Украйна следва САЩ, които се надяват да открият бази на НАТО на нейна територия

Pan.bg 14 юни 2021 | 16:24 views (1199) commentaries(0)
img пан.бг
Източник: /Поглед.инфо/

Американският ракетен разрушител USS Laboon DDG 58 с крилатите си ракети "Томахоук", които могат да бъдат оборудвани с ядрени бойни глави, влязоха в Черно море "за осигуряване на морската сигурност в региона". Това съобщи Шестият флот на американския флот.

Според военния експерт Игор Коротченко така американците демонстрират своята сила, подкрепа за Украйна и предизвикват Руската федерация.


„Това е демонстрация на сила, американско знаме, подкрепа за Украйна и предизвикателство към Русия. Що се отнася до Руската федерация, от влизането на морския военен кораб на НАТО в Черно море се наблюдава движението му. Те решават задачите си, а ние се обучаваме. Сега тече горещата фаза на Студената война, която сега се води между Русия и САЩ. Не трябва да се очакват провокации, защото ако последват, тогава този, който ги е извършил, ще бъде неутрализиран съответно и командирите на НАТО знаят това “, подчерта експертът.

Напоследък на територията на Украйна често се провеждат учения на НАТО. Коротченко смята, че това е подготовка за военни действия срещу Русия.

Въпреки че това противоречи на Конституцията на Украйна, Щатите се надяват да отворят свои бази на нейна територия. Украинските власти се отдават на САЩ и показват по всякакъв начин, че са готови да превърнат страната си в трамплин за настъпление на Запада срещу Руската федерация. Експертите смятат, че Западът се готви за голяма война с Русия и може да започне всеки момент.

По-рано Владимир Путин в интервю заяви, че разговорите за влизането на Украйна в НАТО трябва да се разглеждат сериозно. Поставянето на бази в Украйна ще намали продължителността полета на ракетата до Москва до 7-10 минути. В същото време самите американци са против разполагането на военни бази на други държави в Куба, тъй като оттам времето за полет на ракетите до Вашингтон ще бъде 15 минути.

„И за да може такова полетно време да бъде намалено на 7-10 минути, ще е необходимо да поставим нашите ракети на южната граница на Канада или на северната граница на Мексико. Не е би това червена линия за САЩ? " - каза Путин.

Алиансът има бази с пускови установки в Румъния и Полша. Според политолога Денис Денисов за страните не е задължително бъдат членове на НАТО, за да може Алиансът да постави в тях своите бази. Ръководствата на държавите могат да се съгласят с това по свои собствени причини.

Властите в Киев саботират Минските споразумения, Въоръжените сили на Украйна обстрелват населените места в Донбас. От много години западните медии и политици плашат хората с приказки, че Руската федерация ще влезе в конфликта на страната на народните републики. Това е претекст за ускоряване на присъединяването на Украйна към НАТО и разполагането на военни бази в Украйна..

Американците засилват военната си дейност в Украйна вече няколко поредни години - снабдяват въоръжените сили на Украйна със смъртоносно оръжие и дават на Киев пари. В знак на благодарност за това Украйна се превърна в американска марионетка. Само тази година на нейна територия съвместно с НАТО са планирани седем военни учения на въоръжените сили на Украйна.

Засега Украйна не е член на Алианса, Щатите не разполагат там своите бази и ПВО . Но това не означава, че янките ще продължат да се придържат към правилата. Щатите винаги ги нарушават.

Списание “Нешънъл Интерест” пише, че Шатите провеждат предпазливо учения в близост до морските граници на Руската федерация - след Втората световна война на дъното на Черно и Азовско море има около 18 хиляди мини. Ако някой от тях сработи, това може да доведе до конфликт. Изданието отбелязва, че съгласно Конвенция от Монтрьо на американците е забранено да влизат със своите самолетоносачи през турските проливи. В този случай те биха били незабавно унищожени от руски подводници или самолети с хиперзвукови ракети, като системата “Кинжал”.

Според военния експерт Василий Дендикин изпращането на американски кораб до Черно море е провокация. “Лабун” тръгна на път след разговор между Байдън и Зеленски, за да засили разклатеното доверие на украинския лидер.

„Целта е Одеса. Само там остана необходимата инфраструктура. Основната цел на кампанията е да се изработят задачи, насочени към борба с „агресора“. Тоест с Русия “, каза Дендикин.

Черноморският флот вече е свикнал с провокациите на САЩ и Великобритания. Руските моряци ще следят разрушителя. Американските маневри показват слабостта на Украйна, която на практика няма собствен флот. Не е сигурно, че американският флот ще ѝ окаже реална помощ. По време на грузинската война през 2008 г. Съединените щати изпратиха военни кораби в подкрепа на Саакашвили, но те останаха настрана и си тръгнаха, без да участват във военни действия.

„Следователно предстоящите учения на НАТО могат да се разглеждат като създаване на трамплин за натиск върху Русия“, каза генерал-полковник, президент на Академията по геополитически проблеми Леонид Ивашов.

„Всякаквите учения решават няколко проблема: политически - те демонстрират решителността на действията на съюзническите държави и практически - обучението на войските според решения във възможна война“, убеден е Константин Сивков, доктор на военните науки.

Съвместни маневри на Украйна и НАТО „Несъкрушима устойчивост“ са планирани през септември. Възможно е под прикритието на ученията Алиансът да възнамерява да достави оръжие на Украйна, за да бъде предадено на нейните Въоръжените сили и Националните батальони в Донбас.

Очевидно е, че Украйна не просто прави всичко това заедно с НАТО. Те имат определени планове срещу Руската федерация. Русия трябва да реагира на потенциални заплахи от Украйна и НАТО, за да защити страната си от агресори.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка