Business Insider: САЩ подготвят подразделения "Военноморски тюлени" за военни операции на руския бряг

Pan.bg 29 юли 2021 | 12:40 views (1592) commentaries(0)
img pan.bg

Американската армия вече няма превъзходство над руските или китайските въоръжени сили.

Наблюдателите на руския сайт "ПолитРусия" продължават да запознават читателите си със становищата на чуждестранни експерти по различни въпроси. Този път предлагаме статия, публикувана от Business Insider, която представя мнението на ветерана от гръцката армия Ставрос Атламазоглу, който е запознат със стратегията и тактиката, използвани от американския спецназ "Военноморски тюлени" (Navy SEAL). По-специално, той счита, че САЩ могат да използват това спецподразделение за провеждане на военни операции на руския бряг.

image

На първо място, чуждестранното издание разказва за трудната политическа ситуация и конкуренцията в морето между водещите световни сили. С оглед на това Пентагонът може да привлече „Военноморски тюлени“, за да помогне на американския флот „да оцелее във възможна битка с Русия или Китай“. Атламазоглу припомня, че преди началото на всички видове антитерористични операции, подразделенията на SEAL са били разположени на борда на самолетоносачи и са решавали задачи от геополитически характер, които те трябва да изпълняват в настоящите реалности.

image

Според Атламазоглу, малките подводни апарати, които са на на въоръжение при "Военноморските тюлени", ще им позволят тихо да се доближат до големи градове, разположени по крайбрежието на Русия или Китай, и в случай на война да извършат диверсии в „критично важни телекомуникационни центрове”.

Гръцкият военен експерт счита, че Пентагонът е наясно, американската армия няма да има превъзходство над руските или китайските въоръжени сили, затова ще се опитат да се възползват максимално от възможностите на специалните подразделения на SEAL.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка