Германия се приближава към състояние на разпад

Pan.bg 03 апр 2021 | 14:17 views (2091) commentaries(0)
img pan.bg

Населението на Бавария все повече проявява желание да получи независимост от останалата част на страната, което заплашва да стартира опасен процес в Германия.

В Бавария сред местното население нараства желанието за отделяне от ФРГ. Това се съобщава в материала на „Фонд за стратегическа култура“ (ФСК). Източникът отбелязва, че в момента около една трета от баварците подкрепят отделянето на тази федерална провинция на Германия от останалата част на държавата. Това обстоятелство предизвика голямо безпокойство у автора на материала.

„Ако това успее или дори Бавария просто упорито продължи да напомня за своето желание, тогава какво ще остане от обединена Германия? Няма ли да се окаже, че държавниците на ФРГ в продължение на четиридесет години мечтали за приобщаване на ГДР, след няколко десетилетия отново да получат разделяне? “, отбелязват с тревога във ФСК.

На този фон изданието отбелязва, че веднага след обединението на Германия ръководството й започва активна дейност в подкрепа на сепаратизма в СССР и Югославия, което в крайна сметка допринесе за разпадането на тези държави. В същото време населението на същата Бавария през цялата си история активно се противопоставяше на присъединяването й в състава на единна държава.

В допълнение, Прусия и Саксония, по оценка на автора, също могат да подкрепят опасната инициатива на баварците, тъй като те са напълно самодостатъчни региони на страната, в резултат на което става възможно да се наблюдава как ФРГ се доближава до състояние на разпад.

„И тук германците могат да завършат зле“, заключиха във ФСК, подчертавайки големия опит на политическия елит на ФРГ в развитието на сепаратизма в други страни, който може да бъде също толкова успешно използван от тях в родината им.

Източник: politpuzzle.ru Снимка: mukola.net

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка