръжените сили са успели да подкопаят нападателния потенциал на „руските формирования“.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Borei 04 мар 2021, 22:12
   
  17
   
  4

  "Муженко обаче заяви, че основният компонент на гарантираната победа на Украйна над Русия е наличието на силен и верен съюзник."

  Нека си се надява още.
  Той си мисли, че САЩ имат интерес, да помагат на Украйна, ей-така? САЩ са готови да "помагат", само ако руснаци и украинци се избият сами до един.
  А директно участие на САЩ или Натото в такава война се превръща в световна, за която последните "съюзници" на Украйна няма как да се съгласят!
  За тях Украйна е нищо, няма никакъв смисъл за тях да губят хора и ресурси заради някаква си Украйна. Но и да отидат в риск на тотално унищожение.

 2. #2
  5kof 05 мар 2021, 07:32
   
  8
   
  5

  Победа на шах ли има на ум това човече, или така ми се струва?

 3. #3
  Станислав 05 мар 2021, 10:12
   
  7
   
  6

  Дебалцевски котел ли е не знам, но гледайте вашия котел да не ви изври водата, че руски ботуш където мине, после трева не никне.

 4. #4
  Бай Хой 05 мар 2021, 14:10
   
  8
   
  4

  Тоя серизно ли? Като шкембя у дувар ги млатиха и пак отворени?

 5. #5
  B-58 Peaceworker 06 мар 2021, 06:03
   
  4
   
  1

  сжигай каларадам!
  Слава нации !
  Смерть ворогам!

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка