Русия е готова да нанесе ядрен удар по Япония в случай и на малка военна ескалация на Курилските острови

Pan.bg 02 май 2021 | 13:33 views (3111) commentaries(0)
img
pan.bg

В случай и на най-малката военна ескалация на Курилските острови, Русия ще бъде готова да предприеме ядрен удар срещу Япония.

На фона на последните резки изявления на Япония за готовността й да „върне” със сила четирите острова на Курилския хребет под суверенитета на Токио, както и редица изявления за готовността й да отнеме други територии от Русия, стана известно, че Русия е готова да нанесе ядрен удар по японска територия в случай на най-малката военна ескалация на ситуацията в региона.

Според анализатори, дипломатическото решение на съществуващите различия между Токио и Москва вече е неоправдано, тъй като Япония започна открито да заплашва Русия, включително с участието на американските военни, които между другото изобщо не искат да се включват в тази ситуация, тъй като островите на Курилския хребет не представляват интерес за САЩ.

„Дипломатическите преговори не се оправдаха, Япония може да се опита да завладее Курилските острови със сила. Много японци започнаха да мислят, че Япония може да се обедини със Съединените щати, за силово превземане на Курилските острови. Ако американско-японската коалиция се осмели да нанесе удар по четирите северни острова, тогава Русия ще отговори с ответен удар, може би дори с използване на ядрено оръжие“, съобщава Sina.

Трябва да се отбележи, че по-рано ядрената политика на Русия предвиждаше използване на ядрено оръжие само в отговор при използване на ядрено оръжие от врага. по-късно Русия разреши използването на ядрено оръжие и като превантивна мярка.

Източник: avia.pro Снимка: avia.pro

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка